Безумие! България отказа въздушен коридор на руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия!

бежанциБългария категорично отказа на Русия въздушен коридор за преминаването над страната ни  на самолети с хуманитарна помощ за Сирия.

Тази информация щеше да остане скрита за гражданите, ако не бе разпространена преди това от гръцки медии. Тогава МнВР потвърди със закъснение и лаконично информацията.

„Не разрешихме прелитането на руски военно-транспортни самолети през българското въдушно пространство, тъй като получихме информация която предизвика  съмнения, че  товарът на самолетите се разминава с този, който е заявен от руска страна“ – каза Бетина Жотева. Тя подчерта, че Външно министерство  е взело това решение самостоятелно и без натиск отвън“.

В същото време гръцките медии разпространиха, че САЩ  са поискали  от Гърция да забрани  руските полети към Сирия. Това пък  съобщава  гръцкият вестник „Катимерини“.

Нашето решение беше самостоятелно, каза днес и Томислав Дончев, като обясни, че Ислямска държава напирала да завземе Дамаск, но за България нямало опасност.

В социалните мрежи избухна сериозна дискусия с два основни въпроса – след като толкова подкрепяме бежанците защо страната ни отказва те да получат храна и вода, докарани в Сирия от  руски самолети и вторият – как сме взели решението самостоятелно, след като Гърция признава, че САЩ я е подложил на натиск да затвори небето си. Съвсем логично е решението да е на САЩ, а ние само да сме козирували, както често се случва на безгръбначното ни правителство.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *