Министър Минеков: ГЕРБ са си Напазарували цялата българска Интелигенция! Затова Дисидентите срещу режима на Борисов бяха толкова малко! Документите го показват!

„Поканиха ме за министър на културата в подготвяния в момента кабинет с мандата на ИТН, но поканата не ми бе отправена по най-добрия начин. Не можаха да ми кажат нито какъв ще е съставът на правителството, нито кой ще е премиер. Не ми съобщиха никакви подробности за това какво и как ще се прави, какви ще са задачите на новото управление. Затова отказах. Не мога да приема да стана част от правителство, чиито политики не са ми известни“. Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

За мащабни корупционни и престъпни схеми в доскоро подопечното на Боил Банов и Вежди Рашидов ведомство съобщи служебният министър на културата. Той и екипът му са открили редица нередности, а по думите на Минеков става дума за „огромно 11-годишно крадене“.

„За последната 1 година държавата се обърна, промени се. Нещата тръгнаха в правилна посока. Докато управляваха ГЕРБ са купували човек по човек хората от културната гилдия. Виждам го в документите, които изисквам. Те не са си „напазарували“ двама-трима души. Купували са ги на пакети по 100, 200… Цели творчески колективи, цели театри, музеи, издателства… Правили са го чрез разпределението на средствата- тези творци, които са критикували властта на Бойко Борисов, които са се съпротивлявали срещу безумната му диктатура, са били оставяни без бюджети, буквално да вегетират. Като ги оставят така 1 година, на следващата си ги пазаруват с разходки по Европа, с дарения за издаването на техни „величави“ книги, с отпускане на европейски средства за безумни пърформанси, със завишени бюджети за „поправилия се“ театър, с плащания за организиране на разни от странни по-странни фестивали и мероприятия… Част от които дори не са се състояли, но парите са получени и похарчени. ГЕРБ са запушвали устите на интелигенцията с морков и тояга. Първо е тоягата, а като се стигне до моркова – това значи- даване на едни пари, без да си положил труд – чист подкуп срещу обещанието ти да си верен. Затова нямаше много дисиденти срещу режима на Борисов“, разкри проф. Минеков.

По думите му само за миналата година управлението на Борисов е раздало предизборно близо 201 млн. лева.

„Интересно е, че през 2014 г. е трябвало по закон във фонд “Култура” към министерството да започнат да постъпват пари от частните хазартни оператори. Но в този фонд до ден-днешен не е влязъл нито лев. А към днешна дата в него вече трябваше да са се натрупали близо 60 млн. лева. Това щеше да е щастие за българската култура.

Но Васил Божков си е купувал съвести. Той знаеше огромното влияние в културните среди на покойния Светлин Русев. И не е никак случайно, че си е купил 81 негови картини. Светлин Русев е ползвал самолета на Божков толкова често, сякаш е негов личен. Голям брой културни дейци и не само са се возили на този самолет и ще помоля министър Рашков да потърси информация от ГД “Гранична полиция” кои са били пътниците“, заяви Минеков. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. да живее бсп, това скандално си е нашият сайт урааа

  2. червено „скандално“ има няма току напишете някоя червена тъпня

  3. БАЗА и НАДСТРОЙКА! Не ти ли „подложат“. софрата се обръща и се*еш гладен!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *