„Възраждане“ иска Референдум за ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО: Страната ни беше Анексирана от Алианса!

Покрай напрежението между Русия и САЩ, провокирано изцяло от американците, отново започна да се говори дълго и напоително как България била направила своя избор да е част от НАТО. Истината е, че страната ни не избра да е член на НАТО, а беше анексирана от НАТО. На американците България е нужна само като територия и за нищо друго – народът тук за тях е само досадна подробност. Това написа във фейсбук профила си председателя на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Тъй като за влизането ни в НАТО нямаше референдум, често ме питат дали не трябва да се организира референдум за членството ни в тази организация. Да, трябва! Само че има две подробности:

1. Сегашният закон за допитванията забранява по този въпрос (както и по другия за излизането ни от ЕС) да се провеждат референдуми.

2. Чл.13 от подписаният от България договор за членство в НАТО на 18 март 2004 г. предвижда той да може да бъде прекратен предсрочно едва след 20 години от неговото подписване, с предизвестие от 1 година.

До 18 март 2024 г. остават 2 години и 2 месеца. Ако дотогава не сме променили закона и не сме организирали референдум, разбира се. Защото все пак има и такава опция, макар и малко по-екстремна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. БЛАГОДАРИМ КОСТАДИНОВ НО ДО 2 ГОДИНИ МОГАТ ДА СТАНАТ МНОГО НЕЩА ОРГАНИЗИРАЙ ВСЕНАРОДЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ НАТО ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕ ИСКА ВОЙНА С БРАТСКА РУСИЯ И ЩЕ ЗАСТАНЕ В РЕДИЦИТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИМАТЕ ВСИЧКАТА ОМРАЗА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДОЛУ РЪЦЕТЕ ВИ ОТ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА Я ЗАМЕНИМ С ВАС

  2. Колкото по-скоро това се случи-толкова по-голям е шансът ни за оцеляване на България.Всеки пожелал нато и ес-куфарите и бегом към *великия* запад!
    Да не забравяме че слънцето залязва на запад,и изгрява от изток,тъй че -да скачат в буйките и хииий към залеза
    (докато още имат възможност)

  3. Хитро са го нагласили слугите на янките, завардили са го от всякъде. Питам, по този въпрос къде са Нинова, Сидеров и патриотите (естествено без продажното им ръководство), военните с преценката си и запасните чинове с опита си?

  4. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА СВЯТА ПРАВОСЛАВНА ГОРДА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ А М И Н

  5. ВЪЗРАЖДАНЕ АТАКА ВЪЗРАЖДАНЕ ОТЕЧЕСТВОТО ЗАЕДНО СТЕ СИЛА СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ ТАКА ЩЕ ОБЕДИНИТЕ НАРОДА СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА ДА ИЗХВЪРЛИМ НАТО ЕС САЩ СОРОС ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ И ПОЕМЕ ПО ПЪТЯ СБРАТСКА ПРАВОСЛАВНА СВЯТА РУСИЯ

  6. Тоя боклук – Соломон Паси, трябва да бъде публично порицан за това, което стори на България. Той е единственият виновник за това, че сме в нато и за много други неща.
    НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ.

    • Публично порицан… Как!? С катран и пера? Или по друг начин? Интересно ми е да чуя.

  7. Президентът на Хърватия : Изтеглям и последния хърватски войник от НАТО при конфликт Русия-Украйна!

    „Аз, главнокомандващият на хърватската армия, гледам изявления, според които НАТО увеличава присъствието си и изпраща някакви разузнавателни кораби.

    Ние нямаме нищо общо с това и няма да имаме, гарантирам го“, категоричен е държавният глава

    А нашия Лакей Триморец ?

  8. Соломон Паси : “ Майната му на православието “ !

    Как САЩ и Турция наредиха на България да унищожи ракетите си ?
    Помакът Сулю (сега вече евреин Соломон Паси) и Симеон Сакскобурготски получават и изпълняват заповедта OTR-23-SS-23-on-TEL-e1353011331625 .
    Да унищожим ракетите от комплекса СС 23 е условие поставено от Турция и САЩ за приемането ни в НАТО и „бленуваното“ „евроатлантическо семейство“.

  9. ПП ВЪЗРАЖДАНЕ ИМАТЕ НАДЕЖДАТА И ПОДКРЕПАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕБЪДЕ ПРАВОСЛАВНО ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ПП ВЪЗРАЖДАНЕ

  10. Няма македонска държава
    Няма македонска нация
    Няма македонски език
    Няма македонска история преди 44 г.
    Няма споделена и обща история
    Историята е една, на България и българският народ!
    Смърт за националните предатели

  11. Не приравнявайте участието и членството на БГ в НАТО до махленски проблем и комшийска клюка. Кога у нас е имало референдум за участие във военни съюзи или във военни действия. Кога? – Първата световна война, Балканската, Междусъюзническата, Втората световна (на страната на фашистката ос), кога? – за членството във Варшавския договор. Никога! Защо, тогава да е бил необходим Референдум за НАТО. Защото сме „демократична и правова“ държава или защото, това е изрично условие по Конституцията ни – защо? Кой ще отговори на този въпрос. Някои групи маргинализирани „патриоти“, чиято доктрина е скандализиране на обществените нагласи за геополитическата ни принадлежност и външно политическа ориентация, пречупени през управлението на обществените пари, използват конкретната ситуация у нас, като я експлоатират за непочтени и меркантилни цели. Чрез домогване до политическа и икономическа власт, чрез използване на политическо представителство, те се опитват да трупат политически дивиденти и електорална подкрепа за да затвърдят и стабилизират случайните успехи, които имат. Това е буря в чаша вода, която много скоро ще бъде отмита. За създаването на напрежение и скандали в обществото и сред политиците ни те скоро ще си получат заслуженото, чрез правораздавателната ни система и чрез обществените нагласи. Въпреки, че се опитват да манипулират обществото и определени, добре платени негови представители, те скоро ще получат шут, точно на онова място, което освен, че е болезнено, но води до загуба на равновесие и изпадане от активния обществен и политически живот. Не бива да сме късогледи, трябва да се огледаме в близкото минало и да си припомним, такива опити как завършиха. Предстои ни да си вземем Сбогом!

  12. А дали дотогава нато ще съществува. И дали няма да е обявено за терористична организация наравно с алкайда и хисбула? Та всички терористи по света взети заедно са убили по – малко невинни хора, отколкото нато в само една „операция“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *