Шок в Москва! Застреляха лидера на опозицията Борис Немцов

Немдов2Председателят на руската опозиционна партия ПАРНАС и един от най-големите критиците на президента Владимир Путин – Борис Немцов беше застрелян с четири куршума снощи (27 февруари) в Москва.

Официално бе съобщено, че убиецът е  стрелял от минаваща бяла кола не по-малко от 7-8 пъти, като четири от куршумите са попаднали в тялото му.

 Немцов е вървял по тротоара с жена, с която  са идвали от храма „Василий Блажени“. Жената не е засегната от изстрелите.  По-късно се оказало, че тя е любовницата му – украинската манекенка Анна Дурицкая. Двамата били гаджета, въпреки че Немцов официално е женен.

Според Владимир Путин това е ужасна провокация, направена ден преди опозиционния  марш,  който всяка година се провежда на 1 март в Москва. Веднага обвиненята са паднали върху самия Путин, който искал да разчисти пътя си от опозоционери. При положение, че има 86 процента одобрение от избирателите,той обаче едва ли би наредил подобно убийство, когато заради Украйна и без това цял свят гледа демокрацията в Русия под лупа, смятат политолози.

Цялата руска милиция е вдигната на крак. Издирват се неизвестната бяла кола и убиеца. В момента се тиражират десетки версии за случилото се. Включително и за връзката на Немцов с Анна, която забременяма от него и той наскоро й платил аборт в Швейцария.

Версиите са провокация отвън, провокация отвътре с цел повишаване на политическото напрежение в страната и дестабилизация, разчистване на политически сметки или лична вендета.

Обама излезе с декларация, с която поиска откриване на виновниците за убийството и го нарече най-знаковото за Русия и времето на Путин.

Според Явор Дачков убийството е опит за преврат в Русия, предизвкване на бурни протести в опозицията и московски майдан.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *