Ето я Тайната Цел на Украинската Провокация срещу Русия в Азовско море! Виж Тук:

Украйна въвежда военно положение, а Русия свиква спешно съвета за сигурност на ООН и ще съди Киев за нарушаване на държавната й граница. Това е резултатът от вчерашната ескалация на напрежението между двете държави в Азовско море.

Какво всъщност се случи?

В неделя сутринта три военни украински кораба – „Бердянск“, „Никопол“ и „Яни Капу“, навлизат в руски води през Керченският проток, без да се идентифицират (б.а. няма забрана за преминаване на украински кораби през Керченския проток, стига да представят на руските власти необходимите документи). Украинските бойни кораби се приближават на 15 км. от кримския бряг и отказват да се подчинят на нарежданията на руската брегова охрана да се оттеглят от руски териториални води. Не реагират и на руските кораби, които се опитват да спрат по- нататъшния им път в териториалните води на РФ.

Това налага руската страна да употреби оръжие. Вследствие на престрелката трима украински военни са леко ранени. А екипажите на корабите- нарушители са арестувани.

Няколко часа по- късно властта в Киев обяви, че от днес въвежда военно положение в страната, което ще продължи до 26 януари. Правителството на Порошенко привежда украинската армия в пълна бойна готовност. Но същият побърза да уточни, че това не означавало, че страната му обявява война на Русия.

Москва пък заяви, че ще съди Украйна заради своеволията на корабите й в руската акватория. И поиска извънредно заседание на ООН заради нарушаването на държавната й граница.

Провокацията на Украйна обаче едва ли ще отшуми без последици за Русия. Ситуацията си е чиста провокация и ще бъде използвана от Запада като претекст за нови санкции срещу Москва. А въведеното военно положение ще бъде използвано от незаконната хунта в Киев като претекст да отложи президентските избори.

Военното положение означава също и забрана на масови мероприятия като митинги, протести и пр. Могат да бъдат забранени и някои от сега съществуващите партии, ако се прецени, че застрашават сигурността на страната. С установяването на военния режим, властта получава тотален контрол върху медиите, като дори може да ги спира и забранява – пак по причина, че застрашават сигурността на Украйна. Като цяло, гражданските свободи се намаляват до минимум, а властта си развързва ръцете.

От ЕС и НАТО реагираха доста сдържано на ситуацията, като призоваха Украйна и Русия да запазят спокойствие и да намалят напрежението в Азовско море.

Преди минути пък германският канцлер Ангела Меркел е уверила президента на Украйна Петро Порошенко, че ще направи всичко по силите си, за да се опита да облекчи патовата ситуация между Украйна и Русия, съобщи украинското президентство след телефонен разговор между двамата лидери, предаде Ройтерс.

Русия не се съобрази с призивите на Запада да освободи трите украински военни кораба, по които стреля, а после ги задържа близо до полуостров Крим, и обвини Киев, че заговорничи със западните си съюзници за провокиране на конфликт, предаде БТА.

Порошенко и Меркел са се разбрали да свикат заседание на Европейския съвет през декември в Брюксел, където да продължат украинско-германските консултации за разрешаване на ситуацията. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. За подобно престъпление, първо се потапят корабите, а после се преговаря. Русия трябва да държи Запада в СТРАХ, ако искаме да има мир!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *