IT-специалист Разкри ИСТИНАТА за СРИВА на Търговския регистър! Потресаващи Факти:

Вече повече от седмица България е без Търговски регистър, а причината за шокиращия и безпрецедентен срив в системата е все още неизвестна. И съответно – виновни няма. А на въпроса кога Търговският регистър ще заработи нормално и с пълен капацитет – не се наема да отговори нито една институция.

Затова 70 юристи изпратиха отворено писмо до президента, министър- председателя и министъра на правосъдието Цецка Цачева, с надеждата да получат точен отговор – КОГА ТЪРГОВСКИЯТ РЕГИСТЪР ЩЕ ЗАРАБОТИ?

Като стана дума за Цецка Цачева – същата само преди 2 месеца се похвали, че за миналата година ведомството й дало 4 млн. лв. за сигурността на Търговския регистър. И сега да се смееш ли, да плачеш ли… Ние от Skandalno.net не смеем и да попитаме за какво по-точно са изхарчени тези пари.

„На практика, в момента държавата не функционира. Работата на фирмите е блокирана, защото много от операциите им задължително минават именно през Търговския регистър. Затова и търговският оборот в страната е напълно спрял“, пишат в писмото си юристите.

Откакто стана сривът в системата, само една малка част от функциите на търговския регистър бяха възстановени. Но никой в държавата не се ангажира с отговор на въпроса когато и дали регистъра ще заработи в пълния си капацитет.

„Това е потресаващо, при положение, че България има еврокомисар по дигитализацията“, пишат юристите.

Все още не е известна и причината за инцидента, както и кой ще понесе отговорността. Шефката на Агенция по вписванията Зорница Даскалова, която подаде оставка, макар и с нежелание, заяви, че имало изгорели дискове. И разкри, че от ДАНС и МВР следят случая изкъсо, за да не стане някоя злоупотреба.

Ето обаче как IT специалистите коментират случая. Вижте и техния отговор на въпроса може ли към настоящия момент да се слоупотреби с информацията в търговския регистър: „Техническа повреда, засягаща националната сигурност, се поправя за часове, независимо колко сериозна е тя“, коментира Иво Мирчев, IT специалист и собственик на фирма. „Няма логическо обяснение защо Търговският регистър не работи вече цяла седмица“, допълва той.

Според него вариантите са два – или компанията, която поддържа Търговския регистър, е допуснала престъпна небрежност, или е имоло опит за заличаване на данни, коментира още Иво Мирчев.

„Обяснението на управляващите от ГЕРБ, че нямало запазено резервно копие на данните от Регистъра звучи направо невероятно- чиста научна фантастика“, допълва в заключение IT специалистът.

Още по- невероятно обаче е спокойствието на правителството! Премиерът Борисов заяви, че щял да прави „склад“ за информацията от всички регистри. Натисна шефката на Агенция по вписванията Зорница Даскалова да подаде оставка, въпреки че тя не искаше. И толкова! С това се изчерпаха действията на властта. И как да е иначе след като хакването на системата е именно по нейно нареждане. За да изчезнат фалшивите ГЕРБаджийски договори с евросредствата и да се прикрият още куп Борисови далавери.

Правителството се спотайва, но мълчи и бизнесът, който е най-засегнатата страна по казуса – сякаш проблемът изобщо не го засяга. Мълчат и медиите – за да не им се налага да задават неудобни въпроси към управляващите. Пък нали те ги хранят.

Тягостно мълчание се е възцарило в цялата държава. Подобно мафиотска омерта. Защото именно мафията управлява България! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. Въпроса вече не е „дали“, а „Кога“ бандата на Боко ще сдаде властта…?
    .
    Кораба на властта „Боко – ІІІ“ потъва и… бързат да ни крадат вече само в Милиарди…!!!
    (…Кражбите в милиони са за селските кметове…, но само, ако е гербераст, иначе… Вижте „изпържения“ кмет Иванчева…!!!).
    И се заредиха, като есенен дъждец…;
    – Ежегодно липсват 2 милиарда от акцизи…, последваха 4 милиарда от КТБ, 16 милиарда от ДДС, после „Олимпик“, а след срива на търговския регистър, за „чистота и бързина“ в прикриването на далаверите, последва направо… „срива“ на компи-системата на Мин. на правосъдието…, блокира ГРАО (чистят фалшивите изборни списъци), Агенцията по околна среда (…та да изчезнат фалшивите договори с евросредства), чакам да блокира и онзи на „безопасност на храните“ (…та да избяга афро-чумата по овцете…).
    .
    Чакайте с гнева си…!
    Истинския цирк ще стане с…:
    – Фалитите на частните Пенсионни фондове…, за 9 милиарда…!!!
    – Златния резерв от 16 милиарда…
    – Гаранцията за валутния борд от 26 милиарда…
    – Частни спестявания от 65 милиарда…
    – Банкови активи за 90 милиарда…
    Но все още липсва замах…, та, защо не…:
    – Всеобщ Банков срив и… всичко да изчезне наведнъж…!?!?
    (…Така ще изчезне и „Чумата – ГЕРБ“ от овчарника или свинарника в центъра на София, но Държавата ще остане, та народа да плаща… милиардните и дългове на Правителствата и то с лихвите…)
    .
    Както се казваше…:
    – „А най-хубавото ни предстои…“
    (…Та още колко много има за Крадене…)
    .

  2. Работата е от ясна по-ясна!! На дисковете има една информация, която ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЛИЧИ, за да могат да се лапнат едни дебели пачки, съизмерими с лапнатите пачки от КТБ. Не се чудете, то рано или късно ще си излезе наяве.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *