Шок! Бившият президент на Грузия: Украйна може да превземе цяла Русия, ако САЩ помогне

СаакашвилиБившият президент на Грузия Михаил Саакашвили неочаквано заяви, че украинските войски са способни да превземат цяла Русия.

Той смята, че украинската армия куца само откъм „знания и навици“, а така също  и няма американска военна техника.

Според Саакашвили в момента проблемът на украинската армия е точно в липсата на доставки на военна техника и всякаква такава помощ от САЩ. Сега главният проблем на Украйна е остарялото й противотанково въоръжение. Но ако САЩ  предоставят ново на Киев, тогава нещата ще изглеждат по абсолютно  друг начин, твърди грузинецът.

Той смята, че ако военните в Украйна получат съвременно американско въоръжение и преминат необходимата  подготовка, ще могат да превземат цяла Русия, без руснаците да могат да гъкнат. Саакашвили обаче не уточнява по каква причина украинците е необходимо да започнат подобна мащабна военна  операция срещу съседната страна и не казва нищо за жертвите, които ще паднат при такава операция.

Саакашвили даже е уверен, че САЩ ще предоставят на Украйна и летателно въоръжение, понеже  Вашингтон „отдавна е забелязал, че Киев отстоява демократическите ценности на  Америка“.

Бившият президент на Грузия издаде и че негови сънародници се сражават на страната на украинците в Донбас. Това веднага беше отречено  от премиера Ираклий Гарибашвили, който отвърди, че страната му оказва единствено хуманитарна помощ на Киев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Този на колко водки е дал интервюто? Инак хитра идея. Американците обявяват война на Русия, Украйна печели. Хаха!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *