Военният министър на Украйна: Русия няма да ни нападне!

Русия няма да нападне Украйна в близко бъдеще. Това призна украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю пред частния телевизионен канал ICTV. Москва не е предприела никакви действия, които да ни карат да мислим, че подготвят нападение, категоричен е той.

Изказването на украинския военен министър рязко се различава от пропагандната медийна канонада на американските и европейски медии, които през последните седмици неспирно внушават как едва ли не до часове Русия ще нахлуе в Украйна. САЩ е мобилизирала военна техника и над 8000 войници, които вече пътуват към Украйна. От Белия дом оповестиха още, че ще разположат и други свои сили в няколко бази по границите на Украйна. А американските медии от сутрин до вечер бият барабаните на войната.

САЩ и Брюксел наложиха на Русия тежки превантивни икономически санкции само заради предполагано от тях нейно нахлуване в Украйна. И заплашиха с още по- тежки санкции, ако тя действително нахлуе. В същото време САЩ обяви, че е започнала изтеглянето на своите дипломати от Киев. Но страните от ЕС засега нямат намерение да предприемат тази стъпка.

На този фон Русия запазва мълчание и провежда военни учения в различни части на страната. Очаква се скоро Кремъл да получи писмен отговор от САЩ на ултиматума си за спиране на разширението на НАТО на Изток. Руското правителство поиска още НАТО да се върне в границите си от 1997 г. Американците демонстрират нервност, истерия и паника, но не е изключено това им поведение да е свързано с подготвяна от тях провокация в Украйна. Провокация, която да въвлече Русия в пълномащабна война в Украйна и така янките да покажат на Източна Европа, че са й нужни, за да обезпечават нейната сигурност срещу „агресора“ Русия

Реалната ситуация между Русия и Украйна в момента обаче е, че засега двете страни очевидно нямат намерение да се нападат, освен ако Киев не сглупи да пресече демаркационната линия с Донбас и да нахлуе в ДНР и ЛНР. Кремъл заяви категорично, че ще се намеси, ако това се случи. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Абе само го погледнете тоя. Пълен идиот. Само посмейте да опитате и ще ви няма до една седмица. И никой няма да посмее да тръгне да ви брани както поляците през 39-та.

  2. Какво ще става ?

    Говорело се между руснаците, че координатите на целите вече са въведени в руските ракети …

    Ще бъде жалко за хубава Варна, но на Безмер и Граф Игнатиево едва ли ще им се размине .
    Но за Додуков1 и Дондуков 2, военното м-во, Козяк и Бояна „където е заровено кучето“ ?

    От войната по-лоша е само смътта.
    Дано с Божията помощ да избегнем и двете !
    Да даде Бог !

  3. Пол Крейг Робъртс: Война ще има! На никой не му пука, че Русия е права!

    Толкова ли му е трудно на Кремъл да разбере :
    (1) че Тръмп беше отстранен от президентския пост, защото заяви, че иска да нормализира отношенията с Русия. И започна да го прави .
    (2) че Русия е необходимият враг за силата и печалбата на американския военен/отбранителен комплекс .
    (3) САЩ считат Русия за основна пречка пред хегемонията им върху планетата ?

    Въпросът наистина е дали Русия в крайна сметка ще осъзнае и приеме, че срещу себе си има безнравствен враг .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *