Бившият анализатор на ЦРУ Рей Макгавърн: САЩ трябва да се откажат от опитите си да забият клин между Русия и Китай. Никаква сила не е в състояние да ги раздели (С ВИДЕО)

Американските политици продължават да се тресат от истеричното желание да създадат разцепление между Китай и Русия като единствен вариант да удържат света под свой контрол в еднополярния си модел. Ако забият клин между Москва и Пекин това ще затормози Русия в Украйна, но такова действие на практика е невъзможно. Това заяви бившият анализатор на ЦРУ в отдела по Китай (от 1963-1990 г.) Рей Макгавърн в YouTube канала на Judging Freedom. Виждаме, че се случва точно обратното – колкото повече САЩ натискат едната или едновременно двете страни, толкова по-здраво Москва и Пекин се притискат и циментират една в друга. Русия и Китай са като „ин“ и „ян“ – едната има много безкрайни природни ресурси и земя, а другата е най-голямата индустриална сила в света и е с огромно население. Те се допълват взаимно. Сега, когато са подложени на натиск, са по-близки от всякога и никаква сила не е способна да ги раздели, допълва Макгавърн.

Рей Макгавърн: Западните полици продължават да се заблуждават, че още могат да диктуват условия на Китай. А това поне от 10 години не е така. Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън беше там преди четири дни и заяви:

„Призовахме Китай да промени политиката си. Вие произвеждате твърде много, това пренасища пазара. Трябва да промените това, защото то ни вреди на нас – американците“.

Преди три години, пак беше през април, Джейк Съливан и Тони Блинкен заявиха на колегите си от Китай:

«Слушайте, ние имаме намерение да ви поставим на мястото ви, имаме международна система, основана на нови правила. Сега чуйте нашата кратка лекция».

Китайците им отговориха:

«Няма да слушаме никакви лекции, още по-малко пък вашите, които изобщо не ни интересуват».

Американците и до днес са обсебени от безумната идея, че могат да използват Китай, за да спрат Русия в Украйна. И на тази база разработват различни планове за действие – кой от кой по-налудничави. Но това, че през 78 г. им се получи (да използват Китай в борбата срещу СССР) не значи, че ще стане и днес. Знаете, че историята се повтаря единствено като фарс. Реалността днес е различна – Русия и Китай са стратегически партньори и техният екзистенциален враг е САЩ. Точка.

Китай е в пълна бойна готовност, Русия също.

А тези удивителни хора, отговарящи за нашата политика, така и не искат да признаят реалността. А тя е че Русия и Китай сега са неразделни, че Светът е на тяхна страна и ги подкрепя в намерението им да установят многополярна уредба на света, а те – САЩ и подкрепящия го Запад нямат ресурсите да удържат световната си еднополюсна хегемония. И никакви планове не могат да променят тази тенденция, колкото и умно да са замислени от ЦРУ, Пентагона и който и да е друг.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *