Явор Божанков: „Опозицията“ в БСП са хора от хорото на Радев и Борисов. Употребяват Крум Зарков в мръсна битка срещу Нинова!

„Ако БСП напусне преговорите за съставяне на правителство, България ще остане без редовен кабинет. Това ще е безотговорно. Но тъкмо за това призовава в момента т. нар. „вътрешна опозиция“ в БСП. Аз лично ги наричам „хората от хорото“. Голяма част от тези лица вечерта след президентския вот се хванаха на хоро за да отпразнуват победата на Румен Радев. Същите „вътрешни опозиционери“ преди това се бяха хванали на хорото на Бойко Борисов и саботираха БСП отвътре докато ръководството водеше люти битки с мафиотското управление на ГЕРБ“. Това обяви по Нова ТВ Явор Божанков, избран за депутат в новия парламент от гражданската квота на БСП. Крум Зарков ми е приятел, но виждам как в момента едни хора искат да го употребят като го хвърлят в битка срещу Нинова, уточни гостът.

Според Божанков голяма част от тази т. нар. „вътрешна опозиция“ в БСП миналата година не са участвали на летните протести през 2020 г., а след нахлуването на Гешев и прокуратурата в президентството се изпокрили и не му поискали оставката. Причината е че тези хора имат фирми и редовно получаваха обществени поръчки за милиони от Борисов и неговото корумпирано управление. Затова с право тези вътрешни опозиционери се страхуваха, че ако надигнат глас срещу Главния прокурор Гешев, той ще им повдигне обвинения. И той, и службите на Борисов разполагат с всякаква информация за тях, която може да ги прати в затвора.

Единственият протест, в който участва тази група е срещу ръководството на БСП, единствено оставката на Нинова искат. Сега същите искат Нинова да се оттегли и от преговорния екип за съставяне на правителство. Вътрешните скандали в партията няма да окажат влияние върху съставянето на правителство. Хората от хорото на Борисов, които после заиграха хора в чест на Радев, са готови да саботират собствената си партия и да вкарат страната в нови избори и хаос, добави Божанков. Той коментира и заявката на Крум Зарков да се кандидатира за нов лидер на БСП.:

„Крум Зарков ми е приятел, но виждам как в момента едни хора с неолиберални наклонности искат да го употребят като го хвърлят в битка срещу Нинова.

„Логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател”, заяви Явор Божанков в отговор на въпрос дали от БСП биха се съгласили лидерът на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков да бъде премиер.

„Всяка партия има експертиза. Една от силните страни на БСП е именно социалната политика. По-голямата част от нашите предложения са насочени именно натам – актуализация на пенсиите, подкрепа на млади семейства, подкрепа за малкия и средния бизнес в ценовата криза. На преговорите 80 % от нашите социални предложения бяха одобрени от останалите партии и това ни удовлетворява до голяма степен”, каза още той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Той коментира и очаквания старт на консултациите за разпределението на местата в евентуалния нов редовен кабинет.

„Доколкото знам разговор за имена за министерски номинации в БСП все още не се е водил, защото първо финализираме разговорите по политики. Оттам нататък партията ясно е определила преговорен екип и негов лидер, който ще води разговора за конкретни назначения. Такъв разговор към момента не е воден”, посочи Божанков. И допълни: „Макар и през последните дни да се чуват гласове от БСП да се смени лидера на преговорния екип, той е ясен и това е Корнелия Нинова. Този екип ще участва и в следващия кръг на преговори”.

„Трябва да има ясна коалиционна формула. Защото ако БСП, ИТН или ДБ излязат от управлението, това означава само едно – кратък живот на парламента, нови избори и задълбочаване на социално-икономическата и политическа криза. Защото всеки коалиционен партньор трябва да поеме ясна политическа отговорност чрез пряко участие“, обърна внимание Божанков.

„Една от силните страни на БСП е социалната политика. Голяма част от нашите предложения са насочени точно натам – подкрепа за младите семейства, актуализация на пенсиите, подкрепа за малкия и среден бизнес в ценовата криза“, обясни социалистът.

„Вътрешната опозиция“ в БСП не спря да иска оставката на Нинова като председател на БСП и я получи. Но се оказа, че това не им стига. Сега те искат смяна на преговорния екип с такъв нов екип, който да се договаря за правителство от тяхно име. Тук искам да успокоя българските граждани и социалистите, че нашата парламентарна група е монолитна. Тя застана твърдо зад Нинова и я избра за председател на парламентарната група. И не бих обсъждал тези вътрешни проблеми, ако участието на БСП в управлението на касаеше стабилността на цялата коалиция“, коментира още Явор Божанков.

„Нашата парламентарна група ще бъде на висотата на своята отговорност. Ние след няколко дни ще положим клетва, която гласи, че ще се водим от интереса на българския народ. Интересът на българския народ в момента е да има редовен кабинет и ние ще се погрижим такъв да има. И никакви вътрешни скандали няма да променят тази наша нагласа“, категоричен бе той.

„В момента българските граждани изнемогват от безбожно високите цени на тока, фирми затварят, хора са уволнени, производства приключват работа, в условията на галопираща инфлация сме. На врата ни чука нова по-силна вълна на икономическата криза, която заплашва да събори икономиката на България. В момента повече от всякога трябва да се обединим, да направим стабилно управление и да започнем да решаваме кризите, защото те ще бъдат тежки“, каза още Явор Божанков. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Оооо, я стига с конспирациите за врага отвътре. Защо в БСП не направите таблица с резултатите от изборите за НС, от 2017г. до сега и за местните избори от 2011г. до сега. Направете анализ и го коментирайте пред медиите. Вижте, кога е най-големия спад на доверие на избирателя към БСП. Няма ли, заради това, че К. Нинова по безспорен начин доказа, че не става за тази работа, да спрете да се „ядете“ в БСП. Стига с егото, куртоазията и апаратните игри, време е за равносметка и трезви решения. Нямате време за увъртане. На следващите избори ще ви сравняват с броя на феновете на някой от футболните отбори. Какво, толкова страшно има, пращайте Нинова в историята и давайте напред. Това така или иначе ще се случи, не можете да спрете хода на историята. Само, че ще сте загубили ценно време. Живота продължава и иска ефективни действия от политиците, особено от тези, които са „натоварени“ с лявата идея. Обществото очаква от вас битка за властта, а вие се занимавате със себе си. Това разхищение на политическа енергия доведе БСП до позицията, че шанса и да спечели властта е нулев.

    • На мен БСП си ми харесва начело с Нинова и въобще не ми дреме колко чалгара, идиота, соросоида и прочие олигофрени няма да гласуват за нея. Тук става въпрос за това кой е на прав път и има стойност, а не кой измамник е припознат от масите. Виж за кого гласува бъллгарския избирател, бе- за селяндурите от ГЕРБ, за чалга посредствениците на Слави, за турските измамници от ДПС, за соросоидните педал-продажници от т. нар. градска десница. За тия избиратели ли да се бори БСП?! Много си е добре, добре стои БСП с Нинова начело- като традиционна ляво-консервативна партия с националистически уклон. Точно от такава левица има нужда България в момента. А който не го разбира и не припознава БСП като своя партия- да ходи да се застреля.

    • Да не говорим пък че изборите се фалшифицират и въобще не е сигурно, че гласоподавателите на БСП намаляват. Мнението ми е, че поне 4-5 пъти повече хора гласуват за БСП.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *