Денков пред ФАЦ: Ако България спре да доставя боеприпаси на Украйна, Русия ще спечели войната

„За нашето правителство е от особено голямо значение да оказва подкрепа на Украйна, за да се възстанови предвоенният ред“, заяви в интервю за немското издание „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ (ФАЦ) българският премиер Николай Денков. Ние поддържаме тази наша позиция като доставяме оръжия и муниции, и оказваме хуманитарна помощ, изтъква Денков. Той посочва, че не само българският президент, но и някои опозиционни лидери твърдят, че най-добрият път към мира е да се спрат доставките на оръжия за Украйна. „Но е очевидно, че в такъв случай Русия ще спечели войната“, подчертава българският премиер в интервюто, дадено на Михаел Мартенс от ФАЦ.

Какъв е националният интерес на България?

От изявленията на руски политици и журналисти става ясно, че ако Русия спечели в Украйна, тя ще планира и други инвазии в Европа, казва Денков. И ние в България осъзнаваме какви големи рискове биха произтекли от една пълномащабна руска инвазия за нашата страна. „Победа на Русия в Украйна не е в националния интерес на България“, изтъква Денков. В интервюто министър-председателят обяснява и как той лично разбира интересите на България: „Те се състоят в това всички да признават международното право и редът, основан на правила, което значи никой да не напада съседна държава с танкове и с войски“.

Той припомня пред ФАЦ, че през лятото на 2023 година България е обещала да достави на Украйна 100 танка, но това така и не е станало. Обяснението: парламентарното решение за транспортирането на танковете е било взето чак през декември. Сега обаче премиерът посочва конкретен срок за доставката: в рамките на 15 дни.

Николай Денков заявява, че България е най- важния доставчик на муниции за Украйна, но от месеци фабриките работят на границата на своя капацитет. По думите му капацитетът на наличните оръжейни заводи е бил увеличен максимално за малкото време, с което е разполагала страната. Той обаче посочва, че в момента има остър проблеми с набавянето на някои суровини за производството на снаряди и от този проблем е засегната не само България, а цяла Европа.

В отговор на въпроса на Михаел Мартенс дали българските оръжейни заводи са застрашени от руски атаки Денков отговаря, че се внимава за възможни руски интервенции, каквито вече е имало в миналото. „През годините имаше няколко бомбени нападения, някои от които бяха свързани с руски агенти“, припомня премиерът и подчертава, че междувременно са били предприети мерки за значително повишаване на сигурността на заводите.

Автор: Франкфуртер Алгемайне Цайтунг

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

30 коментара

  1. Това дебилче с визия на педераст взе да се взема много на сериозно.
    А бе УРОД! Спри да крадеш от мизерните пари на Българите и да подаряваш оръжия и муниции, които корумпираната нацистка върхушка в украйна продава после на терористи и си пълни банковите сметки’
    ПРОДАЖНИКО: ХВЪРЛИ ТЕЗИ МИЛИОНИ В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА, В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА И ОЩЕ СТОТИЦИ ВАЖНИ МЕСТА И ОТРАСЛИ ЗА БЪЛГАРИТЕ.
    Спри да пълниш кацата без дъно на укро-нацистите. Те насищане нямат.
    Те нямат никакъв шанс за успех. Който се е изправил срещу Русия не е оцелял. Само удължаваш агонията и мъките на БИВША украйна и способстваш за убиването на стотици хиляди невинни, мобилизирани от фашисткия режим там.

  2. Абе ИЗРОД,ТИ СТРАХ ОТ БОГА НЯМАШ ЛИ,БЕ НЕЩАСТНИКО?! НЯМА ЛИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ЕДИН СНАЙПЕРИСТ?! КАК ИМА ЗА НОТАРИУСА,А ЗА САПУНДЖИЯТА НЯМА? МИ ДАЙТЕ ДА МУ НАМЕРИМ ЕДИН И ЗА НЕГО?!ТО НЕ СЕ ИЗДЪРЖА ВЕЧЕ!!!

  3. В Германия след отказ тауруси, да рекламираш участие в световна, леко речено е неудачно. Индивидуален участник във война, и Барыкин мисля, прокурора на Русия, ще го прецени, и давност май няма

  4. Денкoff е толкова тъп, че не осъзнава реалността. Ще бяга и той след излитащия самолет за ФАЩ.

  5. „никой да не напада съседна държава с танкове и с войски“- А бе мизерен, гнусен плъх, защо не попиташ твоите „приятели“ във ФАЩ колко такива нападения са направили. Русия поне има основателна причина ами сестрите какво имат. И престани да говориш от името на България!!!
    За изроди като теб трябва единствено въже и стълб, изпражнение гнусно!

  6. Не им пука, какво мисли народа за тях, не им пука, имат здрав гръб!!! Това е!!! Ако някой се заблуждава, че с избори ще се изчистим от тия мръсници, жестоко се лъже!!! Търси се, не искам да го споменавам, какво се търси, но се търси и то много нагло и упорито!!!

  7. Този не е и за разстрел, този е за казан със сярна киселина, досущ като в ада.

  8. С риск да стана обект от всеобщо неодобрение, аз твърдя че най-добрите закони действали на тази територия – България, са били тези на хан Крум. Казан със сярна киселина за „сапуна“ е просто един подарък – той не заслужава това. Повярвайте ми в повече от половин вековните си занимания с право аз съм виждал реално и смъртта на човек паднал в казан с киселина-в долината на Бавната смърт. Бърза смърт без никаква болка. Снайперист – това ми звучи като публична похвала. Не,не и не! Да се върна към любимите си български закони от едно време. Остър но дебел кол в центъра на София или друго паметно и видно място и бавно насаждане на осъдения върху кола. Само това върши работа! Това е мнението ми след половин век занимания със „законност“ – опонентите да заповядват в съдебната зала срещу мен. Няма да им е леко.Аз съм правил в съда неща за които днешните страдалци – магистрати дори и не са чували. Но бъдещето е интригуващо – вече се действа за замяна на съда от ИИ, който ще дава присъди. Това днес е реалност зад океана. Там предават на съд и автономни коли предизвикали катастрофи – нашите „изхвъргачи с 200 по пътя“ да му мислят. Който не е информиран да прочете за стачката на конусите. Това е бъдещето – няма съдии а ИИ казва какво да бъде – той милост няма доколкото знам !

    • Имаше един стар, но много актуален и днес Български филм: ЧЕРНИТЕ АНГЕЛИ по книгата на Митка Гръбчева В ИМЕТО НА НАРОДА.
      Там показаха много добре начина по който НАРОДА трябва да се справи с предателите – марионетни политици, които прикрепват България към губещата страна и ни докарват до НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.
      Крайно време е да го гледаме пак, този път на живо.

  9. Надявам се на жестока война и Руските братя да избият всеки дебил гласувал за евроатлантически политик! Уродите ако оживеят след няколко години пак ще започнат да саботират България и да избиват българи.
    Същата паплач се е гърчеела, после е лапала турския чеп и с радост е предавала и трепала българи, сменяли са си пола и са се писали германци, пак за да избиват българи, а сега мажи задник и се дупи на британоварварската ционистка секта, за да ни затрие от лицето на земята.
    Който е гласувал за ЕС, НАТО ….. и други небългарски организацийки – дръвник!

  10. Глупако тъп помисли малко и впрегни логиката. Не говори глупости. Най могъщата в света държава във военно отношение с твоите боеприпаси ли ще я спреш. Русия винаги е печелила и пак ще спечели. За 1 ден може да срини Украйна. Не иска. Играе със Запада до пълно изтощение.

    • Идеята е не да спре Русия, а ние да не можем да спрем враговете, когато започнат да ни режат зелките….. Затова изчистват България от всички оръжия имахме май само гаубици…. но и те отпътуваха.

      • Правилно-ИМАХМЕ!!!! То ,и Нсрод имахме,а сега Педали с лакирани нокти,цигани,мигранти и дебили! Всичкото е в Минало време!!!

      • Подготовката за отнемане на Български територии е вече в действие, а ние разполагаме само с камъни, за да спираме тежковъоръженият враг……

    • Поумняването на заблудените става само чрез катаклизми, войни, глад ……. и други екстри.

    • Жорко- истинният народ вече е събуден!
      Чака истинния си Водач-Воин!
      И понеже соросоидните ще скочат-а бе, олигофрени!
      Коя армия в историята досега е била без лидер?!
      Няма такава!
      Идиоти!
      Които не са разбрали, че са във в@йна-да го д@хат!
      Мислите, че има Водач.
      Няма.
      Когато се появи- ще го припознаете в сърцата си!
      Няма да имате никакви съмнения!
      Ще изникне от пепелта!
      Тогава- жална им м@мичка на предателите!
      Запишете си думите ми. Тогава- никоя сила няма да спре народа!
      Запишете!

  11. Плъха военолюбец ли е или е послушен пълзящ червей?
    Защо не си гледа направата на академичните сапуни (там той е тесен специалист) с аромат на вкиснати моркови.
    Хем там ще му помага другия голям спец – Простото Кире както се зове.

  12. Плъх сбръчкан- с теб, или без теб Русия вече спечели войната срещу вас.
    Само дето ти никога нема да го схванеш.
    Защо никога ли?!
    Оставям на плъхското ти въображение.
    Въпрос на време.
    В тая връзка ко речи Левски за времето?!

  13. Тя войната вече приключи,но явно само денков не го е разбрал.

  14. Привет на днешната компания. Декларацията на Денков не е обидна ТЯ Е ПРЕСТЪПНА И НАКАЗУЕМА ПО ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ И ЗАСЛУЖАВАЩА АБСОЛЮТНО ВЪЗМЕЗДИЕ. НИЕ НЕ САМО НЯМА ДА ПРОМЕНИМ НИЩО В ТАЗИ БОГОУГОДНА ВОЙНА, НИЕ МОЖЕМ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА УНИЩОЖИМ СЕБЕ СИ ЗА РАДОСТ НА АНГЛОСАКСОНЦИТЕ.

    • И тук най-накрая вече си стигнал до плана на британоварварите за православната цивилизация и как дебългаризаторите няма да се спрат пред нищо, за да го осъществят по заповед на хазарите.
      Ни нищо, ние продължаваме да вярваме в приказки и надеждата, която първа е била напъхана в кутията на пандора….

    • Чух от добре информиран източник, че турция е натискана вече от малобритания да си вземе българските територии…..

  15. Гледайте последното интервю на Васил Василев с Фурсов, в „не се страхувай“. Що се отнася до Турция, ще ни погълне без предрасъдъци, приятелството на Ердоган с банкянския дебил ще е гарнитура. На всеки един евроантлантически идиот, от Делян Пеевски, Делян Добрев, Бойчето еднокнижника и т.н по списъка трябва да бъде поставен въпроса, какво общо имат с британските пирати и колонизатори и с американските робовладелци, КАКВО????

    • И да им го поставиш, няма да ти отговорят.
      Аз обаче ще ти кажа какво е общото, всички вкупом искат да заличат българите и България.

  16. По време на второто затваряне при Коеида,попаднах на един доклад,в който беше разделен света на 12части.И България се оказа разделена на две-Сев.България,заедно с Русия,Полша,Чехия,Словакия,Сърбия ,изобщо славянските държави и Южна Бъл с Турция,Ирак,Сирия-ислямските държави.Това ни е отредено за бъдещето.Ама май по-рано ще се случи.И не може никой да го промени.А и фактите подсказват,че вече се работи по въпроса! Дано не е вярно,ама се съмнявам!Запасявайте се със стоки от първа необходимост и агрегати си купувайте!Брашно,юфка,боб,изобщо ,запасете се!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *