Шойгу: Загубите на Украйна в контраофанзивата от 4 юни до сега са над 90 000 души

За целия период на контраофанзивата си от 4 юни до сега Украинските въоръжени сили са загубили над 90 000 убити и тежко ранени военнослужещи. По време на лятното си настъпление те не са постигнали нито един значителен успех на бойното поле, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

„От 4 юни насам, т.е. от началото на широко рекламираната и щедро спонсорирана от Запада украинска контраофанзива, Киев е загубил повече от 90 000 убити и тежко ранени военнослужещи“, заяви Шойгу в своя реч на Форума за сигурност в Сяншан, Китай. Той отбеляза още, че ВСУ е претърпяла огромни загуби и във военна техника: унищожени са около 600 танка, както и 1900 бронирани машини от различни класове. Шойгу добави, че Украйна не е успяла да постигне никакви тактически значими успехи.

Руският министър на отбраната отбеляза, че руските въоръжени сили „ще продължат методично и уверено да изпълняват задачите си и да осигуряват безопасността на цивилното население“.

Припомняме, че в средата на септември Путин обяви, че загиналите украински войници са 71 000, което означава, че само през последвалите месец и половина от редиците на ВСУ са отпаднали нови 20 000 загинали и ранени.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *