Магистралите станаха пързалки, апокалипсис от катастрофи по пътищата! А Лиляна Павлова лъже, че нямало проблеми!

ТракияСнегът по традиция ни изненада и то яко.

От няколко дни и синоптици, и от агенция „Пътища“ тръбят на всеки час,че на 3 януари ще завали и ще има проблеми с пътищата. Но никой нито ги чу, нито взе мерки. Днес, когато цялата страна бе буквално затрупана от дългоочаквания сняг, се оказа, че службите са го проспали.

Цялата магистрала „Тракия“ е ледена пързалка. Колите се хлъзгат, снегът навява, а заблудени шофьори карат в насрещното и изнервят допълнително пътуващите.

В Якоруда джип закъса и увисна над пропаст. Мъж загина край Бяла. Само за час станаха три катастрофи по пътя Слънчев бряг-Бургас. Край Монтана колите закъсват по нагорнището. Джип и кола се блъснаха на „Тракия“, има закъсал ТИР, въпреки че движението им днес е забранено. На проходите „Шипка“ и „Хаинбоаз“ автомобилите едва пъплят, снегът покрива платното, знаците не се виждат, на всяка отбивка стоят шофьори и чистят налепения по страничните стъкла и огледала сняг.

Вали от няколко часа, а България е парализирана. Никой никъде не чисти, в градовете се мярка по някой снегорин, а по пътищата техниката още не е излязла.

На фона на кошмарно пътуване, хиляди псувни и нерви министър Лиляна Павлова преди малко нагло излъга всички в свое изявление, че техниката работи, няма закъсали автомобили, няма и произшествия.  Явно не знае, че има даже загинал,  или отново се пести откъм луга, пясък и работна сила.

Коронен номер на ГЕРБ да замазва очите на хората пред телевизорите и да остави на произвола тези, които са тръгнали на път.

Какво става, господа управляващи? Нали щяхте да ловите всека снежинка във въздуха? Тази култова фраза на политиците от ГЕРБ все още звучи като виц.

А девизът им е – ние ви лъжем, а вие правете каквото си знаете.

Така наред с лъжите за светлото бъдеще, което не идва и не идва, за голямото благоденствие, което ни очаква, /най-рано след 100 години/, за увеличението на детските  и на пенсиите с… два лева, сега ни лъжат, че чистят, а никой не си мърда пръста.

На кого да вярваме? На политиците по телевизията, или на очите си, питат разгневени шофьори.

На себе си, когато гласуваме, е нашият съвет.

Не псувайте по пътищата на страната, а мислете, когато отивате към урните.

Ако не приятен, поне безавариен път ви желаем.

Ако е останал поне един годен за пътуване…

ВИЖТЕ КАК СЕ ЧИСТИ СНЯГ В ЯПОНИЯ:

https://youtu.be/pEPTT-vcc7c

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Безобразие! От три дни предупреждаваха за този сняг. 10 см паднаха и настана апокалипсис. Че как живеят тогава хората в Русия и Канада, че не се сещам?

  2. Срамота. Вървят тук там снегорини, но с вдигнати гребла. Развиват дейност като дебелото Лили!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *