Кулеба: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot-и

Пълномащабната война в Украйна срещу Руската федерация продължава, а ръководителят на украинското министерство на външните работи Дмитро Кулеба даде най-откровеното си интервю, в което описа реалната ситуация на фронта. От страниците на изданието Politico Кулеба ултимативно призова Вашингтон и партньорите им да предоставят на Украйна колкото се може повече от американските зенитно-ракетни системи Patriot, предадоха УНИАН и „Фокус“.

Първият дипломат на Украйна заяви пред Politico, че ако страната му е разполагала с достатъчно количество от тези системи за противовъздушна отбрана, „щяхме да защитим не само живота на нашите хора, но и нашата икономика от унищожение“.

„Дайте ни тези проклети „Пейтриът-и“!“, призова той. 

По думите му украинската армия в момента губи позиции, тъй като руските войски са започнали масово да използват модернизирани авиационни управляеми бомби ФАБ. Министърът подчерта, че е невъзможно да се противостои и дори да се избяга от тези оръжия, те просто падат отгоре и унищожават всичко. 

„Така губим позиции, отстъпваме и единственият начин да предотвратим това е да сваляме безпилотните им самолети, които пускат бомбите… Имаме нужда от системи за противовъздушна отбрана на първа линия“, подчерта дипломатът. 

Пред Politico, Кулеба заяви още, че Киев е много благодарен за цялата досегашна подкрепа, която западния алианс е оказал на Украйна, но е загрижен, че съюзниците невинаги изпълняват своите обещания. 

В тази връзка Кулеба, отбелязва изданието, „описва порочен кръг“: оръжията и мунициите често се забавят или ни се доставят в недостатъчни количества, след което западните ни съюзници казват, че Украйна отстъпва, че Киев не може да победи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Такива нервни възклицания има право да прави някой, който си е платил и дълго чака доставка, като една управлявана от луизянец страна. За Украйна някои държави си опразниха и складовете с НЗ, а тези нямат наяждане. Всичките патриотчета по списък на производителя да им подарят, нищо няма да се промени, дори с екипажите си да пристигнат. Руската военна машина се развъртя и започва да мачка. Кулебата да си търси тиха дестинация, докато още може да се шляе по света, защото магаданското му жителство е пред вписване.

    • По доста въпроси сме на едно мнение, но тук ще се разгранича от теб, че си даваме въоръжението на несъществеващата страна.
      Според мен България си изчиства оръжието, само и единствено по заповед на сатанистите, за да няма никакви съпротивителни сили. Когато ни подарят на един от съседите, да няма как да защитим децата си.
      Погледни в Африка колко милиона са били православните и сега колко са останали?
      Виж дори мюсюлманските държави като Ирак от 10 000 000 православни остатък 100 000, Египет същото, в Сирия от 3-4 милиона остатък 250 000 ……
      Дори в държавата 404 вече над 2 г. се избиват само православни. Следват Молдова, Румъния, България…. а с нашето моментно въоръжение и население от свободни електрони, е достатъчно една орда брадати сириски майки с по един сатър и …….. проблема е решен. Територията ни става жидова.

      • Имах в предвид, че Кулебата няма пари гащи да си купи, но е с претенции към кройката. Не разбирам обаче, Фъки, защо си се забол в това Православие? Духът има нужда да общува с Бог, виртуално, в повечето случаи еднопосочно, но Църквата не му дава това. Израснал съм в двора на един от храмовете в града, но никой поп и никога не ни е поканил, децата играещи там, да влезем вътре, да ни покаже, да ни разкаже. Не сме спонсори. Виж, гонили са ни , дори с камъни, като кучета. Това в джамията никога няма да се случи. Обвиняваш в агресивност мюсюлманите, но агресията на католиците ги е направила такива и това, че алчността идва все от запад, християнски запад. Замисли се, при тях вътре в течението хората се наричат братя, защото имат една вяра, а ние дори със сърбите, с които на истина сме братя, нямаме такова отношение. Дълго съм мислил над тези въпроси и въпреки заслугите на БПЦ в годините на робството, съм склонен в много неща да я обвиня, за сегашното положение на България. Дори само картинката, Борисов в църква, ми е достатъчна. Той не отива там от друга необходимост, а от желанието да покаже, кой командва, а те го обикалят като Божи наместник. Не са времена за смирение и ако БПЦ беше духовен водач, тя трябваше да застане като стена зад народа, а тя гледа да се нареди на софрата с крадците и измекярите. Колко ли хора, като мен, чувстват тази липса и започват да търсят другаде? Намалявали православните, ще намаляват, ако ги „водят“ слепци и разбойници. Не скачай, когато прочетеш това, първо не е християнско и второ не те нападам, а споделям.

      • Не четеш внимателно, или го правиш избирателно.
        Къде видя или прочете нещо от мен, че съм против исляма?
        Напротив, винаги съм казвал, че бедите на православните идват от чифутите и религията на запада. Дори Путин каза, че православието е по-близко до исляма, отколкото до католико-сатанизма.
        Аз ти пиша, че хазаро-британската секта изби милиони православни по света, до скоро само в мюсюлманския свят, ти се опитваш да използваш моите думи против жертвите и в подкрепа на убийците им.
        НЕ съм чул да гонят деца от черкви с камъни и не мога да имам мнение дали и какво се случва в джамиите, тъй като не съм влизал.
        Не бих казал, че бездуховниците някой трябва да ги кани по храмовете. Човек или има нужда от Бог или няма. Знам, че Черквата може да работи в тази посока, както и знам, че няма как да се случи в една колония, където е почти забранена и колониалната власт иска да вкара народа в друга вяра. Затова се вкараха и налагаха хиляди секти, рекламира се богомилство, вангизъм, дъновизъм и хиляди други шарлатании.
        Мюсюлманството е и политика, а не само религия. И нещо си пропуснал да споменеш, че там има сунити и шиити, които също не живеят в братски любовни ласки.
        Не можеш да бъдеш брат с някой който хиляди години иска да те заличи. Има го и в православието има го и при мюсюлманите. Така че не използвай фактчекърски номера, само защото не обичаш православните.
        И последно, православните намаляват защото се провежда масов геноцид над тях, от британоварварите. Избиват се по милиони на година, не защото липсват Черкви, а тишината е оглушителна. Това че до сега се случваше в мюсюлмански държави и съм го написал, не ме прави антимюсюлманин.
        На никой не скачам, просто се опитвам до колкото мога да казвам истината, а нея или я има или не. Няма полуистина и полубременна.
        Мюсюлманите като теб би трябвало да са радостни в крайна сметка, тъй като православните скоро ще станем минимално количество и ще може спокойно да ни режете главите , за да се уредите със 77 девици в рая, ако съм уцелил точната цифра.

      • Някак си все стигам до извода, че никой не иска да знае истината.
        Говоря за излагане на факти, без да влагам пропагандна цел и без да обявявам, че мразя някой.
        А си казал истината за Русия ти скачат русофоби да ти обясняват как всичко там е хубаво и аз съм един тъп селянин, който нищо не разбира и е време да легне да мре.
        А си казал истината за „златната, цивилизована европа“, другата орда скача да ме убеждава в тъпотията ми и ми пожелава все „хубавини“.
        Кажеш ли пък нещо хубаво за православието, веднага мюсюлмани и разни неопределени безполови същества, ми обясняват превъзходството на исляма….
        Как халифата е нещо хубаво, пък Българската монархия е нещо лошо и гадно…
        Такива ми ти работи и не съм се забол в православието аз, България е православна земя от над 2000 години. Това са го решили едни доста по-значими от мен хора. Аз просто се опитвам да си браня религията, земята и народа. Без да очаквам осребряване за дейността си или пък някакви партийни постове…..

      • Докато се надуваш пред огледалото, дано осъзнаеш, че то е единственото, което още ти се вързва, Фъки!

      • Това ли успя да родиш само?
        Поредният мозъчно ощетен талибан роден на територията на България, на който ако се опиташ да обясниш нещо, рипа да с мисълта да те засегне.
        Плашат хората с изкуствен интелект, но никой не обръща внимание на липсата на естествен. Жалка работа.

    • Еврейчето Гуеба колкото и да хвърля къчове, Усрайна ще се влее в Руската федерация и ще изчезне. Усрайна е държава-пътник 404. Хазарските сатанисти няма да успеят да превърнат Окраината във втори Изсраел. Между другото всички министри на Усрайна начело със зеления клоун са еврейски сатанисти.

      • Там и да не успеят, в България живее достатъчно продажно племе, което с лИбоФ ще приветства подарък към чифутите – българската земя!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *