КИТАЙ: САЩ плете коварни интриги да ни раздели с Русия! Ето как ще им противодействаме! Виж Статията:

„САЩ не желаят да подобрят отношенията си с Русия! Те искат само да влошат отношенията между Китай и Русия и така да унищожат двете държави поединично! Това твърди авторитетния китайски информационен портал Sina.com.

Дори Тръмп да има искрени намерения за сближаване с Москва, то по всичко изглежда, че той иска да го направи за сметка на стратегическия съюз между Русия и Китай. А това в никакъв случай няма да доведе до стабилност и мир в света. Но със сигурност ще допринесе за създаване на нови разделителни линии и конфликти по планетата.

Сериозна индикация за такова развитие на нещата, при което Съединените щати, ще се опитат да използват стария и опасен римски принцип „Разделяй и владей“, е фактът, че новият американски президент обяви икономическа война на Китай едновременно със заявленията за някакво уж затопляне на отношенията с Русия.

Защо новата администрация на Белия дом постъпва така?

Ами много просто. Защото основната идея на САЩ не е да се установи траен мир с Русия, а да се създадат условия за съвместна борба срещу Китай. Ето такова поведение, подобно на Двуликия Янус,  е „приятелството“  на САЩ. И то не само спрямо Русия. Така е спрямо всички страни в света. Защото янките сами казват, че нямат приятели. Те имат само интереси“, пишат китайските журналисти.

Москва обаче, според китайското издание, все по-малко се доверява на Вашингтон. Поради простата причина, че вече два пъти, в разстояние на десетина години,  се опари, слушайки „съветите“ на янките.

Първият път бе през 90-та година, когато Съветският съюз, сложи оръжието на земята и обяви, че иска мир и взаимноизгодно сътрудничество с народите от Европа и света. Тогава САЩ и ЕС обещаха да не пречат на обезоръжения Колос. Но всичките им действия продължиха да работят в посока – унищожаване на могъщата някога държава, разпарчатосването й на малки нежизнеспособни държавици и превръщането им в развалини от Третия свят.

Вторият път бе през 1991 г., когато янките пробутаха на Борис Елцин тъй наречената „Шокова терапия“ като универсално лекарство за многобройните проблеми на руската икономика, която се мъчеше да премине към капитализъм. В резултат, само за две-три години мощната руска държава с развита индустрия и космически технологии, рухна, а богатствата й бяха ограбени от безскрупулни руски и западни мошеници, наричащи се „бизнесмени и инвеститори“.

Към цялото това коварство и двуличие на англосаксите се прибавя и пълзящото разширяване на НАТО на изток. През  2014 г. западния военен блок допря в руските граници. САЩ, според портала Sina.com, обгради Русия с военни бази и ядрени оръжия отвсякъде. Дори организира кървав фашистки преврат в Украйна, за да я превърне в плацдарм за война с РФ.

И когато руската страна се опита да се защити чрез народния референдум в Крим и присъединяването му към Руската федерация, тогава безмилостният Запад оплете страната в задушаващата смъртоносна хватка на санкциите. Само че сметките им излязоха криви. И санкциите се провалиха.

Ако продължим с припомняне на фактите, ще видим, че първото предложение към Русия, дошло от администрацията на новия US-президент Доналд Тръмп бе по същество също толкова двулично и коварно.

Белият дом предложи да свали санкциите, а в замяна на това Русия да намали своя ядрен потенциал. Такова „предложение“ на практика нарушава стратегическия ядрен паритет между Русия и САЩ. И янките го отправят в момент, когато Вашингтон отдели огромна сума за увеличаване на американските ядрени запаси. И съвсем естествено, Москва го отхвърли.

Може би Тръмп, като човек, който досега не се е занимавал с политика, не е могъл да осъзнае веднага какви предложения му подшушват неговите съветници. Сигурно е така. Но също толкова сигурно е и, че тази неподготвеност на новия американски президент ще бъде използвана от онези ястребски кръгове в САЩ, които разполагат с огромните пари и реалната власт над Конгреса и Сената.

Нещо повече: Дори да има желание, Доналд Тръмп не би могъл  да победи във войната с могъщите Транснационални компании и Уолстрийтовските банкстери. Не и без могъщ съюзник. А такива съюзници биха могли да му бъдат само Владимир Путин. И Русия.

И именно поради тази причина в Щатите отново се развихри кампания за демонизиране на руския президент. За да не може Тръмп и да си помисли за някакво приятелство с Путин. Затова телевизионният водещ във Fox News Бил О Райли, в интервю със самия Доналд Тръмп, нарече Владимир Путин „убиец“. А американски сенатори, конгресмени и „културтрегери“ с нова сила подхванаха рефрена: Путин – „кръвожадния диктатор“.

При това положение, твърди китайското издание, максимума, на който може да разчита Владимир Путин е някакво подобие на „затопляне“ на отношенията със САЩ. Но това „размразяване“ ще бъде пълно с коварство и лъжи, целящи да обезсилят и унищожат Русия.

И единственият здрав и искрен съюз, основан на взаимни интереси и дружба,  е стратегическото партньорство между Русия и Китай. Нещо повече. Само този съюз е в състояние да принуди САЩ да играят по правилата. И да допринасят за увеличаване на доверието, сътрудничеството и мира в света. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *