Патриотите легнаха на ГЕРБ! Забравиха за заплати и пенсии, искат само кокала

Обединените патриоти са се отказали от искането си за 300 лв. минимална пенсия! В името на България.

Това каза  в предаването „Лице в лице“ Цветан Цветанов със самодоволна усмивка и допълни, че преговорите за съставяне на правителство вървят отлично и постепенно се приближават всички точки от програмите на двете формации.

Например патриотите вече били убедени, че няма пари и се отказали от искането си за 300 лева минимална пенсия и постепенно увеличение на заплатите. Успяхме да им докажем чрез нашите икономисти и специалисти, че подобна крачка на този етап е невъзможна и те се съгласиха, удари се в гърдите Цвъки.

Още имаме някои проблеми с тях със санирането, но смятаме, че нещата вървят добре и сме оптимисти, че те ще отстъпят от позицията си, защото просто не е правилната.

Засега партньорите ни единствено са против мажоритарната избирателна система, но смятаме, че с течение на времето, когато ГЕРБ предложи цялата си стратегия по мажоритарно гласуване, партньорите ни ще го приемат.

„В началото на май ще имаме кабинет, „Hямaме  нeпpeoдoлими  пречки и съм сигурен,  че мотото  „Бългapия нaд вcичкo“ щe бъдe основното за това правителство“ – завърши гордо монолога си физкултурникът на републиката.

Да.

Кабинет ще имаме, но с цената на какво?

Едната партия буквално претопи другата, обезличи я, смачка всичките й идеи и в замяна на това й подаде част от кокала да си го гризе. А от ПФ не са били отдавна на власт и доста са огладнели, пък и знайно е, че апетитът идва с яденето.

И така всички обещания, които патриотите дадоха на електората и той гласува за тях, се спукаха по-бързо от сапунени мехури.

Пенсия 300 лева? Е, няма да има. Хиляди излъгани инвалиди и старци си помечтаха малко и надеждите им бяха попарени. Мечтата им да имат по някой лев повече в портмонето се изпариха през комина.

Тогава защо гласуваха за Симеонов и сие?

Сега проклинат, но вече е късно.

Твърдата закана, че ще бъде направена сериозна ревизия на санирането и отклоняването на пари от обръчи от фирми, също излетя през комина. Санирането ще продължи, кражбите още повече, а патриотите ще си мълчат, понеже си били доближили гледните точки с ГЕРБ. А гледната точка на вечните управляващи са – кражби от асфалт, кражби от ремонти на блокове, кражби от всякакви обществени поръчки. Дали пък под сурдинка не е обещано парче от кражбите на патриотарите и будната им съвест не беше веднага приспана?

Така по канала изтече и непримиримата позиция на националистите по въпроса с Турция, бежанците и всичко, което според тях заплашваше националната сигурност. И тук позициите се сближиха и по-точно Светата патриотична троица легна на килимчето и завъртя опашка.

В нормалните държави, ако една партия обещае нещо на избирателите и само седмица след това се извърти като ветропоказател, за дълги години се превръща  в политически труп.

Нормалните политици отстояват позициите си. Те правят отстъпки, но не се предават. Не се отказват от обещанията си и не се превръщат в Юда Искариотски!

Нашите са готови да предадат не само избирателите си, но и себе си в името на властта.

Нормалните политици се отказват да правят безпринципни коалиции, в които нито едно тяхно предложение от предизборната им програма не се изпълнява, а всичките се набутват в кошчето за боклук.

Нашите обаче даже не виждат, че с безкрайните си отстъпки и чупки сами са станали за боклука.

Принципите са едно, но властта у нас е сладко нещо. Опиянява, главозамайва и ражда откровени лъжци и предатели.

Патриотите предадоха народа, предадоха избирателите си в името на няколко министерски кресла.

Смятате ли, че подобна безпринципна коалиция ще издържи четири години?

Смятате ли, че някой ще повярва пак на лъжливите овчарчета и ще гласува отново за тях на следващите избори, които чукат на вратата?

Ние не!

 

Когато веднъж предадеш народа си и изгубиш доверието му, после трудно можеш да изчистиш срама и политическата мръсотия, полепнала по теб.

А патриотите са до гуша в ла*ната, още преди да са направили правителство.

Всъщност за какви патриоти говорим?

Това са хора, което обичат повече себе си, отколкото родината.

Хора, които нямат принципи, а само желание за власт, облечено с патриотични лозунги.

На такива хора мястото е на бунището на политиката.

И ще го разберат скоро.

Народът не е стадо, което може безкрайно да се лъже, дои и стриже!

И скоро ще ви каже БАСТА!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Това е гавра с народа! Щом ще ни управляват такива, по-добре президентска република

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *