Борел: Европейците няма да умират за Донбас

Европейците няма да умират за Донбас, заяви ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел преди началото на срещата на върха на ЕС в Брюксел.

„Няма нужда да плашим хората, че войната е неизбежна. Това, което е неизбежно, е необходимостта да се подкрепи Украйна. Не става въпрос за това да умрем за Донбас, а да помогнем на украинците“, заяви политикът.

Борел направи това изявление на фона на неотдавнашните думи на френския президент Еманюел Макрон, че проучва възможността за изпращане на европейски войски в помощ на Киев. В края на февруари френският лидер разкри след края на европейска конференция в подкрепа на Украйна, че на форума е повдигнал въпроса за изпращане на европейски войски в зоната на конфликта. Повечето европейски лидери и президента на САЩ побързаха да декларират, че страните им нямат намерение да изпращат свои войски в Украйна. Дни по-късно Макрон заяви, че Париж ще направи всичко възможно, за да гарантира, че Русия „няма да спечели тази война“.

Както писа вестник Le Monde, френските власти обмислят изпращането на военни в Украйна от лятото на 2023 г. От изданието извадиха запис от началото на февруари, на който се чува как в тесен кръг президентът Макрон казва, че „тази година“ „ще трябва да изпрати момчета в Одеса“.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба и естонският министър-председател Кая Калас обясниха, че в двата случая Макрон е имал предвид изпращането на военни инструктори, които да обучават и тренират украинските войници.

На 19 март пресслужбата на руското външно разузнаване, позовавайки се на изявление на директора на службата Сергей Наришкин, съобщи, че Франция се готви да изпрати около 2000 свои военни в Украйна. Френското министерство на отбраната опроверга тази информация, но на летище София в България бяха заснети стотици френски войници, които кацайки на летището са натоварени в тирове и откарани в неизвестна посока.

На 21 март говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не разполага с точна информация за намерението на Франция да изпрати военна мисия в Украйна.

Източници: vedomosti.ru, Риа новости

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ЧЕСТИТО РОБСТВО НА БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ! каза:

    – Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази
    – Ако ти заличават и подменят историята
    – Ако ти сменят националната валута
    – Ако ти променят националния празник
    – Ако ти подменят религията и езика
    – Ако робството е твоят национален идеал
    – Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“
    – Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“
    – Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри
    – Ако те опростачват и те правят да оглупяваш
    – Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях
    – Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб

    ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

    • Не забравяй, че еврейските сатанисти контролират също толкова успешно не само България, но и останалите западни държави (ЕССР), Британия, САЩ, Канада и Австралия. Разликите са незначителни.

  2. В горния порядък трябва да се махне АКО, защото всичко е налице. Ние сме роби в модерния либерален смисъл на това понятие. Ако не правим обаче нищичко за да се измъкнем от тая прокоба, значи вече сме и мъртви.Ние всъщност правим, самоизяждаме се. Добрито Божилов , когото слушам редовно и той плюе по Възраждане, по Марков и такива, които го подкрепят.

    • И двамата сте безрезервно прави, просто няма какво да се добави повече. Цялата ни история потвърждава това.Колко от нашите велики българи и герои не сме предали или убили, косвено или пряко? Ние, бидейки нищожни, не понасяме и наказваме смелостта и величието на други, които всъщност се борят за всички нас.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *