Янев: Искат да ме сменят, за да сложат по-удобен! Решенията, които предстои да бъдат взети, са Опасни за България!

ВАЖНО! Изявление на министъра на отбраната Стефан Янев във Фейсбук:

Уважаеми сънародници,

Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа атака – грозна, несправедлива и подмолна. Твърденията, че съм проводник на нечии външни интереси са абсолютна лъжа. Отправна точка за всяко мое решение и действие е бил само и единствено българският национален интерес – това, което е добро и правилно за родината ни и което ще съхрани държавността в тази особено тежка ситуация, в която се намираме днес. А тя очевидно ще става и още по-тежка. Но в политиката е така. Истината не е много важна. По-важна е интерпретацията, която, ако е добре финансирана, направо подменя истината. Целта на моите „партньори“ и критици е ясна. Целта, разбира се, не е просто да ме дискредитират в персонален план. Задачата е да бъде освободен поста на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там.

Реализирането на подобен сценарий, според мен, поставя под риск националната ни сигурност. И доколкото не виждам никакъв здрав разум, а само дълбоко обезпокоителна хаотичност и как беше… „тежка неадекватност“, искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения.

Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на големите. И тук даже не е от значение дали причината е, че аматьори се правят на политици или се опитват да капитализират чрез политиката. Българските граждани заслужават да бъдат представлявани адекватно в държавната власт. Авантюристичният и незрял подход е изключително опасен, особено с оглед на военния конфликт в Украйна, неговите измерения и потенциални последствия.

България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Длъжна е да защити правата на своите граждани, да гарантира тяхната сигурност и спокойствие, просперитета на българската държава. Всъщност целта е една – да съхраним своята държавност, своята култура и национална идентичност. За истинските българи тези ценности не подлежат на компромис. Когато залогът е България, трябва да сме в състояние да можем да преодолеем различията си и да работим заедно за нейното благополучие. Да можем да се обединим в името на Родината – личности, партии и гражданско общество!

Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред. Това ще е демонстрация на волята на парламентарното мнозинство и индикация за политиката, която ще се провежда занапред, подкрепени със съответната ясна, надявам се, аргументация. Ще е добре българските граждани да чуят мотивите, след което ще имат и възможността да проследят какви решения ще се взимат в сферата на отбраната.

Благодаря на всички, които ме подкрепяха до момента и които продължават да ме подкрепят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. Честен, компетентен и недвусмислено български офицер от типа и духа на Балканската война. Трябваше да остане премиер вместо харвардските еничери насадени след тотално манипулираните избори. Излишно е да сравнявам зрелостта, силата и неподправения патриотизъм на този генерал с качества на голям държавник, с келешите поставени да изпълняват чужди команди. Сега е моментът Нинова да излезне от правителството за да го свали. Така ще запази и генерала, собствената си чест, партията си и страната от взимането на фатални погрешни решения в бъдеще.

    • Нинова е контролиране, от нея не може да се очаква да излезе от коалицията. Поак ще ни говорят, че стоят заради стабилността в държавата и така стабилно сме ударили дъното. Чест му прави на г-н Янев, с това изказване поема голям риск върху себе се. Тук имаме вече официално признаване от министър, че се оказва външен натиск на правителството и се търси по-удобен. Значи всички , които искат неговата оставка всъщност изпълняват разпореждане на външна сила.

    • Никога не е имало и няма да има български офицер изричащ думите: България е нато и нато е България. Смърт за подобни българи и всички сорсоидни паляци!

  2. ГОСПОД ДА ВИ УБИЕ БЪЛГАРСКИ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ В БЪЛГАРИЯ НАРОДА ГИНЕ ОТ БЕДНОСТ ГЛАД И БОЛЕСТИ ГИНАТ КАТО МУХИ ПО ВХОДОВЕТЕ И СТЪЛБИЩАТА НА БОЛНИЦИТЕ ГИНАТ НЕ УСИГУРЕНИТЕ ЗДРАВНО А ВИЕ УПРАВЛЯВАЩИ УБИЙЦИ ХРАНТУТИТЕ И ЛЕКУВАТЕ С ПАРИТЕ НА НАРОДА УКРАИНСКИТЕ БАНДЕРОВЦИ КЪДЕ БЯХТЕ ОСЕМ ГОДИНИ ГОГАТО УКРАИНСКИТЕ УБИЙЦИ УБИВАХА ЕТНИЧЕСКИ РУСНАЦИ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ В ДОНЕЦК И ЛУГАНСК РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ ПОБЕДИ ЩЕ ВИ НАМЕРИМ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ПОТОМЦИТЕ СИ БОКЛУЦИ

  3. Вярваме в правилността на взетата от генерал Янев позиция. Най-подготвения и адекватен военен министър през прехода. Не на участие на България във войната.А тези, които имат подобни искания за смяна, моля да заминават да воюват в Украйна.

    • Много е адекватен особено с думите, че нато е България и България е нато. Откога България е терористична организация избиваща милиони по света по хуманитарни причини?

  4. ТОЧЕН ЧЕСТЕН ОТГОВОРЕН ИСТИНСКИ ДОСТОЕН И ЕДИНСТВЕН БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ГЕНЕРАЛ СТЕФАН ЯНЕВ В ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СТЕ БЪДЕТЕ ЗДРАВ И ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОСТАВАМЕ ДО ВАС

  5. ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЕДИН ХУБАВ ДЕН ЗАЕДНО С БРАТСКАТА РУСКА АРМИЯ ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВДЕН БЪДЕТЕ СИГУРНИ

  6. Чета коментарите. Каква братска руска армия?
    Нима същата армия не беше братска и с украинците?Братска е връзката между Янев и Илияна Йотова. Заради връзките на Йотова с решетников, Главния прокурор влезе в президенството и руската терористична организация разбирайте кгб плати да бъде сменен.Това е патриотизъм според мен:
    Украински военен завод спря износа и даде на армията си:
    „Скит“ – противотанкова ракетна система, която използва полуавтоматична система за насочване на лазерни лъчи. Откриването и насочването на целите се осигуряват от оптични и инфрачервени мерници, което ви позволява да стреляте при трудни метеорологични условия.

    • Украйнската армия е под контрол на азовци и бандеровци. Правиш ли разлика? Не ни излизайте с елементарни опорки. Руската армия е братска и затова твоето правителство, аз не съм го признал за мое, не може да събере един батальон лумпени.

    • И тук ли са се появили тролските гнусни твари. Я си бий бустера и ходи да браниш укрите бе паляк скапан.

  7. И без Янев и без Радев ще се съмне! Всичката генералска пасмина е вредна. Те са кошер пълен с търтеи!

  8. Това че Демократична България – чуждите лакеи и слугинаж на Соросовия Иво Прокопиев Червендалестия, ИТН = ИМА ТАКАВА НАПАСТ и вносните Харвардски мекерета са продажници лочащи от американската копаня е добре известно на родолюбивите българи .
    . . . .
    Това че Лакеят Румен и супермаршал адмирала с една торба звезди са американски компаньонки също не е тайна
    . . . .
    но …
    . . . .
    Мен ме безпокои това, че след като Радев измами БСП и русофилите с Крим и те го избраха – сега да не е на ход същата „хватка“ на Стефан Янев към поста премиер !
    . . . .
    Защото народа ни казва „Парен каша духа“ .

  9. Май че пак ни слагат на въдицата ем (стръв – по рибарски) .
    . . . .
    Просто имам някакво чувство, че пак ще бъдем прекарани (измамени) като балъци, порода шарани .
    . . . .
    Според Стефан Янев, България активно участва в прилагането на пакета основни мерки за „адаптирано предно присъствие“ в Черно море.
    . . . .
    Как беше нашенската приказка „Вълка кожата си мени ала нрава (табиетите !) никога“ .

  10. Ще ти повярвам тогава когато изгонош фашистките окупатори от България

  11. Вярно ли е,че викат запасняци за опресняване на списъци и взимане на мерки.

  12. Ще воювам ли срещу Русия?
    Никой руснак не ме е наричал расист за това, че съм бял.
    Никой руснак не ме е принуждавал да се ваксинирам с тронсхуманизиращи течности, срещу вирус, който никой не е виждал, за да не си загубя проклетата работа.
    Никой руснак не се е опитвал да накара сина ми да отреже пениса си и да се облича като момиче.
    Никой руснак не се е опитвал да превърне дъщеря ми във феминистка курва.
    Никой руснак никога не е краднал проклети ни избори и не ме е нарекъл теоретик на конспирацията, за това че казвам истината.
    Никой руснак не се е подигравал с християнската ми вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да накара децата ми да мразят семейството си, родителите си, езика си, българската история, тяхното наследство и нашата вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да наводни родината ми с тълпи от брадати майки-главорези, които българите трябва да издържат.
    Никой руснак не е наводнявал страната ми с наркотици и наркомани.
    Никой руснак не е затривал икономиката на България, не е закрил над 3000 завода, не е закривал болници, училища и детски градини, за да обезлюди територията и да я засели с изметта на джендър-халифата, Африка и Азия.
    Никой руснак не е изпращал дъщерите на България да проституират на запад, а българските синове за роби.
    Никой руснак не ме е цензурирал в интернет и не ми е лишавал да изказвам мнението си, ако не съвпада с неговото.
    Никой руснак не ме е обявявал за домашен терорист, путинист, слуга на Кремъл, за това, че мога да мисля.
    Никой руснак не е пращал български войничета да измират в Афганистан, Ирак, Косово ……….. като башубозуци, в полза на американските корпорации.
    Никой руснак не е обезлюдил родината ми, която от 9 000 000 останахме под милион православни.
    Никой руснак не ме е насилвал да обичам и вярвам на терористичната организация НАТО и антихуманната сатанинска секта Евроджендърхалифат.
    Никой руснак не е карал националните предатели да казват „майната му на православието“ и българската азбука.
    Никой руснак не ме кара да целувам краката на негри и цигани.
    Всичката тези измет, която създава проблеми в Родината ми от 32 г., сега ме кара да воювам с Русия и руснаците, които са единственият народ в света пролял кръвта си за българи. Но аз пък си мисля, че точно този човешки отпадък, са истинският проблем и е време за нов народен съд.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *