Западни медии: Военният съюз на Русия и Китай Лишава САЩ от статута им на водеща Велика сила!

Във вторник Москва и Пекин обявиха, че разширяват обхвата на военното си „сътрудничество“ заради нарастващата заплаха за сигурността от страна на Вашингтон. Военните министри на двете страни дадоха пример с военните учения на НАТО н Черно море, на които онзи ден американски атомни бомбардировачи са тренирали ядрена атака срещу Русия в опасна близост до границите на Руската федерация, пише вестник „The Sun“.

На фона на продължаващия конфликт в източна Украйна и миграционната криза в Беларус, миналата седмица напрежението между Запада и Русия достигна точката си на кипене.

Изабел Сукинс от неправителствената аналитична организация „Обществото на Хенри Джаксън“ и виден експерт по Русия, заяви пред The Sun, че новосформираният военен съюз на Русия и Китай е угроза с катастрофални последици за Запада.

Това обединение е изключително вредно за Запада и подкопава позициите на САЩ в света, каза тя. Комбинираните действия на Китай и Русия вече предизвикват паника в западните столици.

„Китай се развива с космически темпове и не става въпрос само за набиращата все по-голяма скорост негова икономика, а за все по-мащабното му политическо влияние в света. Сътрудничеството между Китай и Русия и тяхната решителност за отпор срещу действията на Запада е наистина ужасна перспектива за нас“.

През август Москва и Пекин участваха в съвместни военни учения и подписаха меморандум, с който двете велики сили установяват „братски отношения“.

И тази седмица, по повод настоящите военни учения на САЩ близо до руските граници, руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че с Китай са подписали още няколко военно-стратегически договора, допълнително скрепващи военния съюз на двете сили. Той заяви следното: „На този фон руско-китайската координация вече е стабилизиращ фактор в световните дела“.

По време на среща преди дни, проведена по видеовръзка Руската федерация и КНР се договориха да засилят взаимодействието между въоръжените си сили чрез няколко мащабни стратегически военни учения и съвместни патрули, съобщи руското министерство на отбраната.

Анализаторът Изабел Соукинс определя развитието на това военно партньорство като „ужас“ за Запада. „Ако Русия и Китай достигнат ниво на пълно обединение на армиите си под единно командване, то ще е за да превземат Америка. „Не говорим просто за изтласкване на САЩ и НАТО от световните сфери на влияние на Русия и Китай, а за руско-китайска окупация на САЩ“, смята Соукинс. Събитията в Афганистан смъкнаха репутацията на администрацията на Байдън, в резултат на което много от американските съюзници по света започнаха да губят доверието си във възможностите на Вашингтон да осъществява ефективни военни интервенции и задгранични мисии.

Говорейки за последиците за Европа и Обединеното кралство, тя каза: „За Обединеното кралство Китайско-Руският военен съюз е ужасна новина, защото ние сме много по-близо до Русия, отколкото Съединените щати. Лондон е много, много близо до Москва“.

Соукинс каза още, че в случай на руско-китайска атака срещу американски войски, Великобритания е длъжна да се намеси. Европа ще бъде въвлечена в тази война. „Ако се стигне до реални военни действия, ние трябва да сме сигурни, че сме готови. И като цяло трябва да сме нащрек. Америка не може да се бори сама с Русия и Китай. Тя не би се справила сама и ще има нужда от помощта на западните си партньори. Мисля, че ние, британците, ще сме сред първите, от които САЩ ще поискат помощ“.

По-рано този месец Русия предупреди, че отношенията й със САЩ и НАТО са близо до точката на кипене заради поредицата от западни провокации, които във времето стават все по-агресивни.

Докато НАТО и Русия си играят на котка и мишка, Путин казва, че лесно ще елиминира всеки агресор, който атакува страната му. През последните дни американски официални лица отправиха няколко предупреждения за възможна руска инвазия в Украйна и информираха, че Кремъл вече е струпал над 100 000 войници по границата.

Освен това Путин бе обвинен, че подклажда настоящата миграционна криза между Беларус и Полша и дори е изпратил там ядрени реактивни бомбардировачи. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. СЛАВА БРАТУШКИ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ОБИЧАМЕ ВИ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ИДВАЙТЕ ИСКАМЕ ВИ

  2. То защото новия съюз между САЩ, Австралия и Великобритания не е заплаха за никого и е радост за целия свят.

  3. Ауууууу!!!! Сега разбрах защо оня ден на световната среща за климата чичко Джо яко се е изпърдял!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *