Иво Христов в ЕП: Китай зарежда в руската бензиностанция, а за нас, европейците, остана страхът от ракетите

„Илюзия е да мислим, че в установилия се вече нов свят, че в задаващия се нов световен ред, ние, европейските народи ще съхраним нашата свобода и благоденствие под американския чадър“, каза българският евродепутат

„Мнозина доскоро се шегуваха, че Русия е само една бензиностанция с ядрени ракети. Звучеше духовито, макар и дълбоко невярно. Днес обаче от руската бензиностанция зарежда Китай, а за нас остана само заплахата от ядрените ракети“. Това заяви вчера в свое изказване в пленарна зала евродепутата Иво Христов. В Страсбург Европейският парламент проведе своето редовно заседание.

„Това е резултатът от доброволния ни васалитет, стратегическото ни късогледство и липсата на воля Европа да играе своя роля в глобалната политика“, каза още българският евродепутат.

По думите му, Европа е култура, социален модел и равноправие, но днес е разпъната между два полюса – еднополюсния свят на евроатлантизма и новия многополярен геополитически модел, предлаган от Изтока и глобалният Юг.

„Илюзия е да мислим, че в новия свят ще съхраним европейската свобода и благоденствие под американски чадър. Нашата демокрация и нашата икономика вече деградират“, смята Христов.

„Смятам, че дебата за стратегическа автономия на Европа от САЩ е абсолютно неотложен. Макар, че е закъснял, той е крайно необходим. Предизвикателството е: да балансираме съюзническите си отношения със САЩ, да установим продуктивен диалог с Русия и Китай и да предложим своя, европейска инициатива за изход от войната в Украйна“, завърши изказването си Иво Христов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙЦИТЕ НИ СМЯТАТ НАС БГ-ТО ЗА ЦИГАНИ И ВАРВАРИ.
    ЗАТОВА Е ОТНОШЕНИЕТО ИМ КЪН НАС Е ТАКОВА,И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ.

  2. Коментарът на Иво Христов е ЖЕЛЕЗЕН.Той е подкрепен не само от исторически факти, той е подкрепен от настоящото развитие на света, решил да се откъсне най-сетне от Англосаксонската неоклониална хегемония.Да профанизираш англосаксонския хищнически апетит с плиткоумни обяснения за диверсификация и поддържане на сегашния правов ред, установен със стотиците военни бази и с нелогичната употреба на ам. долар е АБСУРДНО.При това не може един пожарникар,мутра, изринат от службата на колониален чиновник да бъде върнат отново.

    • Така е, родените в Цариград българи са много умни и винаги знаят на къде да си обърнат задника при нужда.
      Съвсем друг е въпраса, защо има дебили, които се кефят на изявите им, като национални предатели.

  3. И като допълнение на нашата ортодоксална ДЕБИЛНОСТ.Турция е първата в света оборудвала кораб с дронове.“Първият в света кораб с безпилотници влезе в действие във ВМС на Турция“ Ние не само платихме космически пари за изтребители на чертеж- Ф16,кито се продават по 14,5 милиона,ние току що направихме втора заявка на такива изтребители, от СЛУЖЕБНОТО правителство на Радев,след чаровните усмивки на херо Мустафа.Нямам думи.

    • Искам да добавя за чертежите на този изтребител – архаичен модел с отдавна превъзхождащи го възможности на въведени в експлоатация модели от вече 5-то поколение. Но важното е, не само да се осигуряват поръчки за американските заводи, а да се възобновява на вече спряна от производство и пробутва пласмент на допотопна машина, каквато дори самите щати вече почти не ползват, че на всичко отгоре дерибейски заповядано да се предплати в години преди доставката, за която никой не може да е сигурен дали някога ще се реализира. Такава практика няма никъде по света, но изглежда че ние трябва да сме горди, че сме първите,на които я прилагат.

  4. И не става въпрос за омраза или за васална вярност и любов,а просто за елементарен инстикт на съхранение,в един динамичен свят,в който и кокошките трябваше да са наясно, че Русия не само не е една бензиностанция,а нещо коренно различно от това, което ни наливат в клавите денонощно,тя е един фактор, който променя света.

    • Инстинкти имат само живите организми.
      Мъртвеца и зомбито няма как да има подобни инстинкти.
      В случая не ни е нужен инстинкт, а морал, почтеност …… най-малкото да не плюеш по братски народ, който ти е подарил свободата.

  5. Пък който все още иска да живее в своите розови облаци на европейската си принадлежност да пропътува страната за да види с очите си колосалната разруха, както в градовете,така и в селата.Стотици изтърбушени предприятия,села останали без жители, една смазваща разруха.

    • Това беше планът и не можем да се сърдим на господарите, че си го изпълняват.
      Когато някой хора писаха какво ни чака, местните туземци трябваше внимателно да четат и най-малкото да не се подчиняват, вместо да се радват на робството си, защото някой неук дебил щял да ги похвали като видни европейци.

  6. Доживях! Доживях да прочета нещо наистина умно за съвременния свят в който живея! Благодаря от сърце. Това за разкъсването ни между двата полюса – Евроатлантизъм и новия многополюсен модел е абсолютно вярно. Всеки който не е на хранилката на Сорос и компания го признава ! Но ни управляват, без извинение дупедавци! Това няма да продължи много – те се надяват, че народът – т.е „лошия матрял“ е умрял – напразни надежди! Ще бъдат изненадани- скоро при това! Благодаря на автора и ще чета всичко написано от него до което мога да достигна!

    • Tи пък къде си живял до сега, че чак сега си доживял да прочетеш. Или пък какво си чел изобщо !

      • А де и аз това се питам.
        И то умно от тотален продажник и антибългарин роден в турция, който гласува зелени сделки за България, въвеждането на джендърконвенции и възобновяването на еничарството, кражбата на българска история от окръг македония………

  7. Подарената ни от вековните колонизатори – ДЕМОКРАЦИЯ“ ни докара до просешката тояга! Облажиха се единствено ибрикчиите, които им се наведоха, за да нахранят ненаситнитеZ си търбуси! А, Народът – кучета го яли, в пряк смисъл!

    • В края на краищата избиването на местните туземци е висша ценност в колониалните режими, не знам защо има недоволни и учудени?
      Така е било по цял свят от векове, щом стъпят британоварварите, не ми е ясно по каква причина някой хора в България очакват различни резултати?

  8. Това е пътят и истината. Дано хора като Иво Христов надделеят в ЕС.

    • Този колко пъти си обръща палачинката само и само да е на хранилка.
      Много отрано търси спасение.

      • Абсолютно, турската шантонерка пак смени резбата.

  9. Ако някой очаква революционни решения, взети в безполезното ЕП, той е непоправим оптимист. Не вярвам на нито един, от тези хрантутници, без значение коя политическа фракция представляват. Каквото и да говорят, то е или да се харесат на избирателите си или да имитират плурализъм на мненията. Те вече са забравили, от кога боговете им станаха братя.

    • По-скоро Иване е пълен глупак. Богоизбраните, ще продължават да упражняват геноцида си над нас.
      Няма да има революция, докато има дебили радващи се, че тази сатаниска върхушка ги избива масово и кастрира децата им, под предлога, че спасява света.

  10. Има много публикувани неща ВСЕКИ БОЖИ ДЕН. Инсталирайте си микрософт едж, ако не знаете двата езика,френски и английски, превежда на секундата.“En attendant la fin du monde“ или този сладък иточник https://www.unz.com/ Четете за да сте сигурни, че никой не може да ви манипулира.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *