Захарова: Виктория Нюланд е уведомила Блинкен, че подава оставка. Причината няма да ви кажат, но тя е в провала на антируската политика на Байдън

Изпълняващата длъжността заместник държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд е уведомила шефа си Антъни Блинкен за намерението си да подаде оставка през следващите седмици. Това написа говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в официалния си профил в Телеграм.

Според Захарова причината за решението на Нюланд е провалът на киевската операция и цялостния антируски курс на администрацията на Байдън.

„Русофобията, предложена от Виктория Нюланд, съпругът й и аналитично-оперативните кръгове зад тях като основна външнополитическа концепция на САЩ, повлича демократите към дъното. Нещо повече, тя не им позволява да се измъкнат от него.“

„Между другото, спомняйки си за свещите в православните храмове, ако внезапно се появи желание да отидем в манастир да се помолим за греховете, нека кажем добра дума.“, коментира Захарова, качена от нея снимка на Виктория Нюланд в православна църква в Киев.

Ето целия пост на Мария Захарова в официалния й телеграм канал

В съобщението на Антъни Блинкен, публикувано на сайта на Държавния департамент, относно пенсионирането на Виктория Нюланд се казва следното: 

„Виктория Нюланд ме уведоми, че възнамерява да се оттегли през следващите седмици от поста заместник държавен секретар по политическите въпроси – роля, в която тя олицетворяваше ангажимента на президента Байдън да върне дипломацията в центъра на външната ни политика и да съживи глобалното лидерство на Америка в ключов момент за нашата нация и света.

През последните три години Тория ръководеше Департамента във всички области – от справянето със сложните кризи в Сахел, Хаити и Близкия изток до разширяването и укрепването на американските съюзи и партньорства в Европа и Индо-Тихоокеанския регион.

Но именно ръководството на Тория по отношение на Украйна ще бъде изучавано от дипломатите и студентите по външна политика през следващите години. Нейните усилия бяха незаменими, за да се противопостави на пълномащабното нахлуване на Путин в Украйна, да събере глобална коалиция, за да гарантира стратегическия му провал, и да помогне на Украйна да работи за деня, в който ще може да се изправи здраво на собствените си крака – в демократичен, икономически и военен план.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Войната, и Украйна свърши и вкупом се сториха излишни. И тук разтребване е нужда, разлагат се, вонят

    • Сатаняху/Нетеняху (14 март 2015):

      „Америка е златното теле, и ние (евреите) ще го оглозгаме до кокал, накълцайки го, и разпродавайки го парче по парче, докато не остане нищо, освен най-голямата социална държава в света, която ще създадем и контролираме.

      Защо?

      Защото това е волята на Бог и Америка е достатъчно голяма, за да поеме удара, така че можем да го правим отново и отново, и отново. Това е, което правим със страните, които мразим. Унищожаваме ги много бавно и ги караме да страдат, защото отказват да бъдат наши роби”.

      Типично в еврейския сатанински стил. Еврейските демони освен да творят зло – друго не умеят (цитат от Библията).

  2. Много започнаха да се “спихват”.
    Един цар Р@тшилд пукна.
    Принца на ситито го хвана р@к.
    Н@вални умря.
    Преди време и цариц@та на ситито пукна, а внука й изчезна в трета глуха?
    ?Que pasa, enemigos?
    !Venceremos!
    Май, май…

  3. Много умни мъже има България бе. прегледайте една изчерпателна статия в Поглед на Иваило Груев.“Войната, Украйна, Давос, Black Rock и „бананизирана“ Европа /Част втора/“

  4. Викито- напраи една баница кат хората- и да ги посрещаме:)
    Аз не мога да правя баница- ама погача ще врътна!
    И мед и сол имам!
    Амин!

  5. Видяхте ли как освиркаха на Шипка Росен Желязков?
    Видяхте ли как се изчерви и изпоти?
    Видяхте ли как хиляди българи не бяха допуснати до върха?
    Знаете ли, че кучетата на властта са били инструктирани да не допуснат до Честването на Шипка поне две трети от идващите?
    Знаете ли, че 15 км опашка от Българи беше блокирана от кучетата им и не стигна до Празника на Шипка?
    Знаете ли, че зомбивизорите не споменаха Шипка и Русия?!
    Да знаете!

    • Не 15 км,а 17км от северната страна!Ако толкова е била и от южната,то това прави 30км и више.Бях там и го видях с очите си.От север бяха близо 17км.

      • Много ги е шубе.
        Само считай къв поток от хора спряха боклуците.
        Треперят от страх. Знаят какво ги чака.
        Верните им кучета- предателски.
        Полицаите.
        Уроди.
        Бранят убийците.
        Предатели.
        Анатема!
        Гадове.
        Всички полицаи- на народен съд!
        Всички, които са им служили и продължават да им служат- кучета, На Народен Съд!
        Имахте оправдания досега!
        Отсега нататък- всички кучета на убийците- на Народен Съд!
        Оправдания нямате!
        Или служите на народа- както сте се клели!
        Или ще бъдете съдени от Народа!
        Имате три дни от днес да си опресните клетвите!
        Шибани сат@нински кучета на демоните!
        Да ви се върне до девето коляно- ако само на един Българин скочите!
        Да бъдете проклети!
        Кучета на С@тана!
        Да ви се подкосят краката и черна чума да покоси изчадията и родовете ви!
        Завинаги!
        Хрътки!
        Анатема!

  6. А Плевен, Плевен въобще не споменаха. За какво ли да споменават битките за Плевен ?!!! Долни помияри на държавна софра. Махнете им сигурните заплатки , бонусчета и грантове и тогава гледайте каква песен ще запеят. Какво се разпореждат всички като собственици, сякаш те са собствениците на държавата без отговорността на добър стопанин?! Изумително е как още след освобождението от Турско робство , след 09.09.1944г. и сега след Промените от 1989г. все такава измет изплува да управлява България и няма изгледи за промяна. Някой вижда ли полезен ход ???

  7. Долна курва е виктория, мръсни баби и миризливи дядовци – това е управата на гадната америка!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *