Потрес! Магардич Халваджиян стана академик!

Маги академикС неочаквано начало започна  на екрана на Нова тв точно на Гергьовден  предаването „И аз го мога“.

Академик Александър Балкански излезе на сцената, дръпна едно благодарствено слово и  внезапно връчи на Маги Халваджиян титлата академик, заедно със съответната грамота. Тя му се присъжда от Българската академия на науките и изкуствата за особен принос към изкуството в България!?

Всъщност, БАНИ (Българска академия на науките и изкуствата), е неправителствена организация (НПО), регистрирана през 2004 година. Въпреки че явно е търсена някаква прилика с абревиатурата на БАН, двете нямат нищо общо.  След като обаче това е на практика НПО, защо се раздават титли с подобна тежест?

Какъв е приносът На Маги Халваджиян обаче към родното изкуство, е доста спорен въпрос. Той е завършил цирково училище в Москва и е продуцент на „Х фактор“, „Като две капки вода“ и „И аз го мога“ – и трите  формата са по чужд лиценз. Балкански каза, че званието се присъжда и заради продуцирането на предавания, които събират много зрители пред екрана. По тази логика Слави Трифонов отдавна трябваше да е професор, коментираха още снощи зрителите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Хаха! Академик! Тези си самоизмислят титлите и се самонаграждават. Какъв акадимик с тези крадени предавания, бе льльо

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *