САЩ подготвят Източна Европа за бойно поле на войната с Русия. Време е България да заеме твърда позиция в защита на своите интереси

Автор: Веселин Киров

За нито един българин не трябва да е тайна, че нашата държава е с велика история и традиции. Народът ни се е борил да защити ценностите си, да запази културата и самосъзнанието си, да съхрани цивилизацията си. Цивилизация е точната дума, която определя българите. Повече от 1300 години той е неразделна част от Европа, като център на просветата и прогреса на планетата. От създаването и разпространението на кирилицата по нашите земи през IX-ти век, на която днес пишат над 250 млн. души по света, до създаването на първия електронен компютър от Джон Атанасов или първия модерен пътнически самолет Douglas DC3, в създаването на който основно участие взима авиаторът Асен Йорданов. България има голям принос за развитието на европейската цивилизация.

В днешно време страната ни е член на Европейския съюз. Това е най-големият икономически алианс в света, чиято първоначална идея, след двете световни войни, беше народите на Европа да изградят трайно разбирателство, чрез създаването на общ пазар за свободна търговия. Първоначално съюзът беше успешен и на европейския континент цареше невиждан десетилетия наред мир. След падането на Берлинската стена през 1989-та се появи идеята, че Изток и Запад могат да живеят и да се развиват на общ честен и равноправен пазарен принцип. За съжаление този блян беше краткотраен. Държавите от Източния блок бързо разбраха, че Западът се счита за победител в Студената война и няма никакво намерение да дели хегемонията си. Пример за това са договорите – от Единния европейски акт през 1986 г. до Договора от Лисабон през 2007 г., както и договорите от Маастрихт (1992), Амстердам (1997) и Ница (2004).  Чрез тези актове, първоначалния икономическия съюз се превърна в политическа наднационална машина. Бяха въведени за пръв път гласувания с квалифицирано мнозинство в Съвета по някои въпроси, единна валута, създаването на наднационален изпълнителен орган – ЕК, обща гранична и митническа политика, както и се направи опит да се установи Европейска конституция. Идеята зад всичко това е много проста – суверенните държави, сред които и България, да бъдат превърнати в една огромна „наднационална федерация“, ръководена от нисколегитимни, неизбрани от народа бюрократи. Целта за това е ясна: заличаване на държави, граници, култури и ценности, за да се наложи нов световен ред.

Страните от Източна Европа са първите жертви на тази трансформация на ЕС. Достатъчно е само да се погледне, колко европейските институции имат седалище на запад и колко на Изток. В Европейската комисия на източни държави редовно са давани второстепенни ресори. Достатъчно е само да се види Комисията “Фон Дер Лайен“, където България е с ресор “Еразмус+, иновации и култура“, Гърция с “Европейски начин на живот“, а Чехия и Словакия със съответно “Ценности и прозрачност“ и “Междуинституционални отношения и перспективи“. За справка ресорите на Франция, Белгия, Италия, са “Вътрешен пазар“, “Правосъдие“, “Икономика“, а германка е председател на ЕК. Другите основни постове в Съюза се заемат от французойката Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка и испанецът Хосеп Борел, върховния представител на ЕС за външни работи, а белгиецът Шарл Мишел е председател на Европейския съвет. Ясна е тенденцията, че на Изтока е оставена второстепенна роля при взимането на решения и ръководството на съюза.

Без да се задоволяват с това, брюкселските бюрократи се опитват да ограничат още повече ролята на Изтока, както и личните свободи на обикновените хора. В ход е проектът “Европа на две скорости“, чиито основни цели са намаляване на броя евродепутати, намаляване на еврокомисарите, лишаване на определени страни членки от ресори в ЕК, отнемане на правото на вето на страните в Съвета на ЕС. В ход са също и проектите за дигитално евро, чрез който всяка транзакция на всеки европеец ще може да бъде проследявана, а парите в брой де факто ще изчезнат и “военен Шенген“, който ще направи от ЕС придатък на НАТО и ще го подготви за плацдарм срещу евентуален конфликт с Русия. 

Какви ще са последиците за България и страните от Изтока от горепосочените стратегии на Брюксел? 

На първо място, най-вероятен сценарии е на България да и бъде едностранно наложено, по задкулисен начин еврото като валута. Това ще бъде в контекст, в който страната ни не покрива официалните критерии от договора от Маастрихт, но както се видя от изтеклите записи на ППДБ, Урсула фон дер Лайен “би помогнала“ дори при такъв сценарий. Всъщност това няма да е първия път, в който България е привлечена по заобиколни пътища към евроинтеграцията. Страната ни не покриваше копенхагските критерии и въпреки това стана член на ЕС през 2007 г., като в резултат на неконкурентноспособната ни икономика, индустрията ни беше досъсипана.

Защо България е тласкана към еврото, въпреки волята на над 600 000 българи за провеждане на референдум по въпроса, който скандално не беше допуснат?

Отговорът е ясен – еврозоната е в криза още от гръцката дългова криза, световните транзакции в евро спадат за сметка на американския долара и други валути като китайския юан, страните от еврозоната като Италия, Гърция, Португалия и Испания са с огромни бюджетни и търговски дефицити, външните им дългове, надвишават 100% от БВП, а финансовите институции и фондове, които им отпускат кредити, все повече увеличават лихвените проценти поради влошаващия се кредитен рейтинг. Трябва да се отбележи, че еврозоната няма никакъв шанс да продължи своето съществуване, освен ако не разширява постоянно своя пазар към други държави, които да станат солидарни с дълга на страните от еврозоната. След Хърватия, следващите държави, в които брюкселските бюрократи искат да наложат еврото са Румъния и България. С въвеждане на еврото ще последва и постепенно установяване на цифровото евро, с което всяка една трансакция, всяка една сметка, лихвен процент, данък, глоба или такса ще бъдат контролирани и следени централизирано от Франкфурт.

Други последица за България и за Изтока ще бъде намаляването на броя на евродепутатите в Европарламента. На България повторно ще и бъде наложено, да намали своите представители под претекст, че населението и намалява. То не намалява, а емигрира към западна Европа, поради ниския стандарт на живот, за който отчасти е виновно преждевременното ни приемане в ЕС, но критериите за разпределяне на членовете на ЕП отново са направени, за да облагодетелстват западните страни за сметка на Изтока. Впрочем, в подобна ситуация ще се окажат и страни като Унгария, Словакия, Хърватия, Румъния, Литва, Латвия, Естония и Гърция. 

Що се отнася до Еврокомисията и броят еврокомисари, ако Европа на две скорости успее, това означава или понижаване на статута на българския еврокомисар на второстепенен или пълното лишаване на България от ресор в ЕК. Тъй като брюкселските бюрократи считат, че ЕС ще продължава своето разширяване, то няма да има място за ресори за всяка страна и определени държави могат да бъдат лишени от място в ЕК. Съдейки по второстепенните ресори, които са давани на Изтока, то България ще е една от първите, които ще пострада. 

Отнемането на правото на вето в Съвета на ЕС по въпроси, касаещи външните работи, правосъдието, разширяванията ще означава, че България ще бъде лишена от последния си способ да влияе в процеса на взимане на решения в ЕС. Други страни като Унгария, Словакия, Хърватия и Полша ще бъдат също тихи наблюдатели по въпроси като приемането на нелегални мигранти, финансирането на чужди конфликти и режими, подписването на договори за безмитна търговия с трети страни и налагането на противоречиви нрави и ценности.

Военният Шенген от своя страна е точното определения за това какво чужди сили като САЩ искат за бъдещето на ЕС. Подобряване на инфраструктурата, но не с цел търговия, а с цел намаляване на бюрократичните бариери като митнически проверки и инфраструктурни ограничения за придвижване на военна техника, уеднаквяване на процедурите за трансграничен военен транспорт, улесняване на “военната мобилност“ и готовност за справяне с “потенциални заплахи“. С други думи, превръщането на Европа, и по-точно източната и част, в поле за предстоящ конфликт с Русия. В официалните документи на САЩ, Русия е посочен като основен геополитически съперник, но тъй като САЩ, а и Западна Европа не граничат с Русия, не желаят да виждат техните деца в ковчези, то за тази цел ще бъдат използвани източноевропейските народи – чехи, словаци, словенци, българи, румънци, унгарци … Източна Европа е умишлено подготвяна за бойно поле в една евентуална конфронтация с Русия.

За да не се случи този реално апокалиптичен сценарии е нужно източните държави да заявят, че искат да бъдат част от ЕС, но само при условие на равноправие между Изтока и Запада в разпределянето на отговорностите и процесът на взимане на решения за съдбата на съюза. Това минава през следните структурни промени в ЕС :

– Реформиране на ЕК и Съда на Европейския съюз, съставени от неизбрани бюрократи и съдии, и връщане на държавите членки на тяхната независимост и контрол върху собствените им закони и бюджети;

– Пълно преструктуриране на европейската миграционна политика като се върне правото на всяка страна да определя сама, дали желае или не да приема мигранти на своя територия;

– Възстановете върховенството на националното право над европейското, с цел да се избегнат скандални текстове като Истанбулската конвенция, която е противоконституционна, но от Брюксел се опитват да я наложат силово в българския правен ред;

– Вземане на решения с референдум по въпроси във всяка страна член, за членуването в алианси, съюзи (вкл. парични, икономически или енергийни) и организации, както и по въпроси, отнасящи се до бъдещи разширявания на ЕС;

– Отхвърлянето на проекта за цифрово евро и установяването на правото за плащане в брой, като основно право в ЕС;

– Денонсирането на несправедливи споразумения за свободна търговия като тези с Меркосур, Украйна, Кения, Канада, отговорни за катастрофалния търговски баланс на ЕС и съсипването на европейското селско стопанство и прилагането на огледални клаузи във всеки търговски договор на ЕС с трети страни с цел да се защити европейския потребител и европейската индустрия;

– Запазване на основните индивидуални свободи чрез отхвърляне на плановете на Европейската комисия за цифровите портфейли, цифровите здравни досиета, цифровите шофьорски книжки;

– Гарантиране на свободата на словото, чрез премахване на Акта на ЕС за цифровите услуги, както и премахване на всички ограничаващи свободното изразяване на мнение мерки, наложени от Европейската комисия в социалните мрежи и пресата. Също така и възстановяване на анонимността на потребителите и забраната за съхранение на данни. 

– Обединяване на европейските държави към паневропейски стратегически проекти за съвместно изграждане по примера на Еърбъс, с цел ЕС да бъде конкурентноспособен на Китай и Америка в областта на науката и високите технологии.

Текущата политика на ЕС, особено що се отнася до новите членки от Източна Европа, изисква сериозно преосмисляне, с цел да се гарантира, че всички държави са равнопоставени партньори в съюз, който цени и защитава тяхната национална идентичност. Време е България и другите източноевропейски държави да заемат твърда позиция за защита на своите интереси, като настояват за структурни реформи в ЕС, които възвръщат властта и решенията на национално ниво и гарантират, че всяка страна може да ръководи независимо своята политика и икономика в рамките на общия пазар. Това не само ще спомогне за по-балансираното развитие на всички европейски държави, но и ще осигури устойчивост и дългосрочно благоденствие на европейската общност, основано на взаимно уважение и равенство.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Стадо маймуни, ядящо банани и интересуващи се само отсебе си щяло да реагира. ХА ХА ХА. Няма кой да реагира и в Европа и в България.

  2. Само като прочета, че някакъв си умствено ощетен индивид дава съвети да се реформирал ЕС, НАТОстан, ООН, СЗО …… и останалите сатанински организацийки, рязко влиза в графата ми ВРАГ.
    ––––
    Същото като онези от партията ВЪЗДУХ, на подполковник Пухчо и селското строителче на крепости, които убеждават хората колко е хубаво да са роби и да останат в нато и ес, защото без тях …… щели да ги заграбят и еbът.
    Може би девизът им трябва да е да спасим българите чрез заробване!
    Но пък като се сетя що парапитек броди по свещената българска земя, нищо чудно и в парламента да ги вкарат тези нови шмекерчета – другари на кирчо и кокорчо.

  3. Много си критичен бе човеко, според теб няма нито един читав българин, нито един умен.Какво искаш тогава, как да гледат на нас нашите ФАНТАСТИЧЕСКИ съюзници. След като Възраждане и Костадинов се обявиха и срещу НАТО и еврозоната и срещу ам. военни бази и срещу ЕО, не виждаш ли каква мръсна помия се излива върху тях от всякъде.Политиците, досущ като вандалите рисуват фасадата на народа и държавата ни, а другите се клепаме и търпим като говеда.

    • Ти сериозно ли?
      Виж сега, аз нямам никаква вина, че не разпознавате националните предатели, че и ги защитавате и гласувате за тях.
      Нищо критично не казвам за подполковника Пухчо и селското строителче, дори съм спестил над 95% от антибългарската истина, която виждам в тази шайка мишоци. Тези шмекери са по-гадни от кирчо и кокорчо, щото са по-добри манипулатори и ще ви клецат безвазелиново.
      И после видиш ли популацията в неБългария се чуди що станало така, що тук било толкова зле……. ама разбираш ли ние нямаме вина……
      Е па в крайна сметка, всеки трябва да си носи последствията за действията и бездействията.
      Като толкова много си сакате робството и не ви се ще да прогледнете, все трябва някой да осигури вериги за децата ви.
      Гласувайте за партията ВЪЗДУХ на пухчо сорсоида, само той ще ви спаси от политическата слепота!

      Никъде не съм споменавал възраждане …… та ми ги вкарваш във филма?
      Аз ти говоря едно, ти вечно бродиш по други теми….
      Ти ако вярваш на хора, които ще ни спасяват чрез заробване, аз нямам умствени увреждания и липси, за да се надявам организми с IQ близко до стайна температура да ми правят реформи в ЕС.
      Като по-млад си мислих че едва 20-30% от съществата в Родината ми са тъпи, но изглежда съм бил невиждан оптимист. Сега смятам, че най-много 10% са читави. Всичко останало е за задължителна ваксинация с поне 20 бустера.

    • Иванов, освен това, би ли ме светнал какво общо има дали даден човек е умен с това, че е национален предател?
      С тази твоя логика приличаш на турците в ранните 90, когато ахмеТ доГан говореше пред електората си със сложни чуждици и те цъкаха с език и му се възхищаваха – вЪй колко умен човек.
      За теб истината може и да е клепане като говедо, но истината е една, няма нюанси. А в Божиите писания е казано да говорим истината. Сорри ама все още не съм прихванал сатанизма и не съм затъпял достатъчно да вярвам на всеки шушляк с мозък като аспиринче.

  4. Годината е 1982. град Смядово. Завод за производство на взривни вещества. лектор от дружество „Георги Кирков“ професор Памукчиев.Среща с ръководството на завода и споделяне на както му казват сега „чувствителна“информация.За тези които не знаят за дружеството, мога да кажа само че беше нещо като ширпотреба на българското разузнаване и се даваше част от интересната и не особено оперативна информация за събитията по света. Проф. Памукчиен каза три неща които съм запомнил. Първо, че в института на Кисинджър в САЩ има дирекция „България“ която работи за връщане на Сакскобурготски на ръководна позиция в страната. Второ, че земята от Албания до Грузия през Югославия, България и южната част на СССР е определена за бойно поле на войната между исляма и християнството и Трето, че до 2000 година трябва да се разруши всичко създадено през социализма у нас.Първото и третото станаха, остава ВТОРОТО.Най вероятно и то ще стане.

    • Повече от сигурно е, но най-важното е че парапитека населяващ нашите географски ширини няма да повярва в това, докато не му се случи.
      Някак си всеобщата мантра, че българите са абонирани за вечно щастие е завладяла аборигените. Дори, че Бог ги пази, защото се кланят на сатаната.
      Не им пука как ще се казва територията на която живеят, не им пука каква религия ще им наложат, дори дали децата им ще си сменят пола, за да задоволяват сексуално брадатите сирийски майки.

  5. Америка, ЕС, Нато са едно и също, и американските европейски щати готвят война с Русия на източната си граница. За войната се изискват изконни европейци, а не изметта довели в АЕС.

  6. Само поправка от скритата история на България: годините не са 1300, а са 35 000.
    Скоро и тази Истина ще излезе наяве:)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *