Сензационно от Берлин! Путин и Меркел обявиха: Край на Американския ДИКТАТ! Ето какво се договориха двамата лидери:

„Първа стъпка в посока отмяна на анти-руските санкции“ – така немските медии определиха ключовата среща между Владимир Путин и Ангела Меркел, която се проведе вчера в Мезеберг, край Берлин.

Лидерите на Русия и Германия разговаряха цели три часа, а резултатите от срещата им никак няма да се харесат на Вашингтон.

Меркел и Путин се договориха да пазят проекта „Северен поток- 2“ от вмешателството на трети страни (разбирай – на САЩ). Skandalno.net припомня, че и двата газопровода между Русия и Германия са трън в очите на Вашингтон. И въпреки, че Меркел частично угоди на Тръмп, като сключи с него споразумение за увеличаване вноса на втечнен шистов газ от САЩ… въпреки това американският президент не спира да плаши със санкции немските и руските фирми, които участват в строежа на „Северен поток- 2“.

„Проектът има изцяло търговски характер и няма да се допусне политизирането му“, заявиха категорично вчера и Владимир Путин, и Ангела Меркел.

Растящият стокообмен между двете държави, трябва да продължи да се увеличава, заявиха още руският президент и немският канцлер. А това означава, че антируските санкции постепенно ще отпадат. Ето още една новина, която никак няма да се хареса на САЩ.

По темата „Сирия“, Путин и Меркел съобщиха, че ще има още срещи между представители на Русия, Германия, Франция и Турция. Срещи, чиято цел ще е връщането на сирийските бежанци от Европа у дома им.

По отношение на Украйна, двамата лидери коментираха, че Минските споразумения не се изпълняват, което е обезпокоително. Обсъден е бил и статутът на проруската размирна област Донбас.

От началото на годината, немският канцлер Ангела Меркел работи за ограничаване на антируските санкции и неведнъж е поставяла въпроса пред американския президент Тръмп. Той обаче продължава линията на предшественика си Обама, като налага регулярно все нови и нови санкции срещу Москва. Към които санкции принуждава да се придържат и съюзниците на САЩ в Европа.

В Европейския съюз обаче се надигат все повече гласове за отмяна на санкциите срещу Русия. За това твърдо настояват Унгария, Чехия и Словакия. Към тях се присъедини и Италия, след като наскоро избра новото си правителство. А най- големият привърженик на идеята е Австрия, която в момента е председател на ЕС. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Западните продажни правителства не могат да скрият факта, че икономиките им страдат от санкциите срещу Русия. Колкото и да са послушни на Вашингтон, такава политика е обречена. Русия е неизчерпаем източник на ресурси, без които съвременния свят не може.

  2. По същество СССР/Русия се намира в състояние на санкции от самата Октомврийска революция, вследствие или благодарение на които страната успя да развие своя индустрия до нивото да се противопостави на цяла Европа, което пролича по време на II световна война. Не само Круп, Опел и Месершмит работеха за Вермахта, но и такива гиганти като Щаер, Рено, Фиат, СААБ, Шкода и много др. Въпреки това СССР успя да прекърши гръбнака на фашизма. Техните танкове Т-34 превъзхождаха немските Тигри и Пантери, да не говорим за щурмови самолети Ил-2 и особено Катюшите. Така че, със санкции срещу Русия няма да спечели никой,камо ли овчедушната България.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *