Шойгу: Украйна използва цивилни като жив щит! Половината Украинска Армия е ОБКРЪЖЕНА В КОТЕЛ в Донбас! Вижте защо не може да се предаде:

По време на сблъсъците украинската страна поставя реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени минохвъргачки в дворовете на жилищни сгради, близо до училища и детски градини и използва цивилни като жив щит, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Руската армия ще продължи специалната военна операция в Украйна до постигане на целите си. Това заяви министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу, съобщава ТАСС. „Основното за нас е да защитим Руската федерация от военната заплаха от западните страни, които се опитват да използват украинския народ в борбата срещу нашата страна“, каза той.

Министърът на отбраната заяви, че руските военни не окупират украинска територия и предприемат всички мерки за запазване на живота и безопасността на цивилните. „Искам да подчертая, че ударите се нанасят само по военни цели и изключително с високоточно оръжие“, добави той. По думите му, украинската страна използва цивилни като жив щит.

„По време на бойни сблъсъци украинската страна не се колебае да използва цивилни като жив щит. В дворовете на жилищни сгради, в близост до училища и детски градини са разположени ракетни системи за залпово изстрелване, оръдия, едрокалибрени минохвъргачки“, каза Сергей Шойгу.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/OkNg-YzrRf8

СВОДКА ЗА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ (01.03.22) КЪМ 10 ЧАСА:

Руската армия превзе гр. Херсон без бой. Местното руско население посрещна влезлите руски части като освободители. Боеве се водят по улиците на рускоезичния Харков. Кметът на града декларира, че подкрепя Русия.

100-хилядна украинска армия (12 дивизии, които са половината от ВСУ) е обкръжена в огромен котел северно от гр. Марилопул в Донбас. Въпреки безнадеждното си положение (блокирана е в открито поле-б.р.), групировката не се предава заради наличието в редиците й на националистически престъпни батальони като Айдар, Торнадо, Азов и др. Те имат заповед да разстрелват всеки войник от редовната украинска армия, който понечи да се предаде.

Подробности от ситуацията на фронта към 10 часа днес Виж Тук:

https://youtu.be/cb83JwO3Vi0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Жал ми е и за украйнските войници, които не се по тяхна воля там и много ще загинат

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *