Фицо каза как ще приключи войната в Украйна. Ако Украйна влезе в НАТО, чакайте Трета Световна Война

Премиерът на Словакия Роберт Фицо заяви, че отстъпването на част от украинската територия на Русия и гаранции, че Украйна няма да влезе в НАТО – това е единственият начин за прекратяване на войната с Москва, пише  в. Politico.

„Трябва да има компромис. Какво очакват те, че руснаците ще напуснат Крим, Донбас и Луганск? Това е нереалистично„, отбеляза словашкият премиер пред RTVS.

Преди планираната среща на Фицо с украинския премиер Денис Шмигал в сряда (24 януари), той отново заяви, че Словакия е против кандидатурата на Украйна за членство в НАТО.

„Ще му кажа, че Словакия е против членството на Украйна в НАТО и че ще им наложим вето. Кандидатурата на Киев за членство в алианса ще положи основата за трета световна война, нищо друго“, предупреди словашкият премиер. По думите на Фицо Украйна не е независима и суверенна държава, а се намира под пълното влияние и контрол на САЩ.

Украйна „няма да получи никакви оръжия“ от Словакия, категоричен е Фицо. Според него страната е една от най-корумпираните в света.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *