КОВАРСТВО! ГЛАСУВАНЕТО СТАНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Виж Защо ГЕРБ Крие Новината от Избирателите! Виж Тук:

Изборите в България вече са Задължителни, но за това никой все още не е уведомил българския избирател!

Bojko-Borisov1Президентският вот всъщност ще е репетиция за парламентарните избори, каза Боряна Димитрова, от „Алфа Рисърч“.

Според нея в първия тур на изборите вотът ще бъде тяснопартиен – партиите ще го използват като тест да разберат какъв процент от електората ще гласува за тях. И съответно ще си направят сметката дали да предизвикват предсрочни избори или не.
Сами виждате,  всяка част от политическия спектър е издигнала своя кандидатура и не подкрепя друга.

Само трите националистически партии се обединиха и излязоха с общ кандидат. Но това обединение e спасителен вариант за тези патриотични формации, които по принцип са с нисък рейтинг. Реформаторският блок обаче излиза с отделна от ГЕРБ кандидатура, Борисов си крие кандидата и от месеци залъгва как всеки момент ще го покаже. АБВ се отделиха от БСП и сега двете леви партии ще мерят сили като конкуренти.
При това положение е ясно, че коалицията на управляващите партии няма никаква идеологическа спойка, а ги държи заедно само далаверата. И затова на президентските избори ГЕРБ, РБ и Патриотичен съюз ще играят самостоятелно.
Целта е партиите да си видят тяснопартийната подкрепа и каква е степента на мобилизация на симпатизантите им. Те просто ще тестват какви са нагласите на електората и заслужава ли си да ходят на предсрочни избори… И ако не – да си кротуват във властта или в опозиция, каза Боряна Димитрова.
Социоложката разкри и че партиите се надяват да тестват силите си при ВЕЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ВОТ. Но ще се провалят, защото едва една пета от българите знаят, че има промяна в изборния кодекс и ГЛАСУВАНЕТО Е ВЕЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. С което изречение буквално хвърли бомба сред журналистите на пресконференцията. Защото не една пета, а сигурно само депутатите до този момент са знаели, че преди цели три седмици Парламентът е приел закон, задължаващ всеки български гражданин да се явява и пуска бюлетината си на избори.
„При това положение е трудно да се направи прогноза за изхода от президентските избори, продължи Димитрова. Затова ние от „Алфа Рисърч“ дадохме резултати какви са обществените нагласи спрямо партийните лидери“, каза социоложката, която бе разпъната на кръст от много хора за последното си проучване, в което обяви Бойко Борисов за най-харесван политик в България.
Всъщност да си играеш тяснопартийни игрички е пълна гавра с електората.
И това се случва в България… и само в България!
За нея и за бъдещето на народа си политиците не мислят, а използват изборите за лабораторни упражнения как ще реагират белите мишленца в аквариума.
Във всяка друга държава народът би ги наказал подобаващо и би въстанал срещу наглостта им, само у нас – не!
Дори не са намерили за необходимо да ни информират кампанийно, че парламентът е приел гласуването вече да е задължително и ако не се явим, трябва да носим извинителни бележки.
Не знаем и че ако два пъти пропуснем да дадем вота си на избори, ни изличават от избирателните списъци.
Което е страшно удобно за политическото статукво.
Явно ГЕРБ и останалите правят това умишлено – за да остане като гласоподавател само твърдия партиен електорат. Останалите губят конституционното си право на глас!
Чудовищна манипулация!
За нея се говори само под сурдинка, никой не прави кръгли маси и разяснителни кампании, никой не обяснява какво ще се случи с болните, неподвижните, отсъстващите от страната, хората на работа, хората отишли в този ден на сватби, погребения, или тези, които на тези избори не са припознали сред кандидатите своя президент.
От една страна партиите си правят тест на електората, от друга – искат да премахнат неудобните и колебаещите се избиратели.
Ще се оставим ли и този път да ни изиграят, братя! Защото този път ще е фатално!
Не е ли по-добре всички да излезем да гласуваме с един огромен кръст върху цялата бюлетина и да така да зачеркнем цялата политическа антибългарска класа?!?
Защото Властта се изроди!
И вече твърдо трябва да си ходи! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Българите от десетки години държат първите места по идиотизъм сред политиците си.
    Не подлежи на анализ и определението „политик“, с което се наричат най-извратените комунисти и представители на пишман националисти – Вечната Амбър във властта.
    Та на българина нито национализма му е национализъм, нито демокрацията му е демокрация. Виж, Третия човешки вид се е адаптирал успешно в новите условия на развитие.
    Кой е Третия човешки вид ли?
    Той е получовек – полумаймуна.
    Той е отгледан в клетките на Московско-Кремълския зоопарк.
    Той е новият комунистически капиталист, което е в пъти по-страшно от нормалния такъв и се доближава плътно до същността на платения палач.

    • правото на глас се губи ако два пъти не се явиш на ЕДИН И СЪЩ ТИП ИЗБОРИ>>>> т.е. ако не се явиш 2 пъти на ПРЕЗИДЕНТСКИ или 2 пъти НА ПАРЛАМЕНТАРНИ>>>> НО НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ >>>> ТОВА ЩЕ ПАДНЕ >> ВЕЧЕ Е ВНЕСЕНО ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ В КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД >>> и ако сега изборите са президентски >>> следващите такива са след 4 години – което означава, че ако сега не си упражните правото на глас и след 4 години също не го направите >>>> ЕВЕНТУАЛНО ТОГАВА ЩЕ ВИ „ИЗВАДЯТ“ ОТ ИЗБ.СПИСЪЦИ , АКО ДОТОГАВА НЕ СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД >>> НО АЗ СИ МИСЛЯ, ЧЕ ТОЙ ЩЕ ИМА БЛАГОРАЗУМИЕТО ДОТОГАВА ДА ОТМЕНИ ТОВА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО РЕШЕНИЕ /няма как да не го направи след КАКТО ЛИШИ БЪЛГАРИТЕ ОТ ПРАВОТО НА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОНЕЗИ 3 ВЪПРОСА КОИТО УЖ БИЛИ ПРОТИВОКОНСТ…. >>
      От друга страна ако съдът не отмени това решение>>>означава, че е герберастки и не е НЕЗАВИСИМ и мери с техния аршин /т.е. според зависи как и изнася на властта към опр.момент/

      но да допуснем все пак че ТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ СЕ ПОДИГАЯТ И ОТЯВЛЕНО >> Е ТОГАВА СИ МИСЛЯ , ЧЕ НА ЦЪРВУЛЯ ВЕЧЕ ЩЕ МУ ПАДНЕ ПЕРДЕТО И НАИСТИНА ЩЕ ВЛЕЗЕ В КОНТАКТ С ТЕРОРИСТИТЕ …И ЩЕ ИМ ДАДЕ КООРДИНАТИТЕ …

  2. Аз имам проблем не със задължителното гласуване, добре ще ида да гласувам, ще сложа кръст т.е. никой от кандидатите не е достоен и какво някъде в късните часове ще обявят , че е спечелил кандидата на ГЕРБ и …..? Старата песен на нов глас. А сега питам Кабули каква е комунистическата идеология, думите комунистически и капиталист трябва ли да се употребяват заедно?
    Апропо не съм комунист защото няма такъв човек на света да мисли за благото на другите и да споделя с тях материалните си блага Ех ако имаше поне един.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *