Шок! Натовски самолет бомбардира болница в Афганистан, трима лекари убити

АфганистанТрима медици са убити тази нощ в болница в афганистанския град Кундуз. Това се случило по време на въздушна акция и  бомбардировки от НАТО-вски сили, които се бият в Афганистан.

Част от персонала и болните са в неизвестност. Търсят се изпод развалините, гласи съобщение на „Лекари без граница“, цитирани от Си Ен Ен.

От организацията възмутено заявиха, че са шокирани от нападението и убийството на техните колеги, които работили там на доброволни начала в името на мира и хуманността. В цял свят има споразумение лекари да не се нападат, защото те не участват във войните, а просто помагат на ранените и болните. Сега едва ли някой ще рискува и ще има тежки  последици за здравното обслужване в Кундуз.

Говорител на мисията на НАТО в Афганистан  обясни половинчато, че им вероятност болницата да е улучена от въздушен удар, който всъщност бил насочен срещу хора, противници на коалиционните сили. Възможно било ударът  да е причинил съпътстващи щети в медицинския център, допълни говорителят.

Според свидетели, болницата е била ударена няколко пъти с бомби и е полуразрушена. В нея е имало и болни деца.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *