Ден 21: 120 000 души протестират в София, блокират се кръстовища! Хиляди викат ”Оставка!” в над 10 града! НА ЖИВО:

Протестиращи блокираха ключови кръстовища в центъра на столицата. Няколко стотин хиляди вече са под прозорците на МС и викат ”Оставка!”. В 21 часа според организаторите на протеста в София има над 120 000 човека. В над 10 града се провеждат протести, които също са многохилядни. Опашката от хора в столицата стига до Народния театър. Ето и хронологията на деня до този момент:

22 ч.

Множеството се разделиха  на осем лъча. Те ще блокират „Орлов мост“ , „Халите“ ,  „Витошка“, паметника „Левски“, „Попа“, площад „Македония“, кръстовището между „Дондуков“ и „Раковска“, както и НДК, „Моста на влюбените“, „Орлов мост“  . Част от хората останаха, за да изградят палатките пред МС.Ще има и затваряне на „Лъвов мост“ и „Подуяне“.

21.20 ч.

Бившият премиер Ренета Инджова: „Братя и сестри. Аз съм тук с вас. Ще те  свалим Борисов. Долу Борисов. Долу на диктатора. Долу мафиота. Сега раздава кръвни пари. Не щем управлението, не щем магистралите, по които децата ни се блъскат и убиват. Ти оскверни и тази институция и попари целия народ. Цялата държава. Унищожи децата ни. Борисов, долу. Нека целия свят види прекрасния мой народ. Нека целия свят види как се протестира мирно и културно. Искам думите, които произнася Борисов за тези, които са тук, да не бъдат произнасяни никога повече, никога повече. Европо, прибери си тези, които крадат парите на българския народ в едно с европейския. Вземи в ръцете си прокуратурата и съд и осъди престъпниците, над които си опънала чадър. Европо, митрите си накажи“.

21 ч.

Пространството бе огласено от гайди. Към тях се присъединиха и няколко мъже с чанове, а хората се хванаха на хоро.  След това на сцената се изправи проф. Минеков. Той обяви: „Тук е половин България. Учудвам се на наглостта на двете мутри, които не разбират, че не са желани. Съжаляваме за всички, на които причиняваме неудобство, но има по-голямо неудобство – корупцията“.

20 ч.

Протестиращите пред Съдебната палата се вляха в основния протест. Започнаха изказванията на площада в София. Николай Хаджигенов: „Дали някой от нас може да забрави отношението, че ние сме тиня. Дойде време да кажем на тази политическа паплач, че ние не сме тиня. Ние сме свободни граждани на Република България. Оставка на правителството на Борисов за корупция. Протестът има конкретни цели-оставка на Борисов и Гешев и промяна. Това е нашето бъдеще.  Време е да вземем държавата си в собствените си ръце. Сега започва всичко. Сега“. Пред медиите протестиращи споделиха, че освен оставка на кабинета „Борисов 3“ и на главния прокурор Иван Гешев, те   искат промяна на Конституцията, независима съдебна система и промяна на политическата система. Настовят хората, които ни ръководят, да са експерти в своята област, знаещи езици и с висок морал. Сред хората има много млади, възрастни, семейства, деца.

НА ЖИВО ТУК:

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *