Божидар Димитров изригна: Стига тъпотии от Брюксел! Спрете парите за Ердоган!

Божидар Димитров1Българският дял от трите милиарда евро, които ЕС трябва да даде на Турция, за да спира мигрантите и да не ги пуска къв Европа  е 5,9 млн. евро!

На пръв поглед малко на фона на общата сума. Но това вбеси  директора на Националния исторически музей Божидар Димитров и той буквално избухна. В специално писмо историкът призовава ЕС да спре  всякакво спонсорство и да не праща пари на изнудваческия режим в южната ни съседка.

Той изчисли, че  след като  реставрацията на Голямата базилика ще ни струва три млн. евро и ние трябва да ги даде, хората, чиито предци разрушиха тази базилика, ще искат от нас рекет два пъти по-висок от цената на реставрацията!

Не напразно използвам думата „рекет”, каза професорът. Защото начинът, по който проси пари  Турция от ЕС си е абсолютно изнудване: Те поставят условието – „или ни дайте пари, или пускаме  три милиона мигранти към вас!“ И непрекъснато увеличават мизата и сумата.

Първо поискаха три милиарда евро и си ги получиха. След това изкрънкаха  още два милиарда, а вчера вече минаха границата и искат  още 20 милиарда! Какво е това, освен нагло изнудване?!

И страхливите европейски лидери ще им ги дадат покорно и безропотно,  без и за миг да се замислят, че едни други силни лидери на  предишна Европа, като Шарл де Гол, Маргарет Тачър или Хелмут Кол,  щяха просто да им теглят една майна на турците и нямаше да им дадат нито цент!

Днешните европейски лидери изобщо не се сетиха,  че само с първите три милиарда евро, щяха да постигнат много повече, ако бяха дадени на членовете на ЕС  – България и Гърция. С тези пари щеше да се направи солиден  граничен вал  по море и по суша и никой нямаше да може да влезе в Съюза!

А какво прави Ердоган? Уж пази бежанците, а непрекъснато пуска мигранти през нашата граница и през гръцките острови Лесбос и Хиос.

Стига с тези брюкселски тъпотии, ревна професорът! Не искаме да се дава нито евро повече на Ердоган, който прибира парите и не спазва никакви споразумения. И си играе едновременно с Европа и с Ислямска държава.

Ако България ще дава пари, нека ги даде за възстановяването  на Голямата базилика! А ако ЕС наистина иска да се предпази от нахлуващите орди, да плати на България и Гърция, които да охраняват границите на съюза. А не да се оставят да ги изнудва един тарикат! – призовава  Божидар Димитров.

ВИЖ ВИДЕОТО:
https://youtu.be/fdlJ3TxyvVU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *