Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

10 деца на студено и без храна в хижа Бряновщица

Спасителни екипи правят всичко, за да спасят бедставщите

10 деца се оказаха насред студа без никаква храна. Десет дечица и около 30- ма  възрастни се оказаха заклещени от зимата в хижа Бряновщица малко над Брестовица. Повечето от малчуганите няма как да отидат на училище, тъй като пътят към хижата все още е непроходим според собственика на Бряновщица – Димитър Дербатов. Ужасът за мъниците и придружаващите ги възрастни хора започна от Ивановден, когато те се оказаха затрупани от сняг. Спасителните отряди са се мъчели цяла нощ да си поправят път към бедстващите хора, но усилията им не са се увенчали с успех.

40 души заклещени в хижа Дряновщица

Собственикът на хижата пък уточни, че там няма и електричество и  съвсем скоро най – вероятно батериите на мобилните телефони на бедстващите хора ще паднат и тогава те ще загубят всякаква връзка с близките си и хората, които ги търсят.  Заради обилните снеговалежи и силния вятър в региона електрозахранването ще бъде възстановено най – рано след седмица, уточнява  Димитър Дербатов.

В момента снежната покривка там надвишава 1.20 м. височина.  Собственикът на хижа Бряновщица с нескрита тревога уточни още, че снегът  е тежък и машините много трудно се движат, а провизиите на хората в най – близко време ще свършат.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *