Позорно уволниха Протеже на Кирил Петков от ДКК заради куп злоупотреби и нарушения!

Ваня Караганева беше назначена само преди месец на поста директор на ДКК (Държавна консолидационна компания ЕАД). Назначението й бе по нареждане на Кирил Петков, докато оглавяваше министерство на икономиката в служебното правителство. За краткия си престой на поста протежето на кандидат- премиера от „Продължаваме промяната“ обаче успяла да сътвори една дузина нарушения и злоупотреби, които доведоха и до срамното й уволнение днес по време на Общо събрание на Съвета на директорите в ДКК.

На сайта на ДКК се съобщава, че Ваня Караганева е освободена от длъжност заради редица нарушения, чрез които е ощетила финансово ДКК, уронила е престижа на Министерство на икономиката, както и на държавата.

Ваня Караганева

Първото нарушение на Караганева е самото й назначение – тя излъгала, че няма трудови взаимоотношения с друг работодател. Лъжата й обаче била впоследствие разкрита (точно както бе уличен и покровителя й Кирил Петков). По време на едномесечното си управление, взимала еднолични решения. Караганева подписала извънсъдебно споразумение от името на ДКК с оръжейния завод „Дунарит“ на стойност… 50 млн. лева. А освен това еднолично и напълно незаконно извършила куп назначения във ВМЗ Сопот.

Отказала да разглежда каквито и да е въпроси, свързани с ремонт и реконструкция на язовири. Спряла всички плащания към НАП, НОИ, ЧЕЗ и други фирми и институции, което довело до натрупване на дългове в размер на 90 000 лева само за един месец.

Отново еднолично, Караганева сменила банката, която обслужва ДКК – „Юробанк“, с „Първа инвестиционна банка“.

Като единствен аргумент за всички тези свои решенията, Ваня Караганева изтъквала, че изпълнява нареждания на… Министерство на икономиката.

Протежето на Кирил Петков раздула щата на ДКК с един куп назначения на нови служители, които получавали по- високи заплати и от тези на шефовете на отдели, но трудовите им функции не били ясни.

Заради всички нарушения, извършени от Ваня Караганева, съвета на директорите на ДКК е сигнализирал компетентните органи. В позицията на ДКК относно уволнението на Караганева се казва още, че Съвета на директорите се самопорицава заради назначението на Караганева.

Докато беше служебен министър на икономиката, Кирил Петков се зае да овладява ДКК, под чиято шапка са военни заводи, строителни фирми и други държавни предприятия. Лидерът на „“Продължаваме промяната“ и най-вероятен бъдещ министър-председател назначава Ваня Караганева без конкурс, което отново е в нарушение на закона. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Тепърва ще берем ние ядове с този канадски лъжец. И с английския крадец.

      • Разбира се, къде без него. Нали той ни ги натресе тези убавци.И се прави на утрепан когато газят Конституцията – Киро, видите ли, в сърцето си бил българин.Защо тогава, бе Радев, в Наказателния кодекс има член за непредумишлено убийство. Ако някой е убил непредумишлено той в сърцето си не е убиец.Радевска логика, сър.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *