Външният министър на Полша: САЩ знаеха предварително за саботажа на „Северен поток“

САЩ знаеха предварително за саботажа на газопровода „Северен поток“. Това заяви министърът на външните работи на Полша Радослав Шикорски в интервю за вестник Rzeczpospolita.

„Ако вярваме на пресата, някой, който е бил заинтересован, го е направил. Американската страна знаеше за това предварително и не го предотврати. Така че изглежда има за какво да бъда благодарен… Моето лично отношение към „Северен поток“ е известно от много години“, каза в интервю за Rzeczpospolita външният министър на Полша, който през 2006 г. нарече изграждането на „Северен поток 1“ „нов пакт Рибентроп-Молотов“.

Припомняме, че веднага след атентата Шикорски публикува снимка на взривения газопровод в социалната мрежа X/Twitter и написа: „Благодаря ви, САЩ“. По-късно изтри публикацията си, след като американските власти отрекоха те да са извършителите.

Американският журналист и носител на „Пулицър“ Сиймур Хърш публикува разследване, според което американски водолази са поставили експлозиви под „Северен поток“, а Норвегия ги е задействала. „Водолази от военноморските сили, действащи под прикритието на учение на НАТО, известно като Baltops 22, поставиха дистанционно задействани взривни устройства, които три месеца по-късно разрушиха три от четирите тръбопровода на „Северен поток“, твърди Хърш.

Западните медии игнорираха това разследване и публикуваха версията, че Украйна е виновна. На въпрос дали украинците са могли да го направят, Радослав Шикорски изрази мнение, че „някой, който е имал егоистичен интерес, го е направил“.

Въпреки че извършителите не са установени, Швеция и Дания прекратиха разследването на саботажа на „Северен поток“ и отказаха съвместно разследване с Русия, чиито газопроводи бяха взривени.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Всички знаят(или поне способните да мислят), кой причинява злините по света в последните хилядолетния, но бедата е, че никой нищо не прави в посока промяна.

    • Чифутите са си направили сметката без кръчмаря, т.е. без Бог. Глобалната Еврейска Империя е колос на глинени крака, и започва да се сгромолясва. На охранените еврейските свине им трябва още малко време за да се сринат окончателно. Търпение! Споко!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *