Чудо! Дете, на което Бербатов помогнал да се Присади Черен Дроб, Стана Майка! Виж Тук:

Бербатов1През 2002 г. Димитър Бербатов  беше лице на  кампания – „Спортът за живота”, която  той и мениджърът му направиха, разказа възторжено майка му Маргарита.

Събираха пари за трансплантации на болни деца и едно от момичетата, на които помогнаха, беше Василка. Когато тези дни чух, че момиче с присаден черен дроб е родило, веднага ми светна, че това е нашата Василка.

Бях в кухнята, правех нещо, когато чух новината, че за пръв път у нас момиче с трансплантиран дроб е износило и родило бебе въпреки опасността за здравето и на двете. Трансплантацията беше извършена на тежкоболното седемгодишно тогава момиченце в  Университетската болница „Лозенец”. А сега пак там, след цели 11 години, се е родило и бебето.

„В началото  поддържахме връзка с роднините й. Те бяха бедни, давахме им пари за контролни прегледи. Носехме на детето играчки, дрешки… После то оздравя и някак изгубихме връзка.

Ако не я бяха оперирали, не ми се мисли какво щеше да стане. Беше толкова слабичка, мъничка, с едни големи тъжни очи, спомня си Маргарита и обяснява, че нейният Митко още тогава бил горд, че е спасил детски живот.

Сега сигурно ще подскочи от радост, като разбере, че този живот вече има и продължение…

Хора ни  търсят постоянно, искат пари,  помощ… Често се чувствам безсилна,  защото не мога да помогна на всички. Но пък винаги разговарям с тях, изслушвам ги, не всичко е пари“, каза още Мама Берба.

Майката на родилката – Зорка със сълзи на очи си припомни  срещата си с известното семейство: „Още помня,  че Митко Бербатов чакаше да влезем в болницата. Той беше там с майка си.

Тогава докторът ни каза, че е избрал да помогне на нашето дете, защото много харесал очите й, като я видял на снимка. Ако не беше той, щяхме да изгубим детенцето си. Затова сме му много благодарни, разплака се майката на Василка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *