Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

2020 г. Ще е Пикът на Хибридната Война на Запада срещу Русия… След Което…

Не се заблуждавайте, военната криза с Иран беше само поредния лъжлив маньовър на световния бандит САЩ, целящ да отвлече световното внимание от основната им цел. А тя и през 2020 г. си остава Русия.

Ако 2019 г. беше година на глобален хаос и нарастващо напрежение, организирани и подклаждани от американците, то 2020 г. ще бъде още по-лоша – напрежението и глобалният хаос ще ескалират до оптималната си точка… след което САЩ ще фалират.

Голямата война в Европа може да започне още през март-април тази година, а в други части на света и по-рано.

С изостряне на курса към война, Тръмп в началото на 2020 г. подписа указ за нови санкции срещу Иран, а в края на 2019 г. подписа нови санкции срещу Русия – за „Северен поток – 2“ и „Турски поток – 2″/. Стартира изграждането на космически сили, по подобие на руските такива, прие рекорден в историята на САЩ военен бюджет от 740 милиарда долара, продължи прехвърлянето на най-големия в историята след Втората световна война военен контингент на САЩ от техника и жива сила в Европа, реши да продължи войните в Афганистан, Сирия и Йемен /с чуждо пушечно месо и чужди пари/, официално се отказа от признаването на Крим и наложи невиждано икономическо ембарго мърху Сирия…

Това е война по целия глобален фронт не само срещу Русия… заради Китай. И през 2019 г. САЩ си го признаха в официален документ: В специална резолюция НАТО записа и Китай като „основен враг“ на Запада наравно с Русия, Иран и С. Корея… и започна разширение срещу Пекин в Тихия океан.

Отговорът на Русия дойде от онзи, който добре знае за какво става дума – началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валери Герасимов. Същият миналата седмица заяви: „Западът се готви за широкомащабен конфликт, с най-голяма интензивност на източния фланг на Европа – от Балтийско до Черно море, което може да доведе до спирала на конфликта между НАТО и Русия и Трета световна война. Ситуацията в света остава нестабилна и развитието й все по-динамично“.

Кремъл дава думата на Герасимов много рядко. Но в руските военни традиции е когато говори началникът на Генералния щаб, той трябва да бъде слушан много внимателно. Защото никога не прави публични изявления напразно.

От години САЩ работят за разпалването на голяма война, като единствен спасителен за планетарната им империя вариант. Само извънредно мащабен военен конфликт е в състояние да прикрие престъпленията на янките към човечеството и колосалният им държавен дълг от 300 трилиона долара.

Отдавна беше подмината и точката, в която всеки цент от събираните от американците данъци отиват само за погасяване на лихвите по дълга, като не остава нищо за социалното и икономическо развитие на 320-те милиона американци. Със своята остаряла либерал-капиталистическа система САЩ, Англия и Израел вече не просто не могат да бъдат лидери, а дори нямат място в съвременния многополюсен свят с възходящ тренд на икономиките от т. нар. „трети свят“… И проблемът е, че тия доскорошни хегемони не желаят да се приспособят към него новите икономически условия. Защото при тях те вече няма да са пълновластните господари на планетата, а в най-добрия случай – регионални сили.

Сегашният етап на кризата на САЩ е още по-остър от кризата им през 2008 г., когато глобалната финансова система изгърмя. Преломният момент настъпи в края на декември 2019 г., когато общият дълг на компаниите, регистрирани на американските фондови борси надмина 10 трилиона долара. Това се казва „точка на невъзврата“. Фалитът на американската икономика се върна към стойностите си от 2008 г.

По тази, както и по много други причини, в средата на 2019 г. Владимир Путин прочете присъдата на този отиващ си западен Световен Ред с 4 думи: „Либералният модел е изчерпан“.

Край. Крахът е зад ъгъла. Централните банки отдавна са с отрицателни лихви. Социалното неравенство е чудовищно. 26-тимата най-богати спекуланти на планетата вече притежават толкова богатство, колкото 50-те процента от населението на Земята – 3,7 милиарда души.

Това е финалният акт и тоталният крах на Западния проект за световно влияние и на англосаксонския ционизъм.

Единственият им изход сега е да опитат война с още по-големи мащаби, но задължително да не е ядрена, заради атомния паритет. И разработиха стратегии за неконвенционални хибридни войни. Но се сблъскаха с възродена Русия, която в труден исторически момент винаги намира сили да се изправи, и която според своята историческа традиция, задейства на пълни обороти максимата: „Русия има само двама приятели – армията и флотът“.

Към тях, като фокусник от ръкава и в сюблимния момент, извади и добави иновативните си хиперзвукови оръжия, които промениха същността на новата война. Реално в момента цялата територия на Русия е защитена напълно със С-400 и С-500.

САЩ нямат шанс не само срещу Русия и Китай, но и срещу Иран или КНДР – защото ядрените бомби и ракети изравняват силите. В Сирия САЩ търпят най-голямото си поражение след войната във Виетнам и са напът да изгубят целия Близък Изток. Иран ги обстрелва с ракети, Ирак ги гони от територията си, а Саудитска Арабия все повече гравитира в орбитата на Китай, който от 2017 г. е най-големият търговски партньор за Рияд. Да, Сирийската война ще е и последният военен конфликт с участието на Израел.

НАТО се разпада с предстоящото излизане на Турция от пакта.

ЕС е в безпътица и на прага на безпрецедентна в историята икономическа криза- със своя възход Китай свива икономиката и търговията на Европа не с месеци, а с часове.

Нещата са лоши, много лоши.

Но САЩ излязоха от Договора за средните и малки ракети, въпреки че беше в техен интерес не само да останат в него, но и да го подновят безсрочно. Тръмп може да разбира от конкурси за девици, но не разбира нищо от ракети. А онези, които го съветват, ментално са още във времената на „Студената война“- мислят си, че ще могат да повторят кризата със средните ракети и „Пършинг-ІІ“ от 80-те години на ХХ век във ФРГ и Европа отново да е разменна монета в случай на ядрена война. Но това не е възможно, времената са други.

Неслучайно руските подводници от Северния морски флот минаха незабелязано подводните рубежи на НАТО в Атлантика с ракетите „Калибър“ и „Гранит“, и кой знае още с какво, и изплуваха срещу бреговете на САЩ, за да покажат тяхната пълна уязвимост. Но в Белия дом се правят, че не разбират това.

САЩ са заинтересовани да продължат и Договора на стратегическите ракети СНВ-3 с Русия. Но и тук вървят към излизане. И почти нищо няма да остане от глобалната система за сигурност, създавана така грижливо и с разум в десетилетията след ВСВ.

Едновременно САЩ готвят базите си в Прибалтика, Полша, Румъния и България за атака срещу Русия, за което и ги предупреди Герасимов в знаковата си реч.

Американците започнаха и маневри срещу Русия в Арктика, на което Москва отговори със създаването на нови 6 военни бази в полярния кръг и чрез изнасяне на хиперзвукови оръжия, покриващи севера – от Кола до Камчатка.

Въобще, ако се анализират фактите от последните 5 години е ясно, че Путин отговаря симетрично на всяко американско поплъзновение към светите руски земи. И го прави не защото иска да „присъединява, завоюва и атакува“, а защото САЩ и НАТО не му оставят друг избор според координатната система на руските ценности, където думи като думите „майка“ и „родина“ са взаимозаменяеми.

Въобще, през последните 5 години Путин на няколко пъти отсрочи голямата война, но и към момента не може да я предотврати напълно.

2020 г. започна с ново изостряне, тъй като стратезите на САЩ са изчислили, че трябва да разрушат Русия до 2025 г. Забавят ли се, Русия и Китай ще укрепнат дотолкова, че „прозорецът“ на възможностите за САЩ ще се затвори напълно. На което Путин отговори, че в такава ситуация той ще удари първи, както са го учили още в детството. Путин вече взе и съдбоносно решение – ако в Азия се появят американски ракети, той ще отговори по огледален начин. Къде? В Куба, Венецуела, Никарагуа. Или със споменатите подводници. Не е като да няма избор.

И… най-накрая се намери един американски генерал, който призна, че САЩ са безсилни срещу руските хиперзвукови ракети, заради което трябва да удължат Договора с тях СНВ-3… и че „за да стигнем руснаците ни трябват най-малко 1 трилиона долара“. Ще го поправя – най-малко 10 трилиона и 20 години. Откъде ще ги вземат обаче и кой ще ги чака?

Доколкото си спомням, в началото на ХХІ век имаше един японски наивник – Франсис Фукуяма, който тичаше насам-натам и съобщаваше, че историята приключва някъде към 2020 г. Гледам сега и не виждам никакви признаци за приключване на историята. Напротив. Където и да погледна, индикациите са, че тя едва сега започва. И няма намерение да приключва и през 2020 г., която ще е по-лоша от 2019 г. И по-тревожна… но и по-обнадеждаваща- Западния неолиберален капиталистически модел приключва, на сцената излизат нови глобални играчи… ако няма Голяма война. Защото състои ли се – всички прогнози отпадат. Skandalno.net

Автор: Красимир Иванджийски, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

7 кометара за 2020 г. Ще е Пикът на Хибридната Война на Запада срещу Русия… След Което…

 1. Анонимен Отговор

  13.01.2020 в 23:08

  Пълни глупости на лобитата,които искат да си продават оръжията и със статиите си да провокират хората, абсолютни глупости и провокации е статията!

 2. До горния анонимник Отговор

  14.01.2020 в 21:53

  Лапай пацата на дедо Сорос и лягай да спиш!

  • Анонимен Отговор

   15.01.2020 в 22:53

   Че той има ли пишка,пра-пра-пра дедо Сорос?
   Или само виснала кожа?

 3. така е Отговор

  15.01.2020 в 2:23

  Освежаващо е да прочетеш реалната картинка от някой… вече бях решила, че само аз го виждам така :)))

  Отдавна е ясно, че без война, ще става още по-лошо, затова и трябва поискаме тази война – вече не е нормален животът на никой!

  … не се притеснявайте, бързо ще приключи всичко – САЩ е капут отдавна и не става за нищо!

  • Анонимен Отговор

   15.01.2020 в 9:56

   Успокоих се, че и друг мисли като мен за войната.

  • Анонимен Отговор

   15.01.2020 в 20:54

   Ние не искаме война,нито срещу САЩ,нито срещу Русия,бе провокатор!
   Ако много си на зор и ти се иска,грабвай пушката и отивай в Азия да воюваш!

   • Веселин

    15.01.2020 в 21:07

    А защо чак в Азия да ходи. Тя, войната ще е тук, на наша територия. Инак що им са на американците вече 5 военни бази у нас! Не, ли?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *