Бившия японски премиер Йоширо Мори: Всички критикуват Путин, но никой не ругае Зеленски, който причини такива тежки страдания на своя народ

Бившият японски премиер Йоширо Мори заяви, че украинският президент Владимир Зеленски е причинил тежки страдания на своя народ. Това се казва в материал, публикуван в неделя на сайта на японския вестник Nikkei, съобщава ТАСС.

„Защо се получава така, че всички критикуват президента на Руската федерация Путин, а никой не ругае Зеленски, който причини такива тежки страдания на своя народ“. Това заяви бившият министър-председател на Япония в реч, произнесена на 18 ноември в Токио на тържествен прием, организиран от председателя на горната камара на парламента от опозиционната партия „Общество за възраждане на Япония“ Мунео Сузуки.

„Японските медии прилагат едностранен подход, те действат в пълен синхрон със западните източници на информация. Не мога да се отърся от чувството, че те използват само публикации от американски и европейски медии, сякаш няма друга страна в този глобален конфликт. А къде е гледната точка на Русия, на Китай, на останалите страни по света?“, попита риторично Мори. Освен това, смята той, „едностранчивата позиция на САЩ“ в ситуацията около Украйна, е възприета напълно безкритично в подхода към този въпрос от настоящия японски премиер Фумио Кишида и неговото правителство.

85-годишният Йоширо Мори беше начело на японското правителство от април 2000 г. до април 2001 г., припомня ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Мъча се да ви рамърдам мозъците на нашите хора, но не съм оптимист, макар, че и тук има много будни фигури. Мислете бе, някой срещал ли се е със СЕНЕКА, Луции, Аней. Ми той е дал правила за живеене и най важното напомня ни за краткия ни престой на тази земя. Такива ТЪПАЦИ като еднокнижника не са и чували за него и не само. И за избора на умен човек се иска ум. ПРОСТИТЕ, ЗОМБИРАНИТЕ, ПОКВАРЕНИТЕ ДУХОВНО НЕ МОГАТ НИКОГА ДА ВИДЯТ ИСТИНАТА, ПРОСТО ЗАЩОТО СА СЛЕПИ, ПО РОЖДЕНИЕ, ИЛИ СЛЕД ОБРАБОТКА. А нас ни обработват вече трийсет и три години. Затварянето на ТЕЦ-овете, преминаването на американско гориво в Козлодуй, приемането ни в еврозоната и активното ни участие в мераците на Щатите срещу Русия е нашата последна стъпка към изчезването ни. Вече се пръснахме по света като евреите, но земята ни ще бъде отнета, този път за винаги.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *