Ето как ГЕРБ Източват Милиарди от Туризма! Бивш Зам. Министър Проговори! Скандални Разкрития:

Милиарди левове от родния туризъм потъват в джобовете на шайката ГЕРБ, а министър Николина Ангелкова отказва да предприеме каквито и да е действия, за да прекрати порочната практика. Напротив – поощрява я! Това разкри бившият зам.- министър по туризма Бранимир Ботев. Няколко дни след оповестените от него скандални данни, маскирани бандити го нападнаха в дома му.

Бившият зам.- министър на туризма Бранимир Ботев

Ето и част от шокиращите факти, които изнесе Бранимир Ботев. Данните са за 2017 година.

– Според отчета на Министерството на туризма, през 2017 г. страната ни е била посетена от шокиращите 8,8 млн. чужденци, а генерираните приходи от тях са едва 6,6 млрд. лева. Тези данни съобщи и лично министър Ангелкова.

– Данните на НСИ за 2017 г. (които се подават от министерството), обаче изглеждат доста по-различно: 3,6 млн. чужденци са посетили страната ни, а реализираните нощувки са 17 млн.

„Щом Ангелкова твърди, че през миналата година в България са дошли 8,8 млн. чужди туристи, как така реализираните нощувки за годината са едва 17 млн.? Според тази сметка се оказва, че всеки турист е спал у нас само две нощи… и си е тръгнал. Но масовите туристически пакети за чужденци в България са за по 7, 10 или 14 нощувки“ , коментира Бранимир Ботев.

Още по- шокиращи обаче са данните за приходите от туризма. Според ведомството на Ангелкова за цялата 2017-та г.– те са 6,6 млрд. лева. А според WTTC (световна туристическа организация), приходите на България от туризъм за 2017 г. са … 11, 4 млрд. лева.

Губят се едни 5 млрд. лева! Според бившият зам.- министър на туризма, правителството на ГЕРБ от години умишлено крие точният брой на хората, които почиват у нас. По този начин, огромни парични потоци от туризма, попадат не в хазната, а в джобовете на определени бизнесмени, близки до ГЕРБ.

Вече четвърта година Николина Ангелкова умишлено спира въвеждането на системата ЕСТИ в хотелите. Борисов и антуража му са й поръчали да я саботира, така че да няма точни данни колко нощувки се реализират и колко се плаща за тях, казва още Бранимир Ботев.

„Достатъчно доказателство в тази посока е, че системата за отчитане беше напълно готова още преди 4 г., но Ангелкова върна парите обратно в бюджета и не я пусна“.

А истината е, че от години броя на чуждестранните туристи в България си е един и същ – около 3 млн. От 2-3 години насам реален ръст в българския туризъм се наблюдава единствено в градския културен туризъм и в уикенд пакетите. Заслугата за това обаче не е на министър Ангелкова. Не е и на правителството. Причината е повече от прозаична – драстичното поевтиняване на международните полети и това, че бедна България е най- евтината (алкохолна и секс-б.р.) дестинация в Европа, коментира още Ботев.

Единственото, което прави Ангелкова, е да раздава концесии и държавни земи по морето на избрани милионери, които да ги застроят с нови неработещи хотели, добавя в заключение бившият й заместник. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *