Каква ще е съдбата на Борисов

Когато някой непрекъснато и натрапливо говори на хора, които не искат да го слушат, това е чисто и просто наглост. Думите са на Уилям Сароян, но прилягат чудесно на един нашенски екземпляр. Екземплярът не се въздържа нито ден без да ни облъчи и залее със словеснатта си логорея. Той нонстоп ни торпилира с нещо като коментари, съвети, заплахи, завети към бъдещите поколения… Които ни поднася винаги гарнирани с конска доза драматизъм и фаталистичното внушение, че той, сам-самин в живота, е жертва на лоши хора, заговор, конспирации и пр.

Още древните китайци са прозрели, че за един управник най-важно е да знае мярката. Да знае докъде може да се простира упражнявайки властта си над другите. Сатрапите обаче се раждат отвъд тази невидима полоса, пише Макиавели.

Бойко от Банкя мина през всички прегради като глиган, надушил картофена нива.

Не разбирал нищо от бизнес, но създал „Ипон“. Помагали му познати и най-вече Цветелина Бориславова.

Няма си понятие от политика, но решил, че като слуга на Младен Михалев-Маджо, на Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски, е усвоил науката политика и управление.

Като главен секретар на МВР пък се правеше, че разбира от полиция и криминалистика, понеже, видите ли, бил завършил Симеоново… с малката подробност, че в тази висша школа за МВР кадри е учил за пожарникар.

Оттам насетне научихме, че Борисов свирел на китара, рисувал като Рембранд, играел тенис като Агаси и Борг. И как да не му повярваш, че е всестранно развит гений като Леонардо да Винчи, след като стана голмайстор на аматьорската футболна група с „Бистришките тигри“…

Най-много му се услади да ни демонстрира уменията си на изкусен финансист и на банкянски Казанова. Но успехите му и в двете области се дължат единствено на зловещата му злоупотреба със служебно положение. По алчност Борисов засенчи дори император Манса Муса I, който е изобразяван с буца злато в ръка. (Нашият спи до чекмедже със златни кюлчета и 1 млн. евро.) Сексуалният му нагон го вкара в не един и два скандала (бе разобличен дори като педофил – от бащата на сесил Каратанчева) и само мълчанието на пострадалите от „мъжкарските“ му набези жени към момента го спасява от съдебни процеси.

Опериран от каквото и да е чувство за мяра, този див селски простак прекрачи с лекота и малкото останали морални бариери в просмуканото ни от неолиберален глобо-фашизъм общество. Днес Борисов реши да си направи ПР като защити проф. Тодор Кантарджиев. И заяви: „Съжалявам, че това (пенсионирането му, б.р.) стана, след като регистрирахме листите на ГЕРБ. Иначе щях да си го взема.“

Щял ДА СИ ГО ВЗЕМЕ! Борисов не може да се отърси от чувството, че освен държавата, му принадлежат и нейните граждани. До един, барабар с пеленачетата. Като крепостни селяни. Отделно е, че индивид като него с IQ малко над 20 щял да си „вземе“ професор с IQ около 120! Но понеже Кантарджиев му се е предложил и продал отдавна, Борисов го счита за свой слуга, че даже и за някое от своите кучета.

На Борисов не му пука и никога не му е пукало за проф. Кантарджиев, за останалите си купени слуги и за който и да било друг от обкръжението му, което междувпрочем непрекъснато се сменя. При него има само едно болно „АЗ“. А останалите са, за да ги използва, когато има изгода от тях. През 11-те години под негово управление здравеопазването ни се срина, българите се наредиха сред най-болните и умиращи нации в света. Загрижеността той разбира като раздаване на депутатски места и постове. Купува ги, за да ги употреби. Властта той възприема като куп облаги и сила за натиск, а не като отговорност.

Да не говорим за православните му ценности – тях той използва с натрапчивост, която отблъсква. 10-те Божи заповеди – религиозни и морални, не означават нищо за него, защото „не лъжи„, „не кради„, „не прелюбодействай„, „не пожелавай дома на ближния си„, „не пожелавай жената на ближния си“ той всекидневно гази. А най-важната заповед: Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно, – той пренебрегва постоянно.

Спасението от такъв е лечение в специализирана болница или пращане в затвор за извършените престъпления.

Съществува и трети начин, онзи – от света на мутрите. И като се замисля, ако първите два плана не сработят – то и третият е вариант. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Борисов е болен психически , той е луд , ненормалник с мания за величие .Простаците сме всички ние , търпейки го толкова години.И вината е също наша , на всички българи .

    • AZ OTDAVNA SAM PREDLOZEL NE DA BADE GRAMNAT A DA BADE OBESEN TOCHNO NA PLSTADA PRED NARODNOTO SABRANIE – PUBLICHNO ZA NAZIDANIE NA OSTE KANDIDAT MERAKLII ZA BARZO ZABOGATJAVANE…

  2. Съдбата на Бойко Борисов е ясна, този човек лишен от власт и медийно внимание няма да издържи дълго и ще се самоизяде.
    Но проблема е другаде.Основно в мнозинството от народо- населението , допуснало такъв типаж да управлява и то да му се възхищава.Т.е. , хайде да не бягаме от отговорност. По този начин оставихме Тодор Живков да управлява повече от три десетилетия и му се радвахме.Следващият който се задава на хоризонта е същият типаж ( Слави Трифонов ). Всичко това показва , че народ в мнозинството си с такъв манталитет си заслужава и управляващите.
    Хора ,не искащи да се върнат към идентичността си на Българи, не искащи да се образоват ( нищо общо с вадене на дипломи на конвейр) , подиграващи се и псуващи разумните , си заслужава собствената съдба- вечно в миманса на света и в калта на живота.

  3. …а ти авторе на горната статия,съвършен ли си,та да сипеш вулгарни обиди срещу човек 10 год. водил държава избран от народа…Това означава,че ти обиждаш България..засрами се ако имаш съвест…

  4. Хей, хора, озаптете жените си, а те са повече от половината от избиратели. За тях Бойко е МАЧО. Те дори мастурбират докато го гледат по ТВ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *