ВЛАДИМИР ПУТИН категорично! Ще СПРЕМ АТАКИТЕ на САЩ в Сирия!

Както съобщиха всички информационни агенции, в ранната сутрин на 7 април бойни кораби на САЩ атакуваха суверенна Сирия. Над 55 крилати ракети „Томахоук“ бяха изстреляни от акваторията на Средиземно море по авиобаза „Шайрат“, която е една от най-важните военни  бази на сирийските въздушни сили.

Президентът на Русия Владимир Путин нарече атаката на САЩ АГРЕСИЯ срещу суверенна държава. Руският лидер потвърди, че нападението на Пентагона е в крещящо противоречие с всички норми на международното право и устава на Съвета за сигурност към ООН.

На всичко отгоре това нарушение на международния ред е осъществено от Съединените щати под абсолютно измислен предлог, добавя Владимир Путин. Никакво използване на химически оръжия от сирийската армия не е имало срещу когото и да било. Защото, припомня президентът на РФ, специалната комисия към Организацията на обединените нации, която отговаря за неразпространението на химическо оръжие, още преди няколко месеца обяви, че с посредничеството на Русия е било ликвидирано цялото химическо оръжие в Сирия. И процесът по пълното ликвидиране на химическото оръжие е приключил още през януари 2016 г.

По думите на Владимир Путин, Вашингтон напълно игнорира факта, че химическо оръжие в Сирия се употребява от терористичната групировка „Ислямска държава“, а не от сирийското правителство.

А най-важното, заявява Владимир Путин е, че тази американска атака помага само на джихадистите. И пречи изключително много на борбата с терористичната групировка „Ислямска държава“.

При това положение, казва Владимир Путин, Русия няма никаква друга алтернатива освен да ПРЕКРАТИ сега действащото споразумение със САЩ за предотвратяване на инциденти и осигуряване безопасност на полетите в небето на Сирия.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров споделя опасенията си, че американската атака над Сирия много напомня ситуацията от 2003 г., когато САЩ и Великобритания нахлуха в Ирак без санкция от Съвета за сигурност при ООН и при изключително грубо нарушение на международното право. Въобще, трудно ми е да си спомня заявява Лавров, кога САЩ са спазвали международния правов ред.

Въпросът, който СЕГА си задават всички миролюбиви хора по света е:  Може ли РУСИЯ да СПРЕ  тази АГРЕСИЯ на САЩ?

Нека припомним, че още през ноември 2015 г. Русия прехвърли с огромните транспортни самолети Ан 124 „Руслан“ най-новите Зенитно-ракетни комплекси С 400 Триумф. Руското Министерство на отбраната още тогава заяви, че само един такъв зенитно-ракетен комплекс С 400 е в състояние да закрие цялото небе над Сирия. И да установи НЕПРОБИВАЕМ защитен КУПОЛ. Защото ракета от комплекса С 400 не оставя никакъв шанс нито на изтребителите, нито на пилотите, нито на крилатите ракети. А колко такива ЗРК от типа С 400 и С 300 има в Сирия към днешна дата, само един Путин знае.

С други думи, ако руският президент реши, в небето над Сирия няма да бъде допуснат нито един самолет. И нито една ракета, била тя и крилата, няма да може да се доближи до охраняваната територия.

Освен това в акваторията на Средиземно море се намират и руските ракетни крайсери  „Москва“ и „Варяг“. Те също разполагат със зенитно-ракетни установки и само те са в състояние надеждно да прикрият цялата руска групировка, дори без използването на ЗРК С 400.

Тоест получава се така, че към момента Русия разполага с два сигурни противоракетни и противосамолетни чадъра на театъра на сирийските бойни действия. При това нека не забравяме за зенитно-ракетните комплекси с голяма далнобойност от типа „Калибър“, които могат практически напълно да унищожат всяка бойна единица или друга мишена, без дори да напускат територията на Руската федерация.

В Сирия със сто процентова сигурност има множество руски изтребители, снабдени със системи за радиолокационна борба. Значи има много от тези малки, почти незабележими установки, които превърнаха величествения американски ескадрен миноносец „Доналд Кук“ в парче мъртво желязо. Тези системи за радиолокационна борба изключиха без всякакво усилие най-новата автоматизирана американска бойна система „Иджис“, разположена на борда на „Доналд Кук“ и напълно развенчаха мита за американската непобедимост.

Към тези екстри можем да добавим и руските самолети за далечно радиолокационно проследяване от типа А-50 „Шмел“. С тяхна помощ лесно може да се засече старт на всякаква американска балистична ракета на разстояние 800 километра и да бъде „видян“ изтребител на разстояние 500 километра.

Изводът от направения анализ дотук е един единствен и твърде категоричен. РУСИЯ МОЖЕ ДА СПРЕ американските АГРЕСОРИ бързо и ефективно. Ако поиска може да унищожи САЩ с неядрени средства. Бързо и ефективно.

Въпросът е КОМУ Е НУЖНО ТОВА?! И МИРЪТ не е ли по-добър вариант от унищожителната стихия на войната, към която се стремят войнолюбците в днешното ръководство на САЩ?!

Автор Иво Македонски Skandalno.net

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ne vijdam nadejda da se spasim ot genocida na tova upravlenie v parlamenta borisov 3 ste ni dovarsi molia vladimir putin da ni prieme da se izselim v rusia za da oceleem

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *