Велизар Енчев: Слави Трифонов налага Диктатура!

„Скандалната идея парламентът да заседава през седмица, вместо ежедневно, лансирана от партията на Слави Трифонов, е изключително тревожна. Оказа се, че вместо да възстановява парламентаризма след мутренското управление на Борисов, гологлавият шоумен всъщност се опита тотално да го погребе. Защото толкова нагло предложение дори ГЕРБ не си бяха позволявали“. Така коментира в свой анализ Велизар Енчев безпрецедентно опасния за демокрацията опит на новата парламентарна шефка Ива Митева от ИТН да ограничи работата на Народното събрание. Ето какво написа още журналистът и депутат от БСП Велизар Енчев:

Тв. водещият Слави Трифонов години наред роптаеше срещу диктатурата на Борисов, а сега, когато взе властта, се опитва да копира банкянския вожд на посредствениците, като наложи свой едноличен режим. Нима Слави се надява по този начин да прикрие факта, че не стъпва в парламента? Или пък че депутатите, които лансира, са изключително некомпетентни?

Аргументът на Ива Митева, че работата на парламентарните комисии била по- важна от публичното дебатиране на законопроектите, всъщност цели съвсем друго: Тотална непрозначност на законодателната власт. По този начин дейността на депутатите става скрита и безочетна. А комисиите ще заседават при закрити врати, без работата им да се отразява от медиите.

Няма съмнение, че идеята не е на Ива Митева, а на менторът й Слави. Шоуменът е известен с диктаторския си нрав, който 20 години демонстрираше в шоуто си, така че не е изненада, че сега се опитва да го налага и като политик. Представете си – кандидат-министрите му лансират идеи за приватизиране на държавна банка и започват да раздават на концесия пътища и магистрали, и всичко това до последния момент остава скрито от погледа на обществото. Само не стана ясно дали идеята депутатите да заседават през седмица е била свързана и с орязване на заплатите им наполовина.

Ако първата работа на ИТН е да ограничи дейността на парламента, то нищо хубаво не можем да очакваме от тази партия. Всички т. нар. партии на протеста зовяха за възстановяване на парламентаризма, но шоуменът от Учиндол явно е на друго мнение. Да не говорим пък, че партията му няма и никога не е имала нищо общо с протестите срещу ГЕРБ от миналата година. Единствената добра новина е, че соросоидът Слави успя да вземе само 65 депутатки места и няма да може да управлява самостоятелно. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. И Т Н ЩЕ ДОУБИЕ БЪЛГАРИЯ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ОСТАНЕ РЕДОВНО ЗАВИНАГИИСКАМЕ КИРИЛ ПЕТКОВ И БОЙКО РАШКОВ ЖАН ВИДЕНОВ И РЕНЕТА ИНДЖОВА

  2. Питам се дали някой очаква някаква промяна в колониална държава ,политиците на която не мислят със собствените си глави, а им се наливат заповеди и действия от сорос и другите гробокопачи на света?!

  3. Абе, стига с тия глуповати коментари – за Соросоиди и за капризи, кой какъв трябва да бъде. Това не е съществено. Не знам, колко прав ще излезе В. Енчев с този коментар, но предстои да видим. Много е рано „либе за китка“. Истината за Слави е по-различна. Той и в най-смелите си мечти не е очаквал, че ще стигне до мандатоносител. Няма общински, градски и никакви структури на ИТН в страната. Има прилепили се за пореден път местни и на национално ниво, неуспели и нереализирани псевдополитици и самоуки експерти, които искал лакомо да влязат във властта, чрез реализиране на постове, които не са им по мярка. Но това е съдбата на всички новоизлюпени мераклии за лесни пари. Те са издялали по една пръчица, (Мерака на чичо Денчо) и искат да стават диригенти, колкото е по-голям оркестъра (бюджета), който се гласят да управляват, толкова по-добре. Опасно е така остро и бързо да се влиза във властта, защото срива може да настъпи много бързо. Лошо е да нямаш банка кадри, на които да се облегнеш и да разчиташ, че дори да си калпав политик и управленец без опит, те могат да те измъкнат и да те отсрамят. В тази насока трябва да се разглежда опита (липсата на опит) на Слави да влезе в клуба на големите. Според мене не бива да се правят прибързани оценки и прогнози, трябва да се помогне – със съвети с кадри, с предложения. Ако става-става, ако не, конфигурацията на НС дава възможност много бързо да се угаси мерака му за власт. Да видим!

    • Хайде бе, нямал представа тоя, че ще става политик! Той това го каза още преди 2 години! Е как няма да си наясно със себе си какво ще правиш по-нататък след като говориш сериозни неща.Тоя да не е на 5 години и да бръщолеви небивалици дето да не вървят в пътя?Ако човек му проследи коментарите ще разбере за какво иде реч.При сегашната ситуация в държавата на никого не са необходими структури ,за да превземе Парламента,ако сорос е решил и метрополията е казала!Така че вече видяхме !

  4. Препикало му се, а той си помислил че му се е приебало!Така му викат на тва у наше село.

  5. Ако този палячо се докопа до властта, дектатурата на тиквата ще не се види цвете.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *