Ето Защо Военният План на Путин е Гениален! СВО не е нито мудна, нито флегматична и ще доведе Русия до победата!

Лавина от тежки, безпощадни критики се изсипа през последните дни срещу Владимир Путин и цялото кремълско ръководство заради „грешките“ на Специалната им военна операция в Украйна. Половината руски анализатори бият тъпани и надуват вувузели, че е време СВО да прерасне в пълномащабна война, в която Русия да хвърли целия си военен и икономически ресурс, защото срещу нея се е изправил целия „солидарен запад“ с явното намерение да я унищожи. Последното е напълно вярно и затова досегашната стратегия на Путин е на 100 % правилна. И СВО в сегашния си ограничен формат трябва да продължи без каквито и да е промени. Ето какво имам предвид:

Русия е във фактическа война със САЩ и НАТО, а Украйна е просто територията, на която в момента двете военни суперсили се сблъскват. Нямайте съмнение, че ако Шойгу даде знак, руската армия ще превземе цяла Украйна за не повече от 15 дни. Ще спечели ли нещо от това обаче руската позиция? Отговорът е: Не. НАТО ще се намеси директно, а фронтовата линия и бойните действия ще се преместят на западната граница на Украйна. Тогава на Русия ще й се наложи да отблъсква натовските военни удари откъм Румъния и Полша и успоредно с това да възстановява полуразрушената територия на Украйна и да издържа 40-милионното й фалирало население. А също и да води антитерористична борба с местните украински националисти. Защо Путин да си причинява това, след като има много по-елегантен вариант да воюва успешно с НАТО досами собствените си граници без излишно разтеглени линии за доставки, на малка територия. на минимална цена и с оскъдни ресурси. Той това и прави в момента.

Какво искат САЩ и НАТО? Ескалиране на конфликта с Русия до пълномащабна война. Вашингтон вярва, че тя ще го извади от дълбоката системна и икономическа криза, в която е изпаднал и ще му даде предимство в битката за запазване на хегемонията си върху планетата. Затова американците подпалиха украинския конфликт и сега с всички сили и средства се опитват да го ескалират до крайност. Проблемът на САЩ и партньори обаче е че нямат време. Часовникът, отброяващ времето до техния системен фалит, тиктака безмилостно. САЩ е пред разпад, Европа е на ръба на икономически колапс – все събития, които имат малко общо с Русия, но пречупването и колонизирането й може да ги предотврати. Затова и Западът така се е разбързал. Липсата на време е неговото слабо място.

Точно по тази причина пък Русия не бърза за никъде. И вместо светкавична 15 дневна война, избра да проведе възможно най-мудната и флегматична Специална военна операция, при която не превзема територии, защото няма никакъв смисъл, а чака НАТОвския си враг сам да й доставя най-новите си оръжейни разработки за унищожение. Неслучайно Москва не удари и не разруши със свръхзвуковите си високоточни ракети нито един от мостовете над Днепър и не прекъсна нито една ж.п линия към Донбас. И продължава да воюва само с 15 % от военния си капацитет, защото толкова е впрегнал в конфликта в момента и НАТО. Третата световна война (между Русия и САЩ/НАТО) се води там, където избра Русия. Тя започна, продължава и ще приключи в Донбас – с историческо поражение за Запада. А в последвалия мир Европа ще се върне в изначалното си географско състояние – един от многото полуострови на големия свръхконтинент ЕврАзия. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Дай Боже нещата да са такива, както ги представя авторът. Има логика в написаното.

  2. Русия се подготвя за сблъсъка с НАТО от години, а Путин – цял живот. Никой не може да воюва по-добре от руснаците. Нека „експертите“ да тръбят, че това било грешка, онова било пропуск. Приспаната бдителност на врага е още един плюс за Великая Русь.

  3. СМРЪДЛЬОВЦИ, САМИ НЕ СИ ВЯРВАТЕ :D
    РАЗГРОМЯВАНЕ НА РАШИСТИТЕ ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ И ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ КРАЙ НА ЛЕГЕНДИТЕ ЗА „МОЩТА НА РУСИЯ“ :D

    • Обидите означават липса на аргументи + лошо възпитание.

  4. За съжаление грешен извод. Шойгу каквито и знаци да дава, Украйна не може да бъде превзета нито за 15, нито за 150 дни. Братушките нещо яко се дънят, това е тъжния факт. Да спират тази глупост и да реформират държавата и армията си, че засега се излагат като кифладжии. И най-вече да си подсигурят тила, че ресурсите им са малко. Особено електрониката.

  5. Путин никога не е казвал,че Украйна ще е превзета за 15 дни.Спрете с тия простотии!А,ако реши за няколко часа и Украйна ще изчезне от лицето на Земята.Тя,апропо и изчезва,полека-лека,с любезното съдействие на Наркомански и Запада!

  6. РУСИЯ Е ВЕЛИКА,И ЩЕ ПОБЕДИ,ОТНОВО,КАКТО ГО Е ПРАВИЛА ВИНАГИ,ЗАПАДА Е ВМЕРИСАЛА МЪРША,КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХВЪРЛИ.ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ,БЕЗ ВАС И НИЕ УМИРАМЕ!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *