Шефът на ФСБ: Знаем поименно организаторите на поредицата терористични атаки в Русия

Спецслужбите знаят кои са организаторите на терористичната атака в „Крокус сити хол“. Знаем имената им. Същите са автори и на предходни няколко терористични акта на територията на Русия. Ще направим всичко необходимо, за да ги накажем. Това заяви директорът на ФСБ на Руската федерация Александър Бортников в интервю за журналиста Павел Зарубин, който публикува видеото в своя канал в Telegram.

„В момента в страната тече антитерористична операция. Обезвреждаме терористични клетки. Вече заловихме трима терористи в Дагестан – подготвяли са поредица от нападения. Всички правоприлагащи органи и разузнавателни служби в момента работят активно. Знаем кои са не само изпълнителите, но и организаторите на подготовката и провеждането на терористичните акции на наша територия. Знаем имената им“, каза шефът на ФСБ. Бортников подчерта, че ще бъде направено всичко необходимо за залавянето и наказването на престъпниците.

На 19 март на заседание на ФСБ Путин възложи на спецслужбата да не забравя за предателите, извършили престъпления срещу Русия, да ги идентифицира поименно и да ги наказва без давност, посочва ТАСС.

Русия въведе режим на „антитерористична операция“ в южната република Дагестан, като до тази сутрин задържа трима души, предадоха руските информационни агенции, като се позоваха на Националния комитет за борба с тероризма. Русия е в повишена готовност след масовата стрелба в концертната зала „Крокус сити хол“ край Москва на 22 март – най-смъртоносната атака в страната за последните 20 години с най-малко 144 убити.

„Служителите по сигурността задържаха в регионалната столица на Дагестан Махачкала трима бандити, които планираха редица терористични престъпления. При проверката на жилищата, в които са били задържани престъпниците, са намерени автоматични оръжия, боеприпаси и самоделно взривно устройство, готово за употреба“, съобщи днес ФСБ.

В петък руската Федерална служба за сигурност обяви, че със съдействието на местните власти е арестувала в Таджикистан трима местни граждани, които са планирали бомбен атентат в Югозападна Русия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *