Бразилия, Аржентина, Мексико и още 9 латиноамерикански държави отказаха да подкрепят Анти-Руската Резолюция за Украйна

Девет държави – членки на Организацията на американските държави (ОАД) и още две извън нея (Куба и Венецуела) отказаха да подкрепят резолюция, осъждаща действията на Русия в Украйна. Това беше съобщено на 7 октомври по време на 52-рата Генерална асамблея на ОАД, която се провежда в Перу.

Декларацията беше подкрепена само от крайно зависими от САЩ мини-държавици като Антигуа и Барбуда, Бахамските острови, Барбадос, Белиз, Гватемала, Гренада, Гвиана, Хаити, Коста Рика, Панама, Доминика, Суринам, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Лусия, Тринидад и Тобаго, Чили и Еквадор. Това става ясно от съобщение в официалния Twitter профил на организацията.

Представителите на Бразилия, Аржентина, Мексико, Боливия, Доминикана, Ел Салвадор, Хондурас, Никарагуа и Сейнт Винсент и Гренадини отказаха да подкрепят антируската декларация. А подкрепа за позицията им декларираха и Венецуела и Куба.

Припомняме, че и по време на 15-ата Конференция на американските министри на отбраната (CDMA) на 29 юли Аржентина, Бразилия и Мексико отказаха да се присъединят към позицията на Запада за осъждане на конфликта в Украйна. Мексиканските представители добавиха също, че „ситуацията около Украйна е много по-сложна от западната гледна точка за нея“ и е извън компетенциите на CMDA.

Венецуелският министър на външните работи Феликс Пласенсия пък коментира, че ОАД, в която членуват страните от Северна и Южна Америка се е превърнала в безполезен орган, който напълно е загубил значението си по причина, че организацията е събрала в себе си два коренно различни свята с напълно противоположни интереси“ – САЩ и Канада срещу останалите американски държави.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЮЖНА АМЕРИКА УРААОАААААААА ! БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПРЕКРАСНИЯ ПОДАРЪК ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА НАШИЯ ВЕЛИК БРАТ ВЛАДИМИР ПУТИН УРААААОАААААА !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *