Властта ЗАБРАНИ Честването на 3 Март на връх Шипка! Президентът Радев: Ще бъда там!

Община Габрово отмени църковно-военния ритуал на връх Шипка, който трябваше да се проведе тем навръх националния ни празник Трети март, съобщи БТА. Кметицата на Габрово Таня Христова от ГЕРБ е отменила мероприятието заради писмо от главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, в което същият я призовава „да забрани тържеството заради повишения брой новозаболели от коронавирус в страната“.

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на подобно стълпотворение хора от различни населени места крие риск от по-интензивно разпространение на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно, се казва в писмото, посочиха от общината.

Кметицата на ГЕРБ обяви, че отменя планирания църковно-военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организирания за гражданите автобусен транспорт. „Изкачването на върха на 3 март не е препоръчително“, заяви Христова.

Часове преди отмяната на честването президентът Румен Радев съобщи в профила си във Фейсбук, че на националния празник 3-и март ще отиде на Шипка. Миналата година президентът бе разкритикуван от правителството за това че въпреки забраната заради „епидемията“, той изкачи върха и произнесе реч пред няколко хиляди присъстващи. Въпреки че тогава властта бе отменила официалните тържества. Дали Радев ще се осмели и този път да наруши заповедта на националните предатели от ГЕРБ, ще стане ясно съвсем скоро.

Ето какво написа днес Радев в профила си в социалната мрежа, само 2 часа преди отмяната на честванията на Трети март на връх Шипка:

„Уважението към паметта на загиналите за България е наш морален дълг като народ. Отговорността ни пред съхраняването на историческата памет е не по-малка от преодоляването на изпитанията, пред които сме изправени днес.

На Трети март на Шипка заедно ще отдадем почит пред подвига на българските опълченци и руските войни, които с кръвта си отстояха свободата на България. Превъзмогването на духовната криза изисква моралният пример на хората, чиято саможертва е вложена в темела на българската държава, да бъде не само спомен, а да вдъхновява и ръководи делата ни в ежедневието. Достойно бъдеще за страната си можем да градим, само когато сме единни като нация“. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Да, властта нагло отмени празника, за да не чуе слова на пхризнателност към Русия и руския народ, който нашият народ обича искрено.Радев трябва да отиде там.Всички, които се смятат за патриоти в тази страна, нямам прпедвид „патриотите“ от властта, трябва да бъдат там.

  2. ЩОМ ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ БЪДЕ ТАМ, А В ПАНОРАМА И „ПКП“КАЗА ,ЧЕ СЪЩО ЩЕ БЪДЕ,ЗА КАКЪВ КМЕТ НА ГАБРОВО СТАВА ВЪПРОС И ЗА НЯКАКЪВ САНИТАРЕН ИНСПЕКТОР? ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС ЩЕ БЪДАТ ТАМ,И НЯКАКВИ СЕЛСКИ ЧИНОВНИЦИ ЩЕ НАЛАГАТ ЗАБРАНИ А, КАКВО СТАВА В ТАЯ ДЪРЖАВА,!Я ТЕЗИ ДВАМАТА 10 МИН. ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ ПРЕЗИДЕНТА ДА СА СТРОЕНИ НА ПЪРВОТО СТЪПАЛО, СЛЕД КАТО СА ПОЧИСТИЛИ СНЕГА.ДА КОНТРОЛИРА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ.

  3. БЪЛГАРОУБИЙЦИ ФАШИСТКА МАФИЯ ГЕРБ ВАШИТЕ ЗАПОВЕДИ НЕ ВАЖАТ ЗА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД А НАЙ МАЛКО НА БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА ТОЙ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ВИНАГИ БЯГА В ТУРЦИЯ И КЪДЕТО МУ ВИДЯТ ОЧИТЕ НИКОГА НЕ Е ПРАЗНУВАЛ С НАРОДА СЛАВА ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ И БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО БЛАГОДАРИМ ВИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ЧЕ СЛЕД 5 ВЕКА РОБСТВО ОТНОВО НИ НАПРАВИХТЕ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА СЛЕД ОКУПАЦИЯТА НЕ ПО ВОЛЯТА НА БЪЛГАРСИЯ НАРОД СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ СОРОС ГЕЙТС НИЕ ОТНОВО СМЕ БЕЗ ДЪРЖАВА БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА И ХУНТАТА МУ ГЕРБ НИ ПРОДАДОХА ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ОТНОВО СВОБОДНА КОГАТО ВИЕ СТЕ ТУК ДО НАС СКОРО МНОГО СКОРО КАТО СЛЪНЦЕТО ОТ БРАТСКИ РУСКИ КРИМ ЩЕ ИЗГРЕЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НОСИМ ТЕ С ОБИЧ В КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ ПОКЛОН

  4. БЪЛГАРИ!Властта от герб. мишки се опитва по всякакви начини да ни отроди от миналото ни, от традициите ни, от българското! Датата 3 март е началото на нова българска държава освободила се от вековни окови и нека да докажем че разни слуги на чужди интереси не могат да ни спрат в пътя ни към върха! Кунчев -доцент! А бе що не си пръскаш хлебарките по магазините и да ръсиш школските нужници с хлорна вар, ами си тръгнал България да оправяш, жалко нищожество?

  5. ВСИЧКИ МАСОВО НА 3 МАРТ НА ВРЪХ ШИПКА И МНОГО РУСКИ ЗНАМЕНА

  6. НАТО И ЕС САЩ СОРОС ГЕЙТС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НАШЕТО ПРО Е БРАТСКА РУСИЯ НЕ НИ Е СТРАХ ОТ ВАС ИМАМЕ НАЙ ВЕЛИКИТЕ РУСКИ БРАТЯ

  7. Плиткоумна гавра с националния празник. Тази гнусна седесарска паплач преляла се на хранилка при отродените комунистически кариеристи в ГЕРБ заедно направиха безогледна антибългарска и антируска сплав щедро обгрижвана от Козяк – бърлогата на всички злини. Гадове проклети, за 30 години съсипахте държавата ни, но всичко се помни и ще бъдете изловени един по един, всички до един и ще плащате за всичко.

  8. Питам се кой може да отмени национален празник? Коя е тая мизерна овца, която си позволява да завира мръсните си ръчички в историята на един изстрадал народ ! НЕ МОЖЕ! ПРОСТО НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА НИ СПРЕ ДА ОТБЕЛЕЖИМ НАЙ-ГОЛЯМАТА ДАТА В НОВАТА НИ ИСТОРИЯ! На трети март всички на върха ,напук на боклуците ,които служат на чужди интереси и продават България за пари!

  9. НА 3 МАРТ 2021 , ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧА, ТРЯБВА ДА НОСИ БЪЛГАРСКОТО И РУСКО ЗНАМЕ С ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА – САМАРСКОТО ЗНАМЕ, МОЖЕ И СЪВЕТСКОТО ЗНАМЕ,ЗА ДА СЕ ПОМНИ, ЧЕ 27 МИЛИОНА СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ ЗАГИНАХА, ЗА ДА УНИЩОЖАТ ФАШИСТКИЯ ИДИОТИЗЪМ СЪЗДАДЕН ОТ ЮДЕЙСКИТЕ КАПИТАЛИ. НИЕ ДАДОХМЕ ЗА ТАЗИ СВОБОДА И ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ 50 000 БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ – ПОКЛОН И НА КОЛЕНЕ !

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    ВРАЦА

  10. На 3 март Народът свежда глави пред подвига и саможертвата на всички онези, които дадоха живота си, за да ни има днес – НАС, а – не ибрикчиите, продали душите си на чужди интереси! Всеки, който носи в сърцето и душаата си Майка България, трябва да почете паметта на героите! ВЕЧНА ПАМЕТ! А, забраняващите Празника, по-добре да си търсят нова родина, защото НЕ са българи!

  11. На 3 март Народът свежда глава пред подвига и саможертвата на всички онези, които дадоха живота си, за да ни има днес – НАС, а – не ибрикчиите, продали душите си на чужди интереси! Всеки, който носи в сърцето и душаата си Майка България, трябва да почете паметта на героите!
    ВЕЧНА ПАМЕТ!
    А, на забраняващите Празника, един съвет:- намерете си родината, защото тук сте се появили по грешка!

  12. Който забранява празнуването на 3-ти март, на 4-ти април ще яде хурката!

  13. „Оо, Шипка, три деня млади дружини, как прохода бранят, и тела я стелят и кръв я залива…!!!“

    Братя Българи, ще им позволим ли да ни отнемат, и Шипка!?!“АКО БИ БЕГАЛИ, ДА МРЕМ ПО-ДОБРЕ…!!!“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *