След СРАМЕН ЦИРК в Парламента, Борисов Отърва ОСТАВКАТА на косъм!… Засега! Ето какво се случи:

„Нашето място не е тук. КФН е избрана от парламента. КФН се отчита пред парламента. По каква работа вие сте ни извикали тук“, избълва премиерът Борисов, който от месеци не се беше вясвал в Народното събрание. Бащицата изригна срещу извънредното заседание на Парламента, свикано от БСП заради скандалите с фалита на ЗД „Олимпик“ и срива на Търговския регистър.

Но фактът, че за разлика от друг път, Борисов прекъсна лятната си отпуска и отиде, е достатъчно показателен, че е притеснен. За година и половина, откакто е премиер на третото си правителство, Борисов се е вясвал в парламента не повече от 3-4 пъти, като целият му общ престой в пленарна зала е 31 минути. Някой го е изчислил.

Сега обаче взе, че се появи. Преценил е, че ситуацията този път е изключително тежка. Защото и за двата скандала – и с „Олимпик“, и с Търговския регистър, трябваше да поиска оставките на министрите си Горанов и Цецка Цачева. Но вместо да ги отстрани, Той се зае с нелеката задача сам да оправя кашите им.

Какво се случи след извънредното заседание на Парламента: Съвсем очаквано Ралица Агайн – зам. – председател на КФН по застраховките, подаде оставка. Още вчера и финансовият министър Горанов, и Борисов дружно й я поискаха. Така че, макар и назначена от парламента, едва ли е имала друг избор. А от трибуната Бойко Борисов посъветва ПГ на ГЕРБ да я приеме.

Припомняме, че бившата царска зам. министърка Ралица Агайн беше преизбрана в КФН през 2014 г., с гласовете на депутатите от ГЕРБ. Да, наистина е избрана от парламента, както казва Борисов, но от неговата партия! Като кадър на НДСВ, Агайн оглавяваше ресора на застраховането в КФН през 2005 г.

Финансовият министър Горанов пък го играе, че няма нищо общо със скандала. Което изобщо не е така. На 10 май в КФН постъпва информация, че „Олимпик“ фалира. Горанов няма как да не е бил уведомен. Но вместо да свика заседание, както е задължително по закон, за да се вземат мерки за защита на ощетените клиенти, … Горанов не прави абсолютно нищо!

Мълчанието и на КФН, и на Министерство на финансите продължава близо 3 месеца! И сега тепърва трябва да се изясни дали „Олимпик“ са сключвали застраховки след фалита си на 10 май. Защото ако злощастното кипърско застрахователно дружество го е правило, следва, че КФН и финансовото ни министерство са извършили тежко престъпление.

Очевидно е, че днес Ралица Агайн влезе в ролята на бушон. С отстраняването й Борисов хитроумно отстрани вниманието на опозицията от неадекватните действия на министъра си. Но Агайн няма какво да я мислим. Познавайки прийомите и кадрилите на Бащицата, съвсем скоро ще я видим на друг „сладък“ държавен пост.

Още по- интересно се развиха събитията в парламента по време на обсъждането на срива на Търговския регистър.

Както никога досега, Бойко Борисов лично излезе на трибуната и прочете изчерпателен доклад по темата. Макар че това всъщност беше работа на правосъдната му министърка Цецка Цачева.

Премиерът заяви, че причината за грандиозния, непознат в света до момента срив в системата на ТР били… четири дефектирали диска. Възстановяването от удара започнало веднага и към момента били възстановени данните до 17 юли 2018.

Борисов призна, че фирма „Лирекс“, която отговаря за техническата поддръжка на Търговския регистър, не е могла да се справи. Затова били извикани допълнителни специалисти, включително и един… японец.

Тук ние от Skandalno.net ще си позволим да отворим една скоба: В края на миналата година, Цецка Цачева подписа договор за близо … 4 млн. лева с въпросната фирма „Лирекс“. Парите били за ново оборудване. Цачева обаче простосърдечно си призна, че не е известно дали оборудването действително е било закупено.

След като с равен тон премиерът прочете обстоен доклад за повредата в Търговския регистър и предприетите мерки, последва неочаквана кулминация… Борисов заяви, че правителството поема вината за срива!!!

Неадекватна жертвоготовност, поднесена на публиката със захаросан патос! За срамния и много тежък срев в системата на Търговския регистър има конкретно виновно лице и то е правосъдната министърка Цецка Цачева! Борисов хич да не си измива ръцете, ами да й поиска оставката на момента!
Защото на Цецка не й е за първи път! Да си спомним само за избягалите затворници през главния вход на Централния софийски затвор. Кога Цецка най- после ще поеме отговорност за очевидната си некадърност? А безотговорното харчене на милиони от джоба на данъкоплатците за същия този Регистър, без госпожата после да се поинтересува как са изразходвани, пък е очевидно престъпление!

Щом вината е на правителството, тогава нека цялото правителство подаде оставка, вместо Цецка! Защото фактът, че Търговският регистър не работи вече десет дни, е тежък пробив в националната сигурност на нашата страна! И в нормалните държави се наказва със затвор! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Абе боко, абе чехъл прост, не се ли сещаш, че има хора, дето разбират от IT малко повече от теб, бе!!!! Ами как ще обясниш, бе идиот, че ЦЕЛИ ЧЕТИРИ твърди диска са се повредили в една и съща секунда, бе??? И НЯМАЛО „БЕКАП“ НА ДАННИТЕ!!!!! То си беше ясно от самото начало, че всичко е умишлено!!! А защо???? Ами, защото има една информация, свързана с дебели пачки, която трябва да се заличи, за да лапнете пачките!!!!! Разбойници гадни!!!!!

    Впрочем, от твоето слово пред НС научих нещо много важно за мен като професионалист, дето не го знаех, а именно, че освен „хакерски атаки“ имало и „ХАКЕРНИ АТАКИ“!!!!! Браво!!!! Сигурен съм, че вече можеш да различиш компютър от компот!!!!!

  2. Пирамиди фараони и балъци за милиарди….
    Един и същи филм вече трийсет години и Неви писна евала нема такъв дебелизиран народ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *