Кошмар! Руски самолет с 224 души на борда се разби в Египет!

самолет синайРуски пътнически самолет падна на Синайския полуостров и е изцяло разрушен.  Самолетът е  на руската авиокомпания, “Kogalymavia” и е летял с 224 души и седемчленен екипаж.

Пилотът подал сигнал за повреда и поискал спешно кацане, но  започнал да губи височина, след което е изчезнал от радарите на египетските авиодиспечери.

Египетските власти са изпратили 45 линейки към мястото на катастрофата, но те се предвижват бавно, заради лошото  време. Местни граждани чул взрив и намерили отломки,  заяви премиерът на страната Шериф Исмаил.

Телата на загиналите  и на оцелелите, ако има такива, ще бъдат транспортирани в Кайро. Руският лайнер е паднал в планинска местност в центъра на полуострова. Лошите метеорологични условия в Египет затрудняват  спасителната операция.
Според специалисти няма вероятност да има оцелели при такава катастрофа.

Преди да изчезне от радарите самолетът се е падал със скорост около 1800 метра в минута. Най-вероятно става дума за техническа неизправност. Airbus-321 на авиокомпанията „Когалимавиа“ е бил в експлоатация 18 години и половина. Всички пътници на борда са били руснаци, които се връщали от известен египетски курорт. Сред тях имало и седем деца. По предпоследни данни всички са загинали.

Преди малко бяха извадени  първите тела на жертвите от катастрофата. Сред тях са и останките на 5 деца. При падането самолетът се счупил на две. Според спасителите под останките на самолета се чуват гласове и е възможно да има оцелели.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *