Конгресът на САЩ отхвърли помощта за Украйна. Американски сенатор: Настъпи моментът за преговори с Русия

Камарата на представителите на САЩ (Долната камара на Конгреса) отхвърли законопроекта за предоставяне на помощ за Украйна и одобри отделен законопроект за предоставяне на помощ само на Израел. В новия документ не се споменава и думичка за Украйна Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на резултатите от гласуването.

В подкрепа на предложението са гласували 266 от членовете на контролирания от републиканците законодателен орган, а 196 конгресмени са гласували „против“.

Сега е настъпил „отличен момент“ за започване на мирни преговори между Украйна и Русия, тъй като няма причина конфликтът да продължава. Това мнение изрази часове след гласуването сенатор Томи Табервил (републиканец от Алабама) в интервю за Fox Business.

„Сега е чудесен момент да започнем преговори в Украйна и в Москва, за да спрем всичко това, защото двете враждуващи страни са в задънена улица“, заяви Табервил. „Трябва да разрешим конфликта. Той струва скъпо на американските данъкоплатци, а също така и отнема много животи – както украински, така и руски. Няма причина тази война да продължава“, казва той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *