Изгониха шефката на Агенция по вписванията заради бонус от 72 бона

5

Виолета Николова се нагуши с 72 хил. лева за година

Пореден скандал с космически бонуси взе главата на шефката на Агенцията по вписвания. 72 хил. лева за 2011 прибрала Виолета Николова, като 48 хил. лева от крупната сума си изписала сама.

Врътката на шефката на агенцията  лъснала след проверка на извършената от поверената й агенция дейност. Резултатите от работата й били крайно незадоволителни. За капак, наяве излязъл скандално големия бонус, който прилапала Николова. Министъра на правосъдието Диана Ковачева решила незабавно да уволни Виолета Николова, за да се избегне повторение на случая с шефката на НЗОК Нели Нешева.

24 хил. лева от зашеметяващата сума за „материално стимулиране” били дадени на шефката на Агенция по вписванията от бившата правосъдна министърка Маргарита Попова. Останалите пари – 48 хил. лева, Виолета

Нели Нешева подаде оставка заради бонуса от 12 бона

Николова решила сама да си ги назначи. Оказа се, че въпреки заръката на Симеон Дянков в държавните институции да не се раздават бонуси заради кризата, чиновниците продължават с порочната практика. Дори в самото финансово министерство са били раздавани допълни възнаграждения на най- близкия кръг около вицепремиера.

Преди дни шефката на здравната каса напусна поста си, след като стана ясно, че си написала бонус за 12 хил. лева. Лоялните й подчинени също намазали. Малко преди Нели Нешева да обяви, че подава оставка, премиерът Борисов я посъветва чрез медиите да се откаже от поста си. Въпреки това Нешева твърди, че нямало натиск върху нея да вземе решението. Само няколко часа след като сдаде шефското място в здравната каса обаче, се оказа, че в ГЕРБ не всички били доволни от оттеглянето й. Така че, в момента се обмисля дали да бъде приета оставката на Нешева.

Неуредици в Агенцията по вписванията. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Тая шия не е от туршия.И всички гдни „красавици“-майка плаче.С конкур за грозота ли са ги избирали.

  2. А някой все пак ще съди ли пореднатаохранена свиня или трябва да се сформира „черен ескадрон“ или нещо подобно от обикновените хора. Явно политическа воля няма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *