Чешкият генерал Пелц: Русия бавно и методично смазва Украйна

Русия бавно и методично смазва Украйна. Това каза бившият ръководител на военното разузнаване на Чешката република генерал Петр Пелц в интервю за радио Universum.

„Русия смазва Украйна бавно и методично, а ние продължаваме да хвърляме едни пари – част от тях изобщо не стигат до Украйна, други се крадат там на място. С това финансиране само удължаваме агонията и причиняваме нови и нови смъртни случаи”, каза още генерал Петр Пелц. 

„Китай винаги е бил против военни конфликти – това е тяхна принципна позиция – защото техният жизнен интерес е да търгуват, за което е необходимо да изграждат търговски пътища – Пътя на коприната – от Китай до Европа. И за това им трябва мир. От друга страна обаче, те не могат да оставят Русия да падне, защото тогава те ще са следващата апетитна хапка за САЩ. Това означава, че Китай, който има добри контакти с Русия, но и с Украйна, където например е купил много земя, може да бъде посредник в този конфликт. Въпреки това Зеленски отхвърля посредническата роля на китайците, защото така са му наредили американските му шефове. САЩ не искат китайско икономическо присъствие в Европа.

Американската дълбока държава очевидно е решена на всяка цена да попречи на Тръмп да спечели изборите, може би дори на най-високата цена”, добави ген. Пелц. 

„Русия увеличи производството на своята военна индустрия 15 пъти през двете години на този конфликт. Руснаците са разработили два основни типа дронове: Единият е за разузнаване – нарича се Орлан-10. А другият е атакуващият дрон Lancet. Това са забележителни, много мощни оръжия”, заяви ген. Пелц.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *