Шок! Стреляха в главата на турска ученичка, защото пяла по телевизията

Турция убийствоЕдна от най-интересните и обещаващи участнички в музикално шоу по турска телевизия, което е подобно на „Гласът на България” е била простреляна в главата снощи.

19-годишната Мутлу Кайя е с много добри гласови данни и е харесала много на журито и публиката. Момичето е от населената с кюрди област около Диарбекир в Мала Азия, където стриктно се спазва Корана,  консервативните възгледи са ужасни, особено тези, които определят  мястото на жената в обществото. Тоест да излиза забрадена и предимно да си стои вкъщи

Мутлу е започнала да получава заплахи още като се появила първия ден в музикалното шоу.  Тя минала веднага във втория кръг и пред нея се очертавала добра кариера. Но явно това не се понравило на мъжете в градчето, които не позволяват на по-неравностойния от тях пол да се показва по сцената при това без забрадка или фередже.

Девойката била простреляна в главата, докато си била в къщи,  близо до прозореца. Изстрелът е дошъл отвън, най-вероятно от градината пред самия прозорец. Момичето веднага е било откарано в болница и в момента е в много тежко състояние.

От полицията казаха, че вероятният нападател е бил задържан, но не уточниха името му, поради следствена тайна. Мотивът със сигурност бил религиозен. Нападението срещу 19-годишната изгряваща звезда в Турция стана  на фона на изострената ситуация в страната около насилието срещу жени и настояването на президента Ердоган жените да не работят и да стоят у дома да си гледат къщата, мъжете и децата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *